Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sfîntul Ilie, profesor în politichie

Omul era pe timpuri un profesor fain ºi director bun, un sfînt la ºcoala din comuna unde a hotãrît sã primãreascã ºi el puþin.
Fiind Ilie sfînt din fire nu se putea cupla pe faþã cu dracii de la PSD, normal cã a cãutat un partid mai PUR, aºa cã a cîºtigat puterea localã. Conform înþelegerilor fãcute la ceas de searã cu PSD-ul, cînd s-a vãzut cu sacii în cãruþã, s-a lepãdat iute de puritani ºi a trecut cu totul la pesedei, ca nu cumva sã le lipseascã acestora vreun primar la inventar. PSD-ul s-a þinut de cuvînt, a avut grijã de toate ºi soþia primarului a fost adusã imediat director la ºcoala comunalã, sã nu se rãceascã scãunelul soþului. S-au mai arenjat cicã ceva posturi ºi pentru rubedeniile anexã, toatã lumea era mulþumitã, sîmbãta se fãceau maldãre de grãtare de partid, de saliva juma' de comunã. A venit însã toamna generalelor-generalilor ºi pesedeaua a luat-o în barbã, motiv de curaj pentru profesorii din ºcoalã care au reclamat-o pe primãreasa directoare, care cam þipa la oameni prin ºcoalã, uitînd cã a fost adusã pe proptele politice. Cã singurul ei merit, recunoscut la ºcoala ajutãtoare de unde venise, era acela cã împletea flanele miºto. Inspectoratul ªcolar Neamþ (IªJ-DA) a acþionat atunci corect, i-a dat papucii ºi a îndreptat astfel miºelia fãcutã de IªJ-PSD, spre adînca mulþumire a celor însetaþi de Dreptate ºi Adevãr.
Sfîntul Ilie însã nu fãcea nani, nici primãreasa nu putea dormi, a realizat cã trebuie sã „se orienteze“ dupã noua putere, cã nu mai era nimic de ciugulit la PSD, aºa cã s-a lãsat curtat de PD. Era gata sã dea ºi cu adeziunea, mai ales cã oamenii îi fãcuserã ºi oleacã de asfalt pe la bisericã, pe la ºcoalã, prin centru, dar i-a lãsat pe toþi crãcãnaþi semnînd în ultima clipã pentru PNL. Rezultatul miºcãrii de nouã preacurvire politicã s-a vãzut imediat, ISJ-DA care îi fãcuse vînt primãresei... o aduce imediat înapoi directoare! Vorba aceea, decît la oraº codaº, mai bine în satul tãu director... Mai înþelegeþi ceva? Ba chiar i-au mai dat cicã ºi „foarte bine“ la evaluarea pe juma' de an, de crãpau de invidie o groazã de directori adevãraþi, care nu predaserã ca ea pe la handicapaþi.
Gurile rele spun cã ar fi vorba la mijloc ºi de un program cu bãnuþi faini, care cicã sã se deruleze pe la minoritari, cã IªJ-DA are ºi el partea lui, cã prea mare prietenie s-a legat cu conducerea de la judeþ ºi prea se organizeazã plimbãri peste tot „de-a braþeta“. Vorbeºte lumea, invidioasã probabil pe minoritarii care vor înghiþi euroi cu polonicul din programele pilot implementate. Treaba lor, cultul e liber, treaba noastrã este cã din nou s-a dovedit faptul cã politicul ºi-a bãgat coada în ºcoala nemþeanã, cu efecte devastatoare. Din nou ne-am lãmurit, pe deplin, cã traseismul politic nu face decît sã satisfacã nevoile clientelei politice, nicidecum nevoile învãþãmîntului aflat în comã profundã. Are dreptate lumea cînd spune cã ce fãceau ãia înainte, fac ºi ãºtia acum, fãrã ruºine ºi fãrã pic de teamã, fãrã sã-ºi aminteascã cu ce ne-au aburit la alegeri.

Articol afisat de 1552 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Mihai ILIESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective