Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 3 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fondurile farmaciºtilor, reîmpãrþite dupã adresabilitate

Fondurile destinate tratamentelor cu medicamente în ambulatoriu puse la dispoziþia farmaciºtilor aflaþi în relaþie contractualã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ vor fi reîmpãrþite luna aceasta în funcþie de adresabilitatea asiguraþilor. „ÃŽntrucît existã mai multe farmacii nemþene, cu care sîntem în relaþie contractualã, care au consumat integral fondurile aferente lunii octombrie, iar altele nu au au reuºit aceastã performanþã, am ajuns la concluzia cã unele au adresabilitate mare din partea asiguraþilor ºi altele nu prea. ªi atunci, pentru ca sã fie mulþumitã toatã lumea, vom lua banii necheltuiþi de la farmaciile cu exces de fonduri ºi îi vom da farmaciilor cãrora nu le-au ajuns fondurile. Nu trebuie sã se supere nimeni ºi trebuie ca toatã lumea sã înþeleagã cã, în fond, totul se reduce la eficienþã economicã“, a declarat jurist Daniela Soroceanu, preºedinte director general al CAS Neamþ.
Potrivit sursei citate, pînã la finalul anului 2005, CAS Neamþ dispune de 46 miliarde de lei destinate tratamentelor cu medicamente cu ºi fãrã contribuþie personalã, sumã repartizatã în mod egal în noiembrie ºi decembrie. Conducerea CAS Neamþ a mai precizat cã fondurile destinate medicamentelor gratuite ºi compensate sînt suficiente pînã la sfîrºitul anului.
Pentru fiecare dintre cele douã luni care au mai rãmas, cea mai mare parte din sumã, adicã 14 miliarde de lei, este destinatã medicaþiei cu circuit deschis, iar aproximativ 9 miliarde de lei reprezintã contravaloarea medicaþiei aferente bolnavilor care suferã de boli protejate de tipul hepatitã cronicã, poliartritã reumatoidã, afecþiuni psihice, stãri post-transplant.
Graþie demersurilor fãcute de cãtre conducerea CAS Neamþ, în octombrie, au mai intrat în posesia tratamentului specific încã 35 de bolnavi de hepatitã cronicã, care se aflau pe lista de aºteptare. Cum numãrul bolnavilor de hepatitã cronicã creºte lunã de lunã, cum aceºtia necesitã tratament cu Interferon, iar lista de aºteptare cuprinde destui pacienþi, conducerea CAS Neamþ a propus niºte criterii de acces la tratamentul cu acest medicament, criterii care au fost aprobate de Consiliului de Administraþie al instituþiei. În afarã de criteriile medicale de care se þinea cont ºi pînã acum, criteriile luate în calcul de acum încolo sînt de ordin social. Vor avea prioritate cazurile extrem de grave, care reprezintã urgenþe maxime, tinerii cu vîrste de pînã la 25 de ani care nu realizeazã venituri, persoanele care au statutul de unic întreþinãtor de familie, pauperii. Un alt aspect de care se va þine cont va fi cel cronologic.

Articol afisat de 1438 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective