Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ediþie inauguralã „Trofeul Toamnei“, la Liceul Particular „Aurora Ouatu“

Ediþie inauguralã „Trofeul Toamnei“, la Liceul Particular „Aurora Ouatu“

• junioara Rhea Crãciun ºi-a adjudecat marele premiu

Prima ediþie a concursului de interpretare muzicalã „Trofeul Toamnei“ a fost un succes deopotrivã pentru organizatori ºi participanþi, afirmîndu-se ca o competiþie din cele mai puternice pe plan judeþean. Tinerii interpreþi s-au simþit în largul lor în atmosfera de sãrbãtoare creatã de gazdele întrecerii, colectivul Liceului Particular nr.1 „Aurora Ouatu“, iar prestaþiile acestora au fost o încîntare, deopotrivã pentru profesioniºti sau amatori, fie ei pãrinþi, profesori, reprezentanþii mass-media sau membrii juriului. Organizatorii au þinut sã rãsplãteascã fiecare concurent cu flori, dulciuri ºi o diplomã de participare.
Preºedintele juriului a fost profesorul Constantin Zaharia de la Centrul „Carmen Saeculare“, secondat de scriitoarea ºi compozitoarea Doina Ioneþ, profesorul Mihai Albu, directorul Liceului de Artã „Victor Brauner“, profesorul Lucian Darie de la Palatul Copiiilor Piatra Neamþ ºi Raluca Ouatu, absolventã a Conservatorului Naþional de Muzicã Bucureºti ºi solistã a Radiofuziunii Române.
Concurenþii s-au întrecut la trei categorii de vîrstã, dar juniorii au dovedit cã pot sã dea clasã colegilor mai mari, astfel cã eleva Liceului Particular Rhea Crãciun a reuºit, la numai 9 ani, sã-ºi adjudece marele premiu. La fel, romaºcanca Larisa Hîra, cea mai tînãrã concurentã la categoria 15-18 ani, a ocupat locul I. Cele douã concurente au cîºtigat ºi simpatia reprezentanþilor mass-media adjudecîndu-ºi premiile de popularitate la cele douã categorii de vîrstã.
„Concursul este dedicat tuturor elevilor cu vîrste cuprinse între 7 ºi 18 ani ºi vrem sã devinã o tradiþie peste ani. Este structurat pe trei grupe de vîrstã, 7-10 ani, 11-14 ani ºi 15-18 ani. Copiii sînt încurajaþi, în cadrul acestui concurs, sã facã o carierã în muzicã. ÃŽn acest sens, vom invita, la ediþiile urmãtoare, nu numai reprezentanþii liceelor de artã sau cluburilor copiiilor, dar ºi elevii care nu au urcat încã pe scenã ºi care doresc ca acest concurs sã fie un început pentru ei“, a declarat profesor Alina Ifrim, director al Liceului particular nr. 1 Piatra Neamþ.
La categoria 7-10 ani, juriul a acordat trei premii III, elevelor Diana Petronela Luca, de la ªcoala Elena Cuza, Larisa Grãmescu, de la Liceul Particular nr. 1, ºi Elena Miruna Panaite, de la Liceul de Artã. Douã premii II au revenit lui Gabriel Lazãr, de la Liceul Particular nr 1, ºi Georgianei Blãgescu, de la ªcoala 2 Piatra Neamþ. Premiul I a fost împãrþit de Denisa Cioatã ºi Clara Condac, de la Liceul Particular nr 1, ºi Ecaterina Petruca, de la ªcoala 2 Piatra Neamþ.
La categoria 11-14 ani, tînãra Ana Maria Ciocoiu din Tîrgu Neamþ a reuºit sã impresioneze deopotrivã publicul ºi juriul prin interpretarea de excepþie a pieselor „Melancolie“ ºi „Îþi mulþumesc“.
ÃŽntrecerea seniorilor, la categoria 15-18 ani, a semãnat cu un mini-festival de muzicã uºoarã la care au putut fi auzite ultimele ºlagãre din repertoriul naþional ºi internaþional. Douã menþiuni au fost acordate Elenei Cãciuleanu, de la Liceul Particular nr.1, ºi Laurei Mitrea, de la Colegiul Naþional „Calistrat Hogaº“.
Premiile II ºi III au revenit elevelor Liceului de Artã Ramona Mihaela Poeþelea ºi Codruþa Avãcãriþei, iar pe prima treaptã s-a situat reprezentanta Clubului Copiiilor din Roman.
„Concursul s-a ridicat la un nivel peste aºteptãri, nu mã gîndeam cã pot sã fie atît de multe talente în judeþul nostru. Trebuie remarcat efortul organizatorilor care au reuºit sã aducã participanþi unul ºi unul. Cel mai dificil a fost pentru noi, juriul, sã decidem premianþii, mai ales la grupa micã, pentru cã aproape toþi au fost la acelaºi nivel. Pentru anul viitor, i-am sugerat doamnei Aurora Ouatu sã organizeze ºi un concurs de folclor, chiar cu sprijinul nostru“, a declarat profesor Constantin Zaharia de la Centrul „Carmen Saeculare“, preºedintele juriului.

Articol afisat de 4196 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective