Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 9 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
10.000 de mineri vor sã ia cu asalt încã o datã Bucureºtiul

10.000 de mineri vor sã ia cu asalt încã o datã Bucureºtiul

• Primãria Capitalei a respins cererea minerilor de a organiza un miting în Bucureºti • liderul Centralei Naþionale Miniere spune însã cã mitingul ºi marºul vor fi organizate, neavînd nevoie de aprobare •

Solicitarea Centralei Naþionale Miniere de a organiza, în Capitalã, un miting de protest cu 10.000 de persoane a fost respinsã, marþi, de municipalitate, care îºi condiþioneazã acordul de reducerea numãrului de participanþi ºi de schimbarea locului, idee refuzatã de mineri. Potrivit reprezentanþilor municipali, cererea sindicaliºtilor minieri a fost discutatã, marþi, în ºedinþa comisiei tehnice, dar a fost respinsã.
În solicitarea lor, sindicatele au cerut aprobarea unui miting care sã aibã loc în 25 noiembrie în faþa sediului Ministerului Economiei ºi Comerþului, la care sã participe 10.000 de persoane ºi care sã fie urmat de un marº de protest cãtre sediul Guvernului.
Primãria s-a opus atît din cauza numãrului mare de participanþi, cît ºi a locului ales de mineri, municipalitatea argumentînd cã „locaþia (sic) aleasã (Calea Victoriei, în faþa sediului Ministerului Economiei - n.red.) nu oferã spaþiu suficient pentru prezenþa unui numãr de 10.000 de persoane“. Mai mult, potrivit municipalitãþii, un marº din faþa sediului MEC spre Piaþa Victoriei, pe Calea Victoriei, ar duce la blocajul traficului în zona centralã a oraºului, lucru „imposibil de acceptat“. „Primãria Capitalei a oferit locaþii alternative pentru desfãºurarea manifestaþiei, cum ar fi Piaþa Constituþiei, însã au refuzat orice altã alternativã. Nu s-au lãsat impresionaþi nici de scrisoarea de protest a Asociaþiei Victimelor Mineriadelor, care se opune prezenþei minerilor pe strãzile Bucureºtiului. Urmeazã sã ne mai întîlnim vineri cu dînºii, pentru alte discuþii, însã municipalitatea nu poate aproba solicitarea sindicatelor miniere, în forma actualã“, a declarat, marþi, secretarul general al municipalitãþii, Dumitru Stãnescu.
La rîndul lui, Marin Condescu, liderul Centralei Naþionale Miniere, afirmã cã, potrivit legii, organizatorii unei manifestaþii anunþã autoritãþile cu privire la acþiune, iar autoritãþile doar iau act ºi aplicã mãsurile specifice, nefiind vorba despre o aprobare. „Ne menþinem decizia de a organiza marºul ºi mitingul. Avem oameni de ordine din rîndul nostru ºi ne asumãm toate responsabilitãþile presupuse de o astfel de manifestaþie“, a declarat Condescu.
CNM a anunþat cã va organiza proteste, în aceastã toamnã, cerînd locuri de muncã ºi alternative economice pentru minerii disponibilizaþi, precum ºi plãþi compensatorii pentru disponibilizaþi echivalente cu cele acordate pentru munca grea ºi periculoasã. Centrala a solicitat Guvernului ca bugetele de venituri ºi cheltuieli ale companiilor miniere sã conþinã pentru 2006 strategia în domeniu ºi programul social, precum ºi aplicarea mãsurilor din programele de restructurare negociate cu sindicatele ºi aprobate prin acte normative.

Articol afisat de 1560 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective