Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 12 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PNL nu îl mai vrea pe Bãsescu preºedinte

PNL nu îl mai vrea pe Bãsescu preºedinte

• Ludovic Orban afirmã cã PNL trebuie sã-ºi desemneze un candidat la Preºedinþia României • PSD lanseazã provocarea susþinerii unui guvern minoritar PNL •

Preºedintele PNL Bucureºti, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinþã de presã, cã liberalii trebuie sã-ºi desemneze un candidat la Preºedinþia României, din cauza faptului cã actualul ºef al statului „are un stil care nu se potriveºte funcþiei de preºedinte“. „Cum poate preºedintele sã dea telefon la o emisiune televizatã, sã intervinã ca un telespectator? Este un comportament inacceptabil pentru preºedintele statului, pentru cã acesta este reprezentantul statului român, un om care trebuie sã þinã cont în acþiunile sale de faptul cã îi reprezintã pe toþi românii, ºi cã este un simbol al statului român“, a afirmat Ludovic Orban.
Potrivit liderului PNL Bucureºti, protocolul Alianþei D.A. prevede cã fiecare dintre cele douã partide îºi desemneazã candidaþi, iar el nu exclude varianta ca Traian Bãsescu sã nu mai fie candidatul PD.
Ludovic Orban a afirmat cã ºeful statului este un iniþiator de conflicte ºi nu mediator, precizînd cã „nu se poate ca preºedintele sã fie o permanentã sursã de instabilitate ºi conflicte pentru Guvern în cea mai importantã perioadã a României“.
Fruntaºul liberal a dezaprobat faptul cã Traian Bãsescu a anunþat cã susþine majorarea bugetului Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii la 5 la sutã din PIB, fãrã a discuta cu premierul Cãlin Popescu Tãriceanu ºi fãrã a se implica în medierea unei întîlniri dintre Guvern ºi sindicate.
„Se face o campanie de imagine care nu urmãreºte creºterea bugetului la Educaþie, ci cã Traian Bãsescu vrea sã majoreze acest buget, iar premierul ºi liberalii se opun“, crede preºedintele PNL Bucureºti, care a adãugat cã premierul Cãlin Popescu Tãriceanu nu a provocat niciodatã dispute în relaþia cu preºedintele, ci a cedat „pentru binele Alianþei ºi pentru a asigura stabilitatea la guvernare“.
De criticile lui Ludovic Orban nu au scãpat nici relaþiile PNL- PD. „Am crezut cã odatã cu adoptarea protocolului de funcþionare al Alianþei ºi a altor înþelegeri, nu va fi nevoie sã discutãm aºa de des despre relaþiile dintre noi, dar vãd cã trebuie sã o facem“, a mai declarat preºedintele PNL Bucureºti, care a precizat cã liberalii vor rãmîne fideli angajamentelor electorale ºi protocolului de organizare ºi funcþionare al Alianþei D.A.

PSD intrã pe fir
Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Miron Mitrea, a declarat vineri, la Ploieºti, în cadrul unei conferinþe de presã, cã PSD ar putea susþine un guvern minoritar PNL, dacã se va ajunge la aceastã formulã. „Pentru a se putea ieºi dintr-o situaþie de crizã, PSD ar putea susþine un guvern minoritar PNL pînã la organizarea de alegeri anticipate“, a afirmat Miron Mitrea.
El a þinut sã sublinieze cã PSD nu are o strategie de atac împotriva preºedintelui Traian Bãsescu ºi nici înþelegeri cu partide de dreapta pentru ca ºeful statului sã fie atacat în anumite publicaþii. „PSD nu are o strategie de atac, ci doar reacþii atunci cînd preºedintele îºi iese din rolul de preºedinte“, a adãugat Miron Mitrea.

Articol afisat de 1488 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective