Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Iarnã grea pentru datornicii Aqua Calor

Societatea pietreanã Aqua Calor furnizeazã, în prezent, agent termic pe raza întregului municipiu, singurele excepþii fiind blocurile în care cetãþenii mai au de rezolvat probleme legate de montarea repartitoarelor, ori sînt avarii. Pînã la scãderea accentuatã a temperaturii, fochiºtii din centralele termice lucreazã în douã schimburi, numãrul acestora urmînd sã fie suplimentat, în urmãtoarea perioadã, pentru ca populaþia sã beneficieze de cãldurã 24 de ore din 24. „Oficial, noi furnizãm cãldurã în toate apartamentele care au rãmas branºate la sistemul termic centralizat. Accidental, sînt blocuri care nu beneficiazã de aceastã utilitate. O problemã deosebitã avem la blocul M36 - unde este situatã Poºta Mãrãþei - unde avem o avarie cãreia nu am reuºit sã îi dãm de capãt. Lucrãm acolo de o sãptãmînã, am sãpat în mai multe locuri. ÃŽn acest bloc, sînt 10 apartamente cuplate la sistemul centralizat. Cert este cã lucrãrile pe care le executãm în aceastã zonã depãºesc eventualul profit pe care l-am avea de la cele 10 apartamente. Oricum, ne aºteptam la avarii, avînd în vedere starea în care se aflã sistemul centralizat al municipiului“, a subliniat Radu Stîncescu, managerul de proiect al societãþii Aqua Calor.
Pentru unii dintre pietreni, aceastã iarnã se anunþã foarte grea: neachitîndu-ºi datoriile - care au o valoare considerabilã - riscã sã rãmînã fãrã cãldurã în apartamente. ÃŽn aceastã situaþie se aflã Asociaþiile Dãrmãneºti Sud - cuplatã la CT 19, ºi nr. 38B ºi 116 - arondate la CT 16. „Aceste asociaþii nu ºi-au respectat graficele de eºalonare stabilite de comun acord. Le-am somat sã îºi onoreze obligaþiile asumate pentru cã, în caz contrar, nu le vom mai furniza agent termic. ÃŽn cele 3 asociaþii sînt circa 400 de apartamente. La Asociaþia Dãrmãneºti Sud, datoriile sînt de 6 milioane lei/ apartament, valoarea totalã fiind de 1,3 miliarde lei, la Asociaþia 38B - de 5,2 milioane lei/ apartament, respectiv 806 milioane lei, iar la Asociaþia 116 - 7,5 milioane lei/ apartament, cu o valoare totalã de 529 milioane lei. Asociaþia 38B ne-a cesionat datorii în valoare de 746 milioane lei, din care am reuºit sã recuperãm, pînã acum, 126 milioane lei, Asociaþia Dãrmãneºti Sud - 883 milioane lei, din care am recuperat 473 milioane lei, iar la Asociaþia 116 - 323 milioane lei, din care am reuºit recuperarea a 124 milioane lei“, a mai declarat Radu Stîncescu.

Articol afisat de 1367 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective