Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Activitatea ARR Neamþ, blocatã de petiþii ºi vidul de legislaþie

O echipã a conducerii centrale a Autoritãþii Rutiere Române este prezentã, în aceste zile, în judeþul Neamþ, pentru ample controale care vizeazã organizarea transportului. De la aprobarea regulamentului de transport judeþean, reclamaþiile venite de la operatorii de transport judeþean ºi interjudeþean s-au þinut lanþ, blocînd, practic, activitatea conducerii Agenþiei Neamþ a ARR.
Surse din cadrul ARR Bucureºti ne-au declarat cã reclamaþiile nu vizeazã activitatea actualei conduceri a instituþiei subordonate.
Reprezentanþii ARR au pornit controale ale activitãþii transportatorilor din judeþul Neamþ, în vederea verificãrii celor sesizate de cãtre petiþionari. „Am primit o mulþime de sesizãri de la oameni total nemulþumiþi. ÃŽn principal, operatorii de transport se reclamã unii pe alþii. Dupã cum este ºi normal, fiecare are dreptul la petiþie. Pînã acum, am avut 4 controale de la Bucureºti, ca urmare a acestor sesizãri. ªi, ca sã aveþi o dimensiune a acestui fenomen, vã pot spune cã, de la punerea în aplicare a programului de transport judeþean, am primit sute, dacã nu peste o mie de reclamaþii. Mai vin ºi conflicte artificiale care degenereazã în certuri personale. Sesizãrilor trebuie sã le dãm rãspuns în 30 de zile ºi, în acest context, nu ne putem desfãºura activitatea normalã, programele de control solicitate de Bucureºti, controale mixte cu Poliþia, Garda Financiarã. Majoritatea petiþiilor implicã verificãri în teren, iar apoi reverificãri pe traseu. Iar toate acestea înseamnã timp. Dispunem doar de 4 oameni la circa 1.300 de operatori de transport, cîþi funcþioneazã în judeþ“, a declarat Lucian Popescu, directorul ARR Neamþ.
La momentul actual, transportul judeþean funcþioneazã într-o stare de pseudo-legalitate ºi asta ca urmare a faptului cã vechea legislaþie a fost abrogatã, iar noile reglementãri sînt de 3 luni blocate de întîrzierea adoptãrii normelor de aplicare. „Programul de transport judeþean a fost conceput ºi pus în aplicare potrivit Legii 105 - a transportului, care a fost abrogatã prin OUG 109/ 2005. Mai grav este cã de la apariþia acestei Ordonanþe de Urgenþã, au trecut trei luni. Abia pe 23 octombrie, au fost semnate normele care urmeazã sã fie publicate în Monitorul Oficial. Sãptãmîna viitoare, sîntem invitaþi la discutarea acestor norme. Pînã acum, am blocat aproape totul pentru cã ne-am confruntat cu un vid de legislaþie. Transportul funcþioneazã, la momentul actual, pe bazele legale vechi“, a adãugat Lucian Popescu.

Articol afisat de 2017 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective