Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 8 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ARDAF ºi-a dublat puterea

• capitalul social al firmei de asigurare-reasigurare a fost majorat substanþial


Staff-ul Sucursalei Neamþ a firmei ARDAF a prezentat, ieri, situaþia societãþii dupã majorarea capitalului social. „ÃŽn aceastã etapã, ARDAF ºi-a dublat capitalul social, trecînd de la un capital de 250 miliarde lei la unul de 503 miliarde lei. La subscriere au participat toþi acþionarii importanþi ai societãþii, cea mai mare contribuþie revenindu-i acþionarului principal, firma Tender SA. ÃŽn acest moment, societatea noastrã se încadreazã în limitele normale ale celor doi indicatori, solvabilitate ºi lichiditate, constituindu-se în continuare într-unul dintre cei mai puternici ºi stabili asiguratori de pe piaþa româneascã“, a subliniat Mihai Apetrei, directorul Sucursalei Neamþ a SC ARDAF.
Societatea are sediul central în Cluj ºi îºi desfãºoarã activitatea prin propria reþea, însumînd peste 200 de agenþii ºi puncte de lucru. ARDAF este autorizatã sã practice toate ramurile de asigurãri facultative generale ºi asigurãri de viaþã prevãzute de legislaþie, precum ºi asigurarea obligatorie de rãspundere civilã pentru pagubele produse terþilor prin accidente de autovehicule pe teritoriul României. „Societatea se aflã în acest moment pe locul patru în topul asiguratorilor din România la asigurãri generale. Cel mai bun produs al nostru este Asigurarea de locuinþe ºi bunuri «Cãminul», care a cîºtigat, în 2002, premiul revistei PRIMM pentru cel mai bun produs al anului. Un alt produs foarte bine vîndut este «Casco Lux», care oferã oportunitãþi noi în afara celor oferite de Asigurarea Casco clasicã. ÃŽn plus, ARDAF vinde ºi asigurãri de viaþã. Graþie diversitãþii produselor, portofoliul nostru de clienþi este foarte mare - în campania RCA din iarna trecutã ne-am clasat pe locul doi pe þarã, deci am cîºtigat un segment de piaþã foarte important, pe care ne propunem sã-l mãrim. Sperãm sã fim în continuare cei care aduc mulþumire ºi siguranþã clienþilor noºtri“, a menþionat Emanuela Prepeliþã, director adjunct asigurãri în cadrul Sucursalei Neamþ.
În scurt timp, sucursala va plãti cîteva despãgubiri importante pentru asigurãrile agricole, ponderea acestora în ansamblul produselor oferite fiind, în Neamþ, de aproximativ 18-20%. Dar ponderea cea mai mare, de circa 70%, în totalul plãþilor revine despãgubirilor pentru asigurãrile auto, considerate a fi produsele cu cel mai mare grad de risc. În Neamþ, ARDAF a plãtit, anul trecut, pentru asigurãrile auto, despãgubiri de peste 5 miliarde lei, urmînd sã achite sume asemãnãtoare ºi anul acesta. Riscurile sînt foarte mari nu numai din cauza valorilor mari ale despãgubirilor, ci ºi datoritã încercãrilor clienþilor de rea-credinþã de a înºela societatea pentru a încasa poliþe de asigurãri necuvenite. Spre exemplu, în Neamþ, cam 10% din solicitãrile pentru despãgubiri auto înregistrate anul trecut au fost încercãri de fraudã.

Articol afisat de 1772 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective