Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sindicaliºtii din învãþãmînt, îngrijoraþi de posibili spãrgãtori de grevã

• sindicaliºtii conteazã pe lipsa elevilor pentru o grevã totalã •
spãrgãtorii de grevã nu îºi vor putea þine, astfel, orele • Federaþia Asociaþiilor de Pãrinþi s-a solidarizat cu sindicaliºtii •

Sindicaliºtii din învãþãmînt conteazã ºi pe sprijinul pãrinþilor în desfãºurarea cu succes a grevei generale programate începînd de luni, 7 noiembrie. Astfel, ei considerã cã nu vor mai fi spãrgãtori de grevã ºi conteazã pe lipsa elevilor din clasele unde aceºtia vor sã susþinã ore. Încã un argument al sindicaliºtilor este ºi comunicatul Federaþiei Naþionale a Asociaþiilor de Pãrinþi din Învãþãmîntul Preuniversitar (FNAP-IP) prin care aceºtia îi anunþã pe dascãli cã sprijinã acþiunile de protest ºi solicitãrile acestora.
„Sperãm cã spãrgãtorii de grevã nu vor avea succes mai ales cã, avîndu-i alãturi ºi pe pãrinþi, aceºtia nu îºi vor trimite copiii la ºcoalã.
Nu îi vom monitoriza pe spãrgãtorii de grevã, ci doar modul cum se desfãºoarã protestul în ºcoli. ÃŽn fiecare dimineaþã, colegii noºtri care participã la grevã nu vor mai consemna în condicã, aºa cum fac de obicei, disciplina ºi clasele la care au avut ore. Colegii noºtri vor fi în ºcoli ºi îi vor supraveghea pe elevii care ajung la ore, dar nu vor preda“, a declarat profesor Florin Florescu, liderul filialei Neamþ a Federaþiei Sindicatelor Libere din ÃŽnvãþãmînt (FSLI).
Reprezentanþii FNAP-IP considerã inadmisibilã subfinanþarea cronicã a învãþãmîntului care se perpetueazã de la un an la altul.
„Pãrinþii fac eforturi deosebite pentru a sprijini învãþãmîntul românesc ºi cerem acelaºi lucru ºi guvernanþilor ºi aleºilor noºtri din Parlament. Ultimul loc pe care îl ocupãm între þãrile europene în privinþa fondurilor alocate învãþãmîntului nu este în concordanþã cu aspiraþiile pe care le avem privind integrarea în Uniunea Europeanã. Ne exprimãm speranþa cã, la discutarea bugetului în Parlament, se vor gãsi soluþii pentru remedierea acestei nedreptãþi care se face ºcolii româneºti ºi, implicit, copiilor noºtri“ se menþioneazã în comunicatul transmis de FNAP-IP cãtre conducerea FSLI.
Dascãlii sînt nemulþumiþi de salariile mici ºi de fondurile insuficiente alocate învãþãmîntului prin proiectul de buget pe anul 2006. În timp ce sindicaliºtii au solicitat un procent de 6% din Produsul Intern Brut (PIB), guvernul a propus un buget mai mic chiar decît cel din 2005, reprezentînd doar 4% din PIB. Un gest care dã ºi mai multã greutate grevei este faptul cã ministrul educaþiei, Mircea Miclea, a fost ºi primul care ºi-a manifestat nemulþumirea faþã de bugetul insuficient alocat învãþãmîntului prin prezentarea demisiei în faþa Guvernului. Ultima grevã importantã a dascãlilor s-a înregistrat la începutul anului 2000, cînd cadrele didactice au întrerupt activitatea timp de aproape o lunã ºi au obþinut creºteri salariale de circa 18%.

Articol afisat de 1432 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective