Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cine îi opreºte pe braconierii de la Trifeºti?

• paznicii iazurilor de la Trifeºti, împreunã cu adjunctul ºefului de post, au prins ieri în flagrant cinci hoþi de peºte • trei au reuºit sã fugã, dar doi au încãput pe mîna oamenilor legii • ei i-au dat în gît ºi pe complicii lor • anul acesta, administratorul iazurilor s-a ales cu o pagubã de peste un miliard din cauza hoþilor • finalizarea dosarelor penale întîrzie •

Hoþii de peºte din iazurile de la Trifeºti au prins curaj, mai ales în condiþiile în care dosarele penale întîrzie sã fie finalizate. Probabil pentru cã poliþiºtii strîng probe cu „migalã“ pentru a nu exista nici un dubiu asupra vinovãþiei celor care furã tone de peºte, îl vînd la negru, ameninþã ºi bat paznicii. Altfel nu vedem ce explicaþie ar fi pentru întîrzierea cu care fãptaºii ajung în faþa judecãtorilor, în toate reclamaþiile fãcute. Narcis Ionuþ Lichi, administratorul firmei SC Zinava, cea care administreazã iazurile de la Trifeºti, este exasperat de faptul cã i-au dispãrut, anul acesta, ca prin „minune“ 18 tone de peºte, paguba fiind de peste un miliard. Nici un hoþ n-a rãspuns penal ºi, atît timp cît organele de ordine nu stabilesc nici un vinovat, cum ºi de la cine ar putea omul de afaceri sã-ºi recupereze banii? Definitorie pentru ce se întîmplã de ceva timp pe iazurile de la este ºi „întîmplarea“ din noaptea de marþi spre miercuri, cînd cinci persoane au fost prinse în flagrant în timp ce „se chinuiau“ sã tragã la mal o setcã de 90 de metri. „Pe la 8.30-9, am fost avertizaþi cã avem niºte «vizitatori» la iazuri. Am anunþat poliþiºtii, pe la 9.20 a venit adjunctul ºefului de post din Trifeºti, Claudiu Panait. Am organizat pînda ºi, la un moment dat, poliþistul a pornit spre hoþi, care erau în numãr de cinci. Trei au vãzut cã vine cineva spre ei ºi au înaintat ºi ei cu bîtele. Poliþistul i-a somat, iar ei au luat-o la fugã. Ceilalþi doi au intrat într-un bazin de creºtere ºi abia dupã aproximativ o orã jumãtate au ieºit afarã ºi au fost prinºi. Aveam o setcã de 90 de metri pe care nu au mai apucat sã o tragã la mal, dar în care se prinseserã aproximativ 78 de kilograme de peºte. Cei doi au fost þinuþi într-o camerã pînã a venit ºeful de post, iar apoi au fost transportaþi la sediul Poliþiei. Au fost identificaþi Costicã Lungu ºi Nicolae Izaru, iar aceºtia au declarat cã mai erau cu Claudiu Fotea, Ciprian Buzã ºi Marian Rotaru. Unul dintre aceºtia a mai avut probleme cu legea.
Acum, ce nu înþeleg eu este de ce întîrzie aºa mult finalizarea dosarelor, pentru cã au fost vreo ºapte-opt dosare de la 1 mai 2005. E vorba de mai multe aspecte: ameninþãri ºi paznici bãtuþi, furturi, ori eu nu ºtiu sã se fi finalizat ceva. Vã pot spune cã anul acesta de producþie sînt vreo 18 tone furate, adicã peste un miliard de lei. Apoi, pe lîngã faptul cã paznicii sînt ameninþaþi, unul dintre ei chiar a fost bãtut la un magazin din sat. Chiar nu se poate face nimic?“, a declarat Narcis Ionuþ Lichi, administratorul firmei SC Zinava.
Rãmîne de vãzut cum ºi mai ales cînd vor fi finalizate dosarele. Cã despre banii pierduþi, dupã cum se miºcã justiþia se pare cã s-au dus pe Apa Sîmbetei.

Articol afisat de 1660 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.R.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective