Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Deputatul Munteanu îl concureazã pe prefect

Deputatul Munteanu îl concureazã pe prefect

• deputatul PSD a declarat cã va participa la concursul pentru ocuparea postului de prefect de Neamþ • ºi actualul prefect, Toader Mocanu, ºi-a exprimat intenþia de a concura pentru postul pe care îl ocupã • se pare cã subprefectul ªendrea va avea un competitor în persoana fostului inspector general Emil Creangã •

Deputatul PSD de Neamþ Ioan Munteanu este gata sã renunþe la funcþia de ales în Parlamentul României pentru a o ocupa, în cazul în care va cîºtiga concursul, pe cea de prefect al judeþului Neamþ. Aceastã declaraþie vine la scurt timp dupã ce parlamentarii au aprobat noua lege a prefectului, în care se menþioneazã cã, pe viitor, reprezentanþii guvernului în teritoriu vor trebui sã renunþe la funcþiile politice, iar pentru ocuparea jilþului de prefect vor trebui sã susþinã concurs. „ÃŽncã înainte de a deveni parlamentar am fost întrebat de oameni din presã ce aº alege în situaþia în care aº avea posibilitatea sã decid între deputat sau prefect de Neamþ. Spuneam ºi atunci cã mi-aº dori ºi m-aº simþi mai util în calitatea de prefect de Neamþ pentru cã eºti mai aproape de problemele reale ale cetãþenilor din judeþ ºi posibilitatea de a-i ajuta sã-ºi rezolve o parte dintre acestea ar fi mult mai realã, de aici, de la nivelul judeþului. Sigur cã demnitatea de deputat sau senator este foarte mare, dar, sincer, este foarte greu ca un parlamentar sã ajute direct judeþul din care a fost ales, în mod concret. Toate aceste aspecte, mai ales atunci cînd eºti în opoziþie, sînt reduse la minim, iar dacã cineva sprijinã într-un anume fel, un anumit proiect de dezvoltare într-un anumit judeþ, primul lucru care se face este un mic trafic de influenþã“, a declarat Ioan Munteanu. Sursa menþionatã a mai adãugat cã vede o mare diferenþã între ceea ce putea face ca prefect de Neamþ ºi ceea ce poate face acum ca deputat. Tocmai acest lucru l-a determinat pe Ioan Munteanu sã afirme cã nu ar refuza niciodatã sã concureze la funcþia de prefect de Neamþ.
„Avînd în vedere activitatea pe care am depus-o în calitate de reprezentant al guvernului în Neamþ, pot spune cã stãpînesc atribuþiile pe care trebuie sã le îndeplineascã un prefect ºi nu cred cã aº fi dezavantajat la un astfel de concurs, cel puþin teoretic, de faptul cã vin din opoziþie. ÃŽn acelaºi timp, chiar dacã nu am luat parte la cursurile la care participã acum prefecþii ºi subprefecþii sînt foarte bine informat, am strîns toate materialele predate la aceste cursuri ºi le-am studiat pentru a fi la curent cu tot ceea ce se discutã în acest domeniu“, a mai afirmat deputatul de Neamþ.
Cu toate acestea el nu exclude nici posibilitatea ca partidul din care face parte sã constituie un dezavantaj la o astfel de competiþie, dar sperã la un concurs corect, în urma cãruia sã fie desemnat cîºtigãtor cel mai bun candidat.
Reamintim cã, pînã în acest moment, în afarã de Ioan Munteanu, au mai declarat cã vor sã rãmînã pe funcþii administrative în cadrul Prefecturii Neamþ, Toader Mocanu, actualul prefect de Neamþ ºi Vasile ªendrea, subprefect. În ceea ce îl priveºte pe cel din urmã, din surse neoficiale am aflat cã Emil Creangã este dispus sã îl concureze pentru funcþia amintitã. Am încercat sã avem chiar de la Emil Creangã o confirmare, dar acesta nu a rãspuns la telefon.

Articol afisat de 1381 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective