Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ISJ Neamþ, strict interzis

ISJ Neamþ, strict interzis

• Inspectoratul ªcolar Neamþ a devenit teritoriu interzis jurnaliºtilor • conducerea instituþiei va dialoga cu jurnaliºtii prin adrese scrise • accesul presei în instituþie este permis doar o datã pe sãptãmînã, la conferinþele de presã •

Inspectoratul ªcolar Neamþ are mari ºanse sã cîºtige titlul de „cea mai originalã instituþie descentralizatã“, un argument în acest sens fiind noile reguli stabilite în ceea ce priveºte colaborarea cu presa localã. Inspectoratul se îndreaptã, tot mai mult, spre un regim militarizat, dupã ce conducerea a limitat accesul ziariºtilor în sediul instituþiei doar la zilele în care sînt programate conferinþele de presã sãptãmînale. Fãrã îndoialã cã ºi ceilalþi ºefi ai instituþiilor descentralizate vor avea ce învãþa din metodele inspectorilor generali ºcolari, dat fiind cã, din neºtiinþã sau transparenþã prost înþeleasã, sînt încã destul de cooperanþi cu presa ºi ziariºtii mai au, încã, acces chiar la poliþie, pompieri, parchete sau în sãlile de judecatã. Dacã nu pot comunica direct cu inspectorii ºcolari, ziariºtii îºi pot exersa, în schimb, calitãþile de redactori pentru a bombarda cu întrebãri scrise conducerea inspectoratului. Mãsura va avea ca finalitate ºi economii însemnate în ceea ce priveºte facturile telefonice, dar va creºte, în schimb, consumul de hîrtie de fax ºi, probabil, va ajuta ca stilul jurnaliºtilor de presã scrisã sã se îmbunãtãþeascã substanþial. „ÃŽmpreunã cu toþi reprezentanþii conducerii inspectoratului, am stabilit aceste reguli pentru toþi reprezentanþii presei locale, fãrã discriminãri. Accesul ziariºtilor este permis doar la conferinþele de presã sãptãmînale, iar în restul zilelor vom comunica prin intermediul informaþiilor postate pe site-ul inspectoratului sau prin întrebãri adresate în scris, pe fax. Vrem astfel o colaborare eficientã pentru ambele pãrþi ºi dorim sã ne putem desfãºura în bune condiþii activitatea în cadrul instituþiei“, a declarat profesor Maria Rusu, inspector general adjunct al Inspectoratului ªcolar Neamþ.
Profitînd cã astãzi este programatã conferinþa de presã sãptãmînalã a inspectoratului, adresãm cîteva întrebãri la care aºteptãm rãspunsuri din partea conducerii instituþiei. O facem tot în scris, dar prin intermediul Monitorului.
1. Care este numãrul de absenþe înregistrate în ºcolile din mediul rural în prima sãptãmînã de ºcoalã?. Vã rugãm sã detaliaþi pe clase (de la I a pînã la a XII-a) ºi sã comentaþi aceastã statisticã.
2. Cum este decontat consumul de benzinã al maºinilor instituþiei pentru deplasãrile în interes personal ale salariaþilor Inspectoratului ªcolar?
3. Ce mãsuri vor fi luate împotriva cd-writerului care a inscripþionat greºit Planul Managerial al Inspectoratului ªcolar Neamþ pentru anul ºcolar 2005-2006? Cum s-a demonstrat cã este de vinã cd-writerul?
4. Ce garanþie oferã conducerea inspectoratului cã erorile de transcriere nu se vor repeta ºi la redactarea rãspunsurilor cãtre reprezentanþii presei locale?
5. Care sînt numele inspectorilor care au activat la ISJ Neamþ de la 1 ianuarie 1990 pînã în prezent, de la ce ºcoli au venit la ISJ ºi unde sînt titulari în acest moment?
6. Care dintre inspectorii ºcolari coordoneazã sau desfãºoarã diverse activitãþi în cadrul unor proiecte cu finanþare europeanã ºi cu ce sume sînt retribuiþi?

Articol afisat de 4492 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective