Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mitropolia Moldovei, dispreþ faþã de lege

Mitropolia Moldovei, dispreþ faþã de lege

• în dispreþul legii, reprezentanþii bisericii continuã ilegalitãþile în masivul Ceahlãu • elicopterul Ministerului de Interne efectueazã zboruri fãrã a avea aprobare într-o zonã protejatã • beneficiar este Mitropolia Moldovei, care transportã pe înãlþimile muntelui materiale pentru hotelul de lîngã vîrful Toaca • administraþia parcului a somat sã se sisteze transporturile •

Reprezentanþii Direcþiei de Administrare a Parcului Naþional Ceahlãu ºi Salvare în Munþi au luat atitudine faþã de cele ce se petrec în masiv. Mai exact faþã de Mitropolia Moldovei ºi Bucovinei, care construieºte în apropiere de Vîrful Toaca o aºa-zisã casã de pelerini, în fapt un hotel alpin. ÃŽn acest sens, Ionel Miron, directorul direcþiei amintite, a transmis un fax cãtre Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastru“ din Durãu, domnului Cãtãlin Ursãrescu, administratorul aºezãmîntului, în care aduce la cunoºtiinþã cã încalcã legea. ÃŽn adresã, conducerea administraþiei enunþã un articol de lege: „ÃŽn perimetrele ariilor naturale protejate ºi în vecinãtatea acestora, precum ºi a altor bunuri ale patrimoniului natural supuse unui regim special de protecþie ºi conservare, este interzisã orice lucrare sau activitate susceptibilã sã genereze un impact negativ asupra acestora“.
Acest lucru survine faptului cã în aceastã sãptãmînã s-au efectuat transporturi de materiale cãtre înãlþimile muntelui cu un elicopter al Ministerului de Interne în interiorul unei arii protejate din Masivul Ceahlãu. Astfel, directorul Miron aduce la cunoºtiinþã beneficiarului cã „poluarea fonicã creatã în acest mod are un efect negativ asupra animalelor sãlbatice din zonã. ÃŽn conformitate cu aceeaºi lege citatã anterior se specificã faptul cã «autorizarea activitãþilor în perimetrul ariilor naturale protejate ºi în vecinãtatea acestora se face cu acordul structurilor de administrare a ariei naturale protejate»“.
ÃŽn adreasã mai este specificat ºi faptul cã, întrucît nu s-a primit nici o solicitate de autorizare a accesului elicopterului în perimetrul Parcului Naþional Ceahlãu, „considerãm cã acþiunea întreprinsã este ilegalã ºi ca urmare solicitãm încetarea survolãrii la joasã înãlþime, precum ºi aterizarea/decolarea elicopterului din perimetrul PNC“.
Menþionãm cã în ultimele douã zile elicopterul pe care scrie mare POLIÞIA, a efectuat mai multe curse între Durãu ºi platoul de lîngã cabana Dochia, curse în timpul cãrora s-au transportat materiale pentru construcþia executatã cu „forþa“ ºi din dispoziþia Mitropoliei Moldovei ºi Bucovinei. Raul Papalicef, ºeful Salvamont Neamþ, serviciu în cadrul aceleiaºi direcþii, a declarat cã aceste zboruri nu fac decît sã sperie populaþia de caprã neagrã care ar putea migra spre alte zone din apropierea masivului. „Deja am observat o migraþie a caprelor încã de anul trecut, cînd s-au mai efectuat astfel de zboruri ºi nu este bine deloc pentru fauna parcului“, a menþionat Raul Papalicef. (FOTO: Acesta este aparatul cu care se efectueazã zboruri ilegale)

Articol afisat de 1478 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective