Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fost deputat acuzat cã a bãtut un elev

Fost deputat acuzat cã a bãtut un elev

• ex-deputatul PRM Paul ªnaider, acum profesor de matematicã, a bãtut un elev în timpul unei ore de curs • el a fost reclamat de tatãl ºcolarului la Protecþia Copilului ºi Inspectoratul ªcolar • dascãlul recunoaºte acuzaþia care i se aduce ºi aºteaptã sã vadã ce sancþiune se va decide împotriva sa • se pare cã dupã incident fostul deputat a fost insultat de pãrinþii elevului •

Fostul deputat PRM Paul ªnaider, acum profesor de matematicã la Grupul ªcolar Roznov, va fi sancþionat de cãtre Consiliul de Administraþie al unitãþii de învãþãmînt ºi riscã sã ajungã în instanþã din cauzã cã a lovit un elev. Incidentul s-a petrecut joi, 3 noiembrie, în timpul ce profesorul îºi þinea ora la clasa a VI-a A a ªcolii Generale cu clasele I-VIII din localitate. Dupã cum susþine tatãl lui Cosmin Stahie, elevul agresat, profesorul ªnaider l-a lovit pe copil cu pumnul în cap ºi cu palma peste faþã, fiind deranjat de faptul cã acesta ar fi strãnutat în timpul orei.
„Imediat dupã orã, bãiatul a venit acasã plîngînd, cu ochiul umflat ºi vînãt. ÃŽi curgea sînge din nas ºi era tot plin de sînge pe haine ºi spunea cã îl doare foarte tare capul. Am mers la ºcoalã ºi l-am întrebat pe domnul profesor de ce mi-a bãtut copilul. Mi-a spus cã dupã ce bãiatului meu a strãnutat, au început ºi alþi copii sã strãnute în bãtaie de joc. E adevãrat cã ºi-a cerut scuze atît mie, cît ºi bãiatului, dar nu pot sã admit ca un strãin sã îmi batã copilul. A doua zi am fost cu bãiatul la medicul de familie, care, dupã ce l-a consultat, a spus cã problema nu este de competenþa lui ºi ne-a îndrumat cãtre medicul legist de la Piatra Neamþ. Cînd a auzit cã mai trebuie sã meargã la un doctor, Cosmin a început sã tremure ºi a spus cã îi este fricã. Cu certificat medico-legal sau nu, eu oricum intenþionez sã îl dau în judecatã pe profesorul ªnaider pentru cã mi-a bãtut copilul“, a declarat Constantin Stahie, tatãl ºcolarului.
Nemulþumit de atitudinea profesorului, luni, 7 noiembrie, Constantin Stahie a sesizat Protecþia Copilului ºi a depus o plîngere ºi la Inspectoratul ªcolar Neamþ. Conform celor declarate de cãtre reprezentanþii Protecþiei Copilului, angajaþii acestei instituþii vor demara o anchetã împreunã cu angajaþii inspectoratului ºi, dacã se confirmã cele reclamate, profesorul va fi sancþionat de cãtre forul superior al învãþãmîntului nemþean. Avînd cunoºtinþã despre acest incident, profesoara Maria Rusu, inspector general adjunct al Inspectoratului ªcolar Neamþ, a precizat cã atitudinea profesorului ªnaider va fi pusã în discuþie de cãtre o comisie de la nivelul ºcolii unde activeazã acesta ºi eventual de cãtre Consiliul de Administraþie ºi tot acestea vor stabili gradul de vinovãþie al cadrului didactic ºi sancþiunea care i se cuvine. ªi profesorul Vasile Vasilache, directorul general al Grupului ªcolar Roznov, intenþioneazã sã ancheteze acest incident, mai ales cã profesorul acuzat de agresiune ºi-a recunoscut fapta, numai cã deocamdatã elevii nu frecventeazã cursurile, avînd în vedere cã profesorii sînt în grevã.
ÃŽntrebat ce pãrere are despre acuzele care i se aduc, profesorul Paul ªnaider a declarat: „Este adevãrat cã l-am lovit pe elevul Stahie, recunosc cã m-am enervat cã a fost clasa indisciplinatã peste mãsurã ºi i-am dat o palmã peste obraz, dar nu l-am lovit cu pumnul în cap. Sînt vinovat, recunosc cã am greºit, dar elevul sãrise calul ºi mi-am ieºit din fire, mai ales cã, atunci cînd m-am dus la orã, i-am gãsit pe copii pe hol, fãcînd gãlãgie. I-am bãgat în clasã, am început ora, am început sã predau ºi, în timp ce eu scriam la tablã, Cosmin Stahie a strãnutat, iar, dupã el, au strãnutat în bãtaie de joc încã ºapte-opt copii, dar numai ca sã îmi deranjeze lecþia. Acum aºtept sã vãd ce va dispune Consiliul de Administraþie, îmi pare rãu cã s-a întîmplat aºa, dar acestea sînt riscurile meseriei“. Pe de altã parte, profesorul ªnaider susþine cã se mai gîndeºte dacã este cazul sã depunã o plîngere la Poliþie împotriva pãrinþilor copilului lovit, care în ziua incidentului au intrat în clasã în timpul orei ºi au fãcut scandal, proferînd insulte la adresa lui.
FOTO: Paul ªnaider (în spatele lui Vadim Tudor) admite cã a greºit

Articol afisat de 1572 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMÞU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective