Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

30 ºi... mai departe

• interviu cu medicul chirurg Virgil Rãzeºu

Reporter: Domnule doctor Virgil Rãzeºu, nu aveþi astîmpãr.
Virgil Rãzeºu: Cine poate avea?
Rep.: Dupã ce în urmã cu douã sãptãmîni aþi oferit publicului, în ediþie bibliofilã, de lux, „Tinereþea lui Beethoven“, cea de a doua carte a integralei biografice Beethoven, a lui Prod'homme, iatã cã toamna aceasta vã înscrie, alãturi de festivalul Teatrului Tineretului, cu a 30-a Reuniune a Chirurgilor din Moldova, manifestare tradiþionalã pentru medicina româneascã ºi pentru cea de la poalele Ceahlãului.
V.R.: Cu aceastã a 30-a ediþie, chirurgia nemþeanã încheie un ciclu bine conturat ºi întrucît este ultima în care mã implic ca organizator, este rîndul generaþiei mai tinere, care se bucurã de cu totul alte condiþii de activitate ºi de afirmare decît am avut noi, generaþia mai veche, sã preia sarcina organizãrii viitoarelor reuniuni. În ce mã priveºte, deºi adevãraþii ctitori ai reuniunilor nemþene au fost doctorii Iacomi ºi Coneac, care nu mai sînt printre noi, alãturi de profesorul Costache Lazãr de la Facultatea de Medicinã Iaºi, m-am numãrat printre organizatori, de la prima ºi pînã la aceastã a 30-a manifestare, ceea ce este o ºansã destul de rarã pentru un profesionist. Dar, cum este firesc, continuarea tradiþiei reclamã alte echipe ºi alþi actori, pentru cã viaþa însãºi cere primenirea constantã a investitorilor în ºtiinþã ca ºi în artã.
Rep.: Cum se înscrie reuniunea cu numãrul 30 printre suratele de pînã acum ?
V.R.: Trebuie sã spun cã una din preocupãrile noastre principale a fost ca nici una din reuniunile noastre sã nu semene cu celelalte ºi faptul cã ele s-au bucurat întotdeauna de o audienþã deosebitã din partea chirurgilor români atestã faptul cã am reuºit sã asigurãm, pentru fiecare manifestare în parte, o anumitã configuraþie, o anumitã personalitate. ªi de data aceasta, tema ºtiinþificã va pune în discuþie „Progresele Chirurgiei Moderne“ ºi programul aratã cã specialiºtii noºtri se înscriu cu multe ºi frumoase realizãri în domeniu. Dar ineditul acestei reuniuni, este marcat de „Viaþã de chirurg“, genericul sub care se va contura personalitatea chirurgului din afara mesei de operaþie, în postura sa de cetãþean, familist, om de culturã, colecþionar, muzician, scriitor, sportiv etc., secþiune care se bucurã de succes deosebit, concretizat în numeroasele materialele înscrise în program.
Rep.: Sînt anunþaþi mulþi participanþi?
V.R.: Da, vor fi prezenþi chirurgi din toatã þara, din centrele universitare ºi nonuniversitare. Programul este foarte dens ºi sperãm ca toamna sã þinã cu noi.
Rep.: Practic, care este programul ?
V.R.: Deschiderea oficialã va avea loc joi, 27 octombrie, la ora 16, la sala „Belvedere“ a Hotelului Central, iar lucrãrile vor continua, tot acolo, pînã sîmbãtã 29 octombrie la ora 13.
Rep.: Altceva ?
V.R.: Organizatorii vor oferi oaspeþilor lor, joi, cocktailul de bun venit iar „masa colegialã“ de vineri, va fi dublatã de festivitatea de premiere a celor mai bune lucrãri prezentate în plenul reuniunii, cu premii simbolice, valoroase pentru semnificaþia lor intrinsecã.
Rep.: Domnule doctor, nu ne rãmîne decît sã vã dorim succes pentru reuniunea dumneavoastrã jubiliarã.

Articol afisat de 1419 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective