Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alt elicopter survoleazã masivul Ceahlãu

Alt elicopter survoleazã masivul Ceahlãu

• se pare cã un elicopter al Poliþiei Române va efectua noi zboruri pentru transportul unor materiale la construcþia ilegalã a Mitropoliei Moldovei din masivul Ceahlãu • pãrintele Ursãrescu a declarat cã nu ºtie de ce a venit elicopterul în Durãu •

Un elicopter al Ministerului Administraþiei ºi Internelor, pe care este inscripþionat „Poliþia“ a aterizat, ieri, la amiazã, pe helioportul improvizat de Mitropolia Moldovei ºi Bucovinei (MMB) în staþiunea Durãu. Acest aspect a atras atenþia locuitorilor care ne-au ºi trimis o fotografie cu aparatul de zbor. Dupã cum se ºtie ºi din cele relatate de Monitorul de Neamþ, din luna august 2004 toate elicopterele care au aterizat în aceastã zonã au transportat materiale de construcþie pentru ridicarea unei case de pelerini în apropierea cabanei Dochia, construcþie ilegalã pe care o ridicã MMB în Rezervaþia Naturalã din Parcul Naþional Ceahlãu. Am încercat sã obþinem cîteva informaþii despre ce anume va face acest elicopter în masiv, dar, din partea reprezentanþilor Centrului Cultural Pastoral „Daniel Sihastru“ Durãu am aflat cã nu se poate. „Nu sînt abilitat sã dau astfel de informaþii. Nu ºtiu de ce a venit acest elicopter, ºtiu doar cã a aterizat pe pista noastrã“, a afirmat pãrintele Cãtãlin Ursãrescu, unul din cei care rãspund de administrarea centrului din Durãu.
ªeful Salvamont Neamþ, Raul Papalicef, a declarat cã aparatul de zbor este acelaºi cu cel care a efectuat cîteva transporturi pentru transportul unor materiale de construcþii în vara anului trecut, înainte de campania electoralã. Atunci, un elicopter asemãnãtor a efectuat mai multe zboruri între Durãu ºi vîrful muntelui, ducînd la locul unde se efectueazã construcþia cantitãþi importante de ciment ºi grinzi de lemn.
Avînd în vedere cã Ceahlãul este declarat rezervaþie naturalã, în care sînt incluse mai multe arii protejate pentru specii de plante ºi animale unice în þarã ºi în Europa survolarea zonei se face numai cu avize de la Administraþia Parcului, de la Consiliul ªtiinþific ºi de la Academia Românã. Dacã aceste avize au fost sau nu obþinute vom informa cititorii Monitorul într-o ediþie viitoare a cotidianului.
Reamintim cã douã elicoptere care aparþin unei unitãþi militare din Bacãu au transportat, începînd cu data de 1 august 2004, materiale de construcþii care au fost depozitate în Staþiunea Durãu. Chiar dacã inspectorii de la mediu au fost atunci la faþa locului ºi au cerut intrarea în legalitate, se pare cã zborurile se reiau ºi în 2005 pe traseul Durãu ºi platoul din apropierea vîrfului Toaca pentru transportul materialelor de construcþie. Demn de menþionat este ºi faptul cã transporturile de anul trecut au costat contribuabilul român peste 600.000 de euro, sumã ce o reprezintã contravaloarea orelor de zbor efectuate numai de aparatele de la Unitatea Militarã din Bacãu ºi care au fost „donate“ spre folosinþã Mitropoliei. (FOTO: Acesta este aparatul de zbor care a fost fotografiat în Durãu, ieri)

Articol afisat de 1739 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Punct
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective