Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Arnãutu, supãrat nevoie mare la întrunirea AOR de la Tîrgu Neamþ

Circa 60 de primari, membri ai Asociaþiei Oraºelor din România (AOR), din diferite localitãþi ale þãrii s-au reunit, timp de douã zile, la Tîrgu Neamþ pentru a dezbate problemele cu care se confruntã fiecare comunitate ºi a gãsi soluþii de rezolvare la organele abilitate. ÃŽn prima zi, luni, 31 octombrie, s-a organizat o ºedinþã a Consiliului Direcor al AOR, iar marþi, 1 noiembrie invitaþii au purtat discuþii pe tema „Modificarea legilor administraþiei publice locale“. ÃŽn linii mari, dezbaterile s-au referit la insuficienþa financiarã de care suferã toate oraºele mici ºi mijlocii în asigurarea serviciilor minime pentru populaþie: asigurarea cãldurii în ºcoli, finanþarea utilitãþilor pentru spitale, modernizarea infrastructurii locale etc. Programul intitulat „Strategia pentru dezvoltarea oraºelor mici ºi mijlocii pentru 2005 -2015“ care urma sã fie prezentat membrilor AOR de cãtre primarul de Tîrgu Neamþ, Decebal Arnãutu, a fost amînat din lipsã de timp ºi de programare. „De 15 ani aºteptãm niºte bani. Nu am avut curajul sã ne spunem pãsurile atîta timp“, a declarat primarul Arnãutu care a pãrãsit enervat sala de ºedinþe.
„Am gãsit la Ministerul Administraþiei, privitor la OG 45, înþelegere. Este un pas înainte. Propunerea este ca din 2008 sã trecem pe bugete de funcþionare ºi de dezvoltare iar pînã în 2008 sã se constituie mecanismele pentru a avea costurile standard care sã determine bugetele de funcþionare. Am convenit cã vom cere o audienþã la Ministerul Administraþiilor ºi Internelor, la primul-ministru, dupã care, dacã tot nu vor sã ne asculte, eu personal voi cere sã semnãm un protest faþã de Ministerul de Finanþe, care refuzã dialogul“, a menþionat Ionel Chiriþã, preºedintele AOR, primarul oraºului Hîrºova. „Ne aflãm pentru a doua oarã la Tîrgu Neamþ la întrunirea AOR. ÃŽn cadrul ºedinþei de consiliu director am discutat despre cîteva evenimente pe care le va organiza AOR, o conferinþã internaþionalã ºi altele. Am discutat astãzi (n.r., marþi, 1 noiembrie) despre colaborarea AOR în privinþa unui pachet legislativ de cinci legi.“, a precizat preºedintele AOR, Ionel Chiriþã. „Apreciez cã AOR s-a maturizat, a învãþat sã lucreze mult mai eficient. Am reuºit sã ne impunem în multe acte normative“, a spus primvicepreºedintele Gheorghe Baciu, primar al localitãþii ÃŽntorsura Buzãului.
„A fost un succes întrunirea de la Tîrgu Neamþ“, a completat Decebal Arnãutu, vicepreºedinte al AOR, primar al oraºului Tîrgu Neamþ.

Articol afisat de 1508 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Elena COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Punct
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective