Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Compromis peste nereguli ºi ilegalitãþi

Compromis peste nereguli ºi ilegalitãþi

• contabilul ºef Creaþã a acuzat directoarea de fals, uz de fals ºi alte nereguli • directoarea a recunoscut „greºelile“, dar l-a acuzat pe contabil de chiul plãtit • Direcþia de Sãnãtate Publicã pare a considera cazul rezolvat • cei doi interpreteazã public „aria compromisului“ •

Spitalul orãºenesc Roznov a reuºit sã fie locul unei reconcilieri istorice. Aceasta, dupã ce contabilul ºef al spitalului, dl. ªtefan Creaþã, a transformat-o în duºmanul nr.1 al sãnãtãþii locale pe directoarea unitãþii. Pe posturi de televiziune, în ziare, în reclamaþii, doamna director Cristina Iacob Atãnãsoaie era acuzatã de ce era mai rãu: ore„dublate“ la Spitalul Roznov ºi cel judeþean, evident plãtite, nereguli în actul managerial - scoase în evidenþã ºi de controalele Casei de Asigurãri ºi Direcþiei de Sãnãtate Publicã - încercarea de influenþare a controalelor prin prezentarea unui contract care a fost confecþionat la iuþealã pentru a ascunde achiziþii fãrã contract etc. Pe vremea aceea dl. Creaþã vorbea de falsuri, de încadrãri ilegale, de dosare penale clare precum lumina zilei. Totul pãrea sã-i dea dreptate, chiar doamna directoare recunoºtea - sincerã ºi spãºitã - cã a greºit ºi cã va plãti pentru asta. Pe de altã parte ºi directoarea a „demonstrat“ cã ºi dl. contabil ºef ar fi chiulit mai multe zile de la serviciu, chiar dacã a semnat ºtatul ºi a luat bãnuþii. Demonstraþia a fost fãcutã chiar în biroul directorului Direcþiei de Sãnãtate Publicã.
Poziþiile celor douã pãrþi pãreau ireconciliabile, fiecare demonstra cã a greºit celãlalt ºi cã nu prea meritã sã rãmînã pe funcþie. Presa vuia de nereguli ºi toþi aºteptam mãsurile drastice ale Direcþiei de Sãnãtate Publicã. Brusc, totul s-a liniºtit. Curiozitatea ne-a fãcut sã vedem care este acum situaþia ºi ne-am adresat celor douã persoane. Pe dl. Creaþã l-am gãsit reinstalat în biroul sãu de ºef al finanþelor spitalului. Am aflat de la dînsul cã „s-a dat la pace cu doamna directoare, cã erau alte interese, am discutat ºi a obþinut mai multe lucruri care le dorea“. Doamna directoare ne-a spus cam acelaºi lucru, într-o formã mai blîndã: „eu am hotãrît, pentru binele spitalului, sã mã împac cu domnul contabil, cît despre faptul cã a lipsit de la serviciu dînsul mi-a explicat cã a fost totuºi dupã-amiaza ºi a semnat actelele“. Directorul Nanu de la Direcþia de Sãnãtate Publicã Neamþ ne-a declarat cã nu s-a pus problema sancþionãrii disciplinare a doamnei director. Ea va plãti doar 6 milioane ºi ceva, bani încasaþi necuvenit pe orele care a fost pontatã fãrã a fi la Spitalul Roznov.
În spirit creºtinesc, ne bucurãm cã s-a fãcut pace la Spitalul Roznov. Rãmîn cîteva nelãmuriri. De ce, dacã din punctul de vedere al Direcþiei totul e ok, doamnele ªerban, jurista instituþiei, ºi Cãescu, director adjunct, ºi-au depus demisia din Consililul de Administraþie al Spitalului Roznov? Dacã e vorba de un contract contrafãcut, antedatat, cu alte prevederi decît cel general, legal, care exista la arhivã, de ce nu se sesizeazã nimeni, mãcar cei de la Poliþie? Nu dãm idei, dar parcã aºa ar fi normal, chiar dacã existã interese obscure sã nu existe un scandal la Roznov. Apropo de interese, nu putem crede cã un om cunoscut pentru stabilitatea poziþiilor sale publice, pentru onestitate ºi verticalitate, precum domnul deputat Vasile Pruteanu ar putea avea interese, cum s-a sugerat de cãtre pãrþile implicate, în muºamalizarea acestui scandal.

Articol afisat de 1478 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective