Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 9 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Stagiune simfonicã la Piatra Neamþ

Stagiune simfonicã la Piatra Neamþ

• deschiderea stagiunii muzicale a Filarmonicii de Stat „Mihail Jora“ din Bacãu va avea loc vineri, la ora 18,30, la Teatrul Tineretului

Iniþiativa Centrului pentru Culturã ºi Arte „Carmen Saeculare“ Neamþ, susþinutã ºi finanþatã de Consiliul Judeþean Neamþ, Consiliul Local ºi Primãria municipiului Piatra Neamþ, de a structura o stagiune simfonicã la Piatra Neamþ este, trebuie sã recunoaºtem, una dintre cele mai inspirate, mai fericite ºi mai benefice fapte culturale ale acestei ore.
Nostalgia vremurilor cînd Filarmonica ieºeanã ºi cea bãcãuanã poposeau lunar în urbea noastrã întru conturarea unui peisaj spiritual cît mai complet ne-a bîntuit de mult timp. Cu atît mai mult cu cît manifestãrile muzicale permanente ºi de calitate nu au putut fi susþinute de cãtre nici una dintre instituþiile de învãþãmînt artistic locale.
Alãturi de consacrata manifestare de gen din cadrul „Vacanþelor muzicale la Piatra Neamþ“, stagiunea permanentã organizatã acum are o importanþã fundamentalã în procesul de creare ºi dimensionare a spaþiului cultural nemþean, avînd ºi o deosebitã importanþã educativã.
Dupã cum ne-a informat prof. Constantin Zaharia, referent în cadrul Centrului pentru Culturã ºi Arte „Carmen Saeculare“ Neamþ, concertele lunare ale Filarmonicii de Stat „Mihail Jora“ din Bacãu, vor reflecta, în linii mari întreaga stagiune muzicalã a instituþiei bãcãuane. Alãturi de Ovidiu Bãlan, directorul ºi dirijorul Filarmonicii, se vor mai afla la pupitru ºi ºefii de orchestrã: Valentin Doru, Aurelian-Octav Popa, Robert Gutter (SUA), alãturi de soliºti consacraþi ai podiumurilor de concert din þarã ºi strãinãtate.
Totodatã, stagiunea muzicalã pietreanã va fi îmbogãþitã lunar cu recitaluri ºi concerte oferite de Facultatea de Muzicã din Piatra Neamþ, Academia de Muzicã „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca ºi Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaºi.
Deschiderea stagiunii muzicale 2005-2006 a Filarmonicii de Stat „Mihail Jora“ din Bacãu la Piatra Neamþ va avea loc vineri, 11 noiembrie 2005, ora 18,30, în sala de spectacole a Teatrului Tineretului. Programul, dirijat de Stanislav Usher din Bulgaria, va cuprinde: Antonio Vivaldi - Concert în mi minor pentru fagot ºi orchestrã, Edvard Grieg - Concert în la minor pentru pian ºi orchestrã, op. 16 ºi Antonin Dvorak - Simfonia a VIII-a, op. 88.
Soliºti vor fi pianista Ilinca Dumitrescu ºi fagotistul Vasile Macovei.
ªi, un lucru demn de reþinut: la acest prim concert intrarea este liberã. Oricum, dupã cîte am aflat, ºi la celelalte concerte preþul va fi unul simbolic.
ÃŽn data de 16 decembrie, Filarmonica de Stat „Mihail Jora“ din Bacãu, dirijatã de maestrul Ovidiu Bãlan, va propune melomanilor nemþeni un „Concert de sãrbãtori“, în care, potrivit unei tradiþii europene, se vor cînta, în exclusivitate, pagini populare din creaþia lui Johann Strauss.
Un act de culturã la care va trebui, neapãrat, sã fiþi pãrtaºi.

Articol afisat de 1464 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective