Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Recepþie finalã a lucrãrilor plãtite din bani europeni, la ªtrandul Tineretului

Autoritãþile locale pietrene trec la recepþia finalã a lucrãrilor executate din fonduri europene în ªtrandul Tineretului, zonã de implementare a proiectului privind Dezvoltarea Infrastructurii de Turism ºi Agrement. „Miercuri, împreunã cu reprezentanþii firmei Diekat, care s-a ocupat de execuþia lucrãrilor susþinute financiar din fonduri europene, vom face recepþia finalã a podului din zona Cãprioara, Aleii Tineretului, pavilionului administrativ, terenurilor de tenis ºi zonelor verzi“, a declarat Dan Câmpeanu, directorul Direcþiei Tehnice din cadrul Primãriei Piatra Neamþ. Cît despre lucrãrile realizate din cofinanþarea localã de cãtre firma Moldocor, acestea au depãºit, deja, termenul final - sfîrºitul lunii octombrie. „Moldocor se apropie de final. Dar încã nu a fost schimbatã conducta de apã din staþia de epurare a ªtrandului Tineretului, distrusã la inundaþiile din luna iulie. Deocamdatã, se aflã într-o stare de provizorat, conducta folositã fiind subdimensionatã. Distrugerile provocate de inundaþii au fost evaluate la 1,5 miliarde de lei“, a mai spus directorul Câmpeanu.
Recent, executivul pietrean a primit undã verde de la legislativul local, în vederea suplimentãrii cu 8 miliarde lei a împrumutului bancar contractat pentru susþinerea cofinanþãrii locale a proiectului. Potrivit dispoziþiilor de ºantier ºi referatelor de necesitate prezentate de cãtre constructor ºi proiectant, lucrãrile suplimentare executate în ªtrandul Tineretului s-au ridicat la valoarea de 14 miliarde lei, pe lîngã împrumutul bancar, municipalitatea urmînd sã aloce, din bugetul local, suma de 6 miliarde lei.
Recent, autoritãþile locale au aprobat nivelul taxelor ce vor fi percepute agenþilor economici pentru utilizarea spaþiilor, din incinta ªtrandului Tineretului: pentru amplasarea de puncte ºi terase comerciale, în perioada sezonului estival - de 1 RON/ metru pãtrat/ zi (10 mii lei/ mp/ zi), iar pe durata manifestãrilor sportive, de agrement, spectacolelor ºi festivalurilor - de 5 RON/ mp/ zi; pentru amplasarea mijloacelor de agrement - 1 RON/ mp/ zi, iar în perioada spectacolelor, festivalurilor, manifestãrilor sportive, de agrement - de 2 RON/ mp/ zi. Însã, taxele de acces în ºtrand vor fi aprobate ºi incluse în Regulamentul privind organizarea ºi funcþionarea ªtrandului, odatã cu preluarea acestuia în administrare de cãtre Primãria Piatra Neamþ.

Articol afisat de 1423 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective