Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 3 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PSD vrea sã preia guvernarea cu armele Alianþei

PSD vrea sã preia guvernarea cu armele Alianþei

• cel mai mare partid îºi propune sã declanºeze alegeri anticipate

Liderii organizaþiilor judeþene ale Partidului Social Democrat (PSD), reuniþi miercuri la Bucureºti, au pledat pentru unitatea PSD în condiþiile în care se impune declanºarea unei ofensive puternice pentru revenirea la putere. Partidul Social Democrat (PSD) ia în calcul declanºarea alegerilor anticipate anul viitor, o poziþie în aceastã privinþã urmînd sã fie definitivatã la Consiliul Naþional din decembrie a.c., a anunþat miercuri preºedintele PSD, Mircea Geoanã, în conferinþa de presã care a urmat reuniunii.
Prezent la întîlnirea de ieri, Dan Vasile Constantin, preºedinte al PSD Neamþ, a declarat: „A fost fãcutã o analizã a situaþiei atît pe plan politic naþional, cît ºi în interiorul PSD. Au participat liderii formaþiunilor politice din teritoriu ºi conducerea centralã a PSD, inclusiv preºedintele fondator Ion Iliescu. Au fost discutate mai multe aspecte, printre care ºi cel al mandatului de doi ani al celor aleºi ºi a prelungirii acestuia la patru ani, dar nu a fost luatã o decizie. De asemenea, a fost hotãrîtã convocarea Consiliului Naþional al PSD pentru data de 9 decembrie“.
Tema alegerilor anticipate a fost ridicatã, potrivit lui Geoanã, de unii participanþi la reuniunea liderilor organizaþiilor judeþene ale PSD, în condiþile în care românii se confruntã cu o iarnã grea, dar ºi cu „sabia lui Damocles a integrãrii europene deasupra capului.
Unii colegi au ridicat acest subiect, dacã nu cumva, în disperarea ºi sãrãcia care cuprinde þara, singura soluþie nu este o altã majoritate ºi un alt guvern“, a spus preºedintele PSD.
Consiliul Naþional va lua act, în afarã de poziþia PSD pe aceastã temã, ºi de modalitãþile parlamentare ºi politice prin care procesul alegerilor anticipate poate fi declanºat.
„Noi considerãm cã actuala putere ºi-a atins pragul de incompetenþã ºi de acum încolo este garantatã o spiralã descrescãtoare similarã cu cea pe care România a încercat-o în perioada cederistã. Ruperea acordului cu Fondul Monetar Internaþional, ruperea echilibrelor macroeconomice ºi dezmãþul certurilor din actuala coaliþie seamãnã lacrimã cu ceea ce s-a întîmplat în 1997“, a apreciat Mircea Geoanã.
Liderul social-democrat considerã cã un guvern competent reprezintã singura soluþie ca „România sã iasã din groapã“. ÃŽn opinia sa, o soluþie este o guvernare social-democratã, care sã aibã, preferabil, o majoritate PSD ºi, la limitã, pentru a compensa diferenþa pînã la o majoritate în Parlament, sã existe, eventual, aliaþi. ÃŽn context, Geoanã a infirmat dorinþa PSD de a face vreo „mezalianþã ideologicã de tip colac de salvare“ cu actuala guvernare „de imposturã“.
Mircea Geoanã a acceptat cã PSD nu poate decide de unul singur în privinþa alegerilor anticipate, dar ºi-a exprimat convingerea cã la baza acestui proces vor sta în primul rînd nemulþumirile sociale, dar ºi dorinþa unor parteneri din actuala majoritate „sã nu devinã co-pãrtaºi la dezastrul guvernãrii“. La toate acestea se vor adãuga, în opinia preºedintelui PSD, politicile fiscale, ceea ce va spune Raportul de þarã din aprilie 2006, dar ºi fragilitatea „unui guvern certãreþ care nu este în stare sã-ºi ducã la capãt mandatul“.
ÃŽn ceea ce priveºte politica de alianþe, PSD i-a în calcul, deocamdatã, ce va face dacã îi vor lipsi procentele necesare unei majoritãþi parlamentare. „Vom decide la momentul potrivit. Nu excludem pe nimeni (dintre partidele politice - n.r.), este devreme sã vorbim“, a spus Mircea Geoanã.

Articol afisat de 1419 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective