Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

3 miliarde smulse de la Guvern pentru Neamþ

• cu toate cã a solicitat 25 de miliarde, senatorul conservator Silvia Ciornei a reuºit sã obþinã doar trei pentru suplimentarea bugetului judeþului Neamþ

Senatorul conservator de Neamþ Silvia Ciornei a obþinut o majorare a bugetului pentru judeþ. Chiar la scurt timp dupã ce preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, Dan Vasile Constantin, a anunþat cã proiecþiile bugetare pentru 2006 sînt neaºteptat de mici, a venit ºi intervenþia senatorului Silvia Ciornei care a reuºit sã „smulgã“ ceva bani de la guvern pentru judeþul care a trimis-o în Senatul României. „ÃŽn ºedinþa Comisiilor reunite de Buget, Finanþe, Activitate Bancarã ºi Piaþa de Capital ale Senatului ºi Camerei Deputaþilor senatorul Silvia Ciornei a solicitat o suplimentare a bugetului consiliului judeþean Neamþ cu aproape 25 miliarde lei, pentru reparaþii drumuri comunale ºi judeþene ºi reabilitare poduri, dar ºi pentru finanþarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor ºi oraºelor din judeþ (pentru programul cornul ºi laptele, servicii comunitare, învãþãmînt special etc). Chiar dacã solicitarea a fost mult mai mare, comisiile, prin vot, au aprobat o suplimentare cu 3 miliarde lei pentru reparaþii drumuri comunale ºi reabilitãri poduri, inclusiv cele afectate de calamitãþile naturale din vara acestui an“, este relatat într-un comunicat de presã remis la redacþie.
Reamintim cã, la începutul acestei sãptãmîni, preºedintele CJ Neamþ a declarat cã bugetul pentru 2006 se anunþã unul de austeritate. „Este pentru prima datã cînd, la numeroase capitole ale bugetului judetului, în loc sã avem cel puþin o creºtere corespunzãtoare ratei inflaþiei prognozatã ºi corectatã cu cea din 2005, avem procente negative“, a spus Dan Vasile Constantin. Vorbind de unele capitole care au fost vãduvite ºi în 2005, preºedintele CJ Neamþ a adãugat cã gradul de asigurare a fondurilor a fost de 75% anul trecut, iar, pentru 2006, se propune un buget neîndestulãtor.
Avînd în vedere acþiunea desfãºuratã deja de senatorul conservator, ºeful executivului nemþean a mai declarat cã a trimis deja adrese cãtre toþi parlamentarii de Neamþ, în care au fost detaliate capitolele bugetare vãduvite de fonduri ºi a solicitat acestora sã facã intervenþii pentru a aduce cît mai mulþi bani în bugetul judeþului Neamþ. „Am trimis aceste adrese ºi sper ca toþi parlamentarii pe care îi voi invita ºi la o discuþie sã participe ºi sã încerce sã rezolve aceste probleme care ne preseazã“, a conchis Dan Vasile Constantin.

Articol afisat de 1468 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective