Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 10 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ICEFS Sãvineºti, „victimã colateralã“ a Comisiei Europene

Din cauza Raportului asupra politicii de concurenþã emis de cãtre Comisia Europeanã, Institutul de Cercetãri pentru Fibre Sintetice - ICEFS Sãvineºti nu a scãpat nici acum de datoriile „istorice“ de 24,2 miliarde lei. Institutul a fost inclus pe lista unitãþilor de cercetare-dezvoltare cãrora, potrivit HG nr. 2089/2004, li s-au acordat scutiri la platã pentru obligaþii fiscale restante înregistrate la 31.12.2003. Pentru punerea în practicã a acestor reglementãri însã, institutul are nevoie de avizul Consiliului Concurenþei, acordat în urma notificãrii transmise de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
„ÃŽn cadrul planului de mãsuri prioritare pentru integrarea în Uniunea Europeanã, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are sarcina îndeplinirii condiþionalitãþilor privind politica în domeniul concurenþei, alãturi de alte instituþii ale statului, conform Memorandumului suplimentar de politici economice ºi financiare convenit cu FMI pentru perioada 2005 – 2006. Prin implementarea recomandãrilor Raportului asupra politicii de concurenþã emis de cãtre Comisia Europeanã, AVAS a îmbunãtãþit calitatea notificãrilor. Acestea au un grad ridicat de complexitate, analizele economico-financiare sînt aprofundate ºi bazate pe studii de piaþã. AVAS adoptã ºi implementeazã mãsurile pentru acordarea ajutorului de stat numai dupã primirea deciziei Consiliului Concurenþei la notificãri. ÃŽn acelaºi timp, Autoritatea desfãºoarã un amplu proces de verificare a mãsurilor de ajutor de stat legate de restructurare, întîrzieri la platã ºi alte mãsuri aferente privatizãrii, în vederea compatibilizãrii acestora cu acquis-ul comunitar“, se aratã într-un comunicat de presã publicat pe site-ul AVAS.
Anul acesta, Autoritatea a notificat Consiliul Concurenþei în cazul a 42 de societãþi din portofoliu, iar pînã în prezent Consiliul Concurenþei a emis decizii pentru 21 dintre notificãrile depuse în cadrului mãsurilor de ajutor de stat. Se pare cã institutului nemþean nu i-a venit, încã, rîndul.
„ÃŽntregul proces s-a blocat dupã publicarea Raportului asupra politicii de concurenþã emis de cãtre Comisia Europeanã. Oricum, noi avem în continuare pregãtite douã dosare pentru Consiliul Concurenþei ºi aºteptãm sã fim chemaþi la Bucureºti“, afirmã Marius Ene, directorul general al SC ICEFS SA Sãvineºti.
Cu datorii care se apropie de 25 miliarde lei, ICEFS nu se poate prezenta la licitaþiile naþionale pentru proiecte de cercetare finanþate de la buget. ÃŽn prezent, institutul „trãieºte“ din fabricarea granulelor pentru injecþii ºi încearcã sã-ºi reia ºi producþia de materiale ignifuge. ÃŽn aºteptarea vremurilor bune, cei 69 de angajaþi primesc cam 80% din drepturile bãneºti cuvenite.

Articol afisat de 1536 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective