Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 4 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Afecþiunile respiratorii „secerã“ copiii

Zeci de copii diagnosticaþi cu infecþii respiratorii au fost internaþi în ultima sãptãmînã la secþia Pediatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ. Astfel, ieri dimineaþã, conform registrului de internãri erau internaþi în secþie peste 90 de copii ºi cei mai mulþi dintre ei primeau tratament pentru pneumonie, laringitã, faringo-amigdalitã, bronºitã, bronºiolitã. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctorul pediatru Radu Smicalã, care a fost ieri de gardã, micii pacienþii internaþi sînt atît sugari, cît ºi de vîrstã preºcolarã ºi ºcolarã ºi frecventeazã colectivitãþi precum creºa, cãminul, grãdiniþa ºi ºcoala primarã. Potrivit precizãrilor aceluiaºi medic, starea cîtorva dintre micuþi este ceva mai gravã, avînd probleme majore de respiraþie ºi necesitînd, în afara unui tratament injectabil cu antibiotice, terapie cu oxigen ºi aspiraþie.
Cadrele medicale ale secþiei Pediatrie din cadrul celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ au spus cã în fiecare zi aici sînt consultaþi peste 20 de copii, iar minimum zece sînt internaþi.
Copiilor care se prezintã într-o fazã a bolii mai puþin gravã li se prescrie tratamentul adecvat ºi sînt trimiºi sã îl facã la domiciliu.
„Din cîte am observat, în ultima sãptãmînã s-au înmulþit cazurile de virozã respiratorie cu complicaþii, unele dintre acestea fiind destul de grave. Cei mai mulþi dintre copiii cu astfel de probleme de sãnãtate provin din colectivitãþi, unde gradul de contagiozitate este crescut. ÃŽn afarã de acest factor nu putem neglija vremea rece din ultimele douã sãptãmîni, care face foarte multe victime ºi printre adulþi, care de cele mai multe ori nu se prezintã la medic pentru a primi tratamentul adecvat, ci se trateazã cu leacuri bãbeºti. Stînd în aceeaºi casã, copiii se îmbolnãvesc imediat ºi în funcþie de cît de bine stau cu imunitatea dezvoltã în scurt timp forme grave de infecþie respiratorie“, a declarat doctorul pediatru Radu Smicalã.
Pentru a evita virozele respiratorii medicii recomandã populaþiei sã consume cît mai multe fructe ºi legume bogate în vitamina C, precum citricele, merele, varza, usturoiul, ceapa etc. De asemenea, se recomandã ca în cazul apariþiei primelor simptome de boalã, mai ales în cazul copiilor, aceºtia sã fie prezentaþi medicilor de familie sau specialiºti care sã îi consulte ºi sã le recomande tratamentul cel mai potrivit. Un aspect negativ foarte important care trebuie evitat îl reprezintã automedicaþia bazatã pe antibiotice.

Articol afisat de 1483 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective