Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 7 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tulburãri la Poiana Mare, dupã anunþul de desfiinþare

Tulburãri la Poiana Mare, dupã anunþul de desfiinþare

• angajaþii Spitalului de Neuropsihiatrie de la Poiana Mare au declanºat „grevã spontanã“

Angajaþii Spitalului de Neuropsihiatrie din Poiana Mare (Dolj) au declanºat, duminicã, o grevã spontanã dupã ce ministrul Sãnãtãþii, Eugen Nicolãescu, a anunþat, la Craiova, cã unitatea medicalã va fi închisã.
Cei peste 200 de angajaþi ai Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare au protestat, duminicã dimineaþã, faþã de decizia Ministerului Sãnãtãþii de a închide unitatea medicalã.
Angajaþii spitalului au aflat din presã cã vor rãmîne fãrã locuri de muncã ºi au hotãrît sã-ºi sisteze activitatea în cursul zilei de duminicã, nemulþumiþi de decizia ministerului.
Protestatarii susþin cã pînã acum nici un reprezentant al Direcþiei de Sãnãtate Publicã (DSP) Dolj nu i-a anunþat oficial de desfiinþarea spitalului din Poiana Mare. „Am vãzut la televizor ºi prin ziare cã spitalul va fi desfiinþat. La început nu ne-a venit sã credem aºa ceva. De ce? Asta e întrebarea pe care ne-am pus-o toþi. ªi încã ne-o mai punem pentru cã nu este posibil aºa ceva. Ce a vrut sã spunã domnul ministru cînd a spus cã noi nu justificãm fondurile cheltuite?“, a declarat, duminicã, liderul de sindicat al personalului medical, Marcela Ticu.
Angajaþii unitãþii medicale au blocat accesul în spital cu o ambulanþã, iar pe gardul spitalului au instalat un banner pe care era scris: „Grevã Spontanã“.
ÃŽn prezent, Spitalul de Neuropsihiatrie are 300 de angajaþi, cadre medicale ºi îngrijitori, dar nimeni din conducerea DSP Dolj nu a putut sã spunã ce se va întîmpla cu aceºtia. „Eu nu am primit pînã acum nimic oficial cum cã se va închide spitalul. Aºteptãm un rãspuns de la ministrul sãnãtãþii. Oamenii nu ar fi trebuit sã facã grevã, care oricum e ilegalã“, a precizat directorul DSP Dolj, Dan Mogoº.
Potrivit liderului de sindicat al angajaþilor din spitalul de la Poiana Mare, salariul cîºtigat de majoritatea celor din unitatea medicalã reprezintã singura sursã de venit a familiei.
Decizia Ministerului Sãnãtãþii de a închide Spitalul de Neuropsihiatrie din Poiana Mare, în care se aflã internaþi peste 430 de bolnavi, din care 150 sînt spitalizaþi conform articolul 114 Cod penal (cînd autorul unei infracþiuni este bolnav mintal ori toxicoman ºi se aflã într-o stare care prezintã pericol pentru societate - n.red.) ºi 280 bolnavi psihici cronici, a determinat reacþia durã a organizaþiei judeþene a PSD Dolj.
Potrivit unui raport din 17 august, la Spitalul din Poiana Mare au decedat peste 45 de pacienþi de la începutul anului 2004 ºi pînã la începutul lunii august 2005.
Ministrul sãnãtãþii, Eugen Nicolãescu, a anunþat, sîmbãtã, la Craiova, cã s-a decis închiderea spitalului de Neuropsihiatrie de la Poiana Mare.
Condiþiile de la acest spital au fost criticate de mai multe organizaþii internaþionale, problema fiind ºi în atenþia Comisiei Europene. Amnesty International a criticat situaþia deplorabilã a spitalelor de psihiatrie din România, în special pe cea de la spitalul din Poiana Mare, acuzînd numeroase violãri ale drepturilor pacienþilor ºi cerînd autoritãþilor române sã reformeze sistemul pentru a respecta cerinþele internaþionale în domeniu. Spitalul a fost ºi subiectul a numeroase materiale din presa internaþionalã, critice la adresa autoritãþilor române. D
(FOTO: Eugen Nicolaescu, ministrul care anunþã închiderea spitalelor)

Articol afisat de 1399 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective