Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 25 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Adrian Nãstase îºi apãrã pielea ºi prietenii

Adrian Nãstase îºi apãrã pielea ºi prietenii

• fostul premier gãseºte de cuviinþã sã critice criticile ambasadorului britanic referitoare la corupþia generalizatã din România, care „s-a rãspîndit sub guvernul precedent“

Cu cîteva zile înainte de publicarea raportului de þarã pentru România, ambasadorul britanic, Quinton Quayle, a afirmat cã guvernul actual „a iniþiat reforme în lupta împotriva corupþiei, dar cã, pînã în prezent, rezultatele sînt destul de slabe“. Ambasadorul Marii Britanii, þarã care deþine în acest moment preºedinþia Uniunii Europene, a lansat ºi o criticã fãrã precedent la adresa fostului guvern PSD. „Din pãcate, corupþia existã în România de mult timp, de dinainte de Revoluþie, ºi s-a rãspîndit sub guvernul precedent“, a spus la sfîrºitul sãptãmînii trecute, ambasadorul britanic în România, Quinton Quayle.

Cum rãspunde fostul partid de guvernãmînt?
Fostul ºef al guvernului PSD, Adrian Nãstase, s-a declarat neîncrezãtor cã un ambasador cu experienþã ar putea face aprecieri de acest gen în legãturã cu þara în care este acreditat.
„Ambasadorii au o anumitã obligaþie de a nu se amesteca în problemele interne ale þãrilor în care sînt acredaþi, astfel încît m-ar mira ca un ambasador strãin sã facã astfel de aprecieri, mai ales cã nu ºtiu dacã are toate elementele la îndemînã pentru a face aceste lucruri“. „Þãrile care ne sînt prietene trebuie sã ne ajute sã ne îndeplinim angajamentele, sã ne luptãm cu problemele sociale, cu problemele economice ºi de justiþie care existã încã“, a declarat la BBC, Adrian Nãstase.
Pãrînd sã uite cã Marea Britanie deþine în prezent preºedinþia Uniunii Europene ºi cã raportul de þarã despre România va fi dat în curînd publicitãþii, preºedintele executiv al PSD este de pãrere cã ambasadorii nu ar trebui sã facã aprecieri de valoare între un guvern sau altul, indiferent cum au judecat momentul alegerilor de la sfîrºitul anului trecut.
Ambasadorul britanic nu este singurul diplomat care a comparat performanþele fostului guvern cu cele ale actualului guvern.
În timpul unei vizite fãcute luna trecutã la Bucureºti, Comisarul European în probleme de justiþie, Franco Frattini, a spus cã România a fãcut progrese importante în domeniile justiþiei si administraþiei interne faþã de luna decembrie a anului trecut, cu alte cuvinte, faþã de guvernarea anterioarã.
Noul ambasador al Statelor Unite la Bucureºti, Nicholas Taubman, a atras ºi el atenþia, într-o declaraþie în faþa unei comisii a congresului american, cã poporul român ar avea numai de cîºtigat dacã în þarã s-ar reduce corupþia ºi birocraþia.

Articol afisat de 1449 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective