Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
AVERI COLOSALE

AVERI COLOSALE

• nemþenii aflaþi în Top 300 au averi care totalizeazã aproape un miliard de dolari • de departe cel mai bogat nemþean, stabilit acum în Bucureºti, este Sorin Ovidiu Vîntu, cu trei sferturi de miliard de dolari • patronul firmei „Altex“, Dan Ostahie, aproape ºi-a dublat averea • în Top 300 mai figureazã Aurel Kober, Iulian Þocu ºi Gheorghe ªtefan •

Top 300, al celor mai bogaþi oameni de afaceri din România, aflat la cea de-a patra ediþie, realizat ºi anul acesta de revista „Capital“, include ºi numele cîtorva persoane cunoscute din judeþul Neamþ, cu o avere totalã care se apropie de un miliard de dolari (peste 30.000.000.000.000 de lei!). Clasamentul exact, topul la vîrf ºi datele despre „laureaþi“ vor fi prezentate astãzi, într-o conferinþã de presã, însã „Monitorul“ a obþinut, prin amabilitatea redacþiei de la „Capital“, cifrele referitoare la „bogãtanii“ din judeþul Neamþ. De departe, cel mai avut rãmîne ºi anul acesta romaºcanul stabilit în Bucureºti, Sorin Ovidiu Vîntu, cu o avere de 750 milioane de dolari, în creºtere simþitoare faþã de ediþia precedentã, cînd a fost înregistrat cu 500 milioane de dolari, anul acesta avînd ºanse reale la un loc în Top 3. Ziariºtii de la „Capital“ au apreciat cã „acest an pare a fi marea reîntoarcere a lui Sorin Ovidiu Vîntu. Presa a scris insistent despre implicarea omului de afaceri în imperiul Petromservice ºi grupul media din jurul acestei societãþi, care include Realitatea TV. Chiar dacã în 2002 luase decizia de a-ºi lichida afacerile din cauza asocierii numelui lui cu scandalul FNI, în 2004 era de notorietate prezenþa sa pe piaþa de capital“.
O creºtere spectaculoasã a averii a înregistrat-o ºi un alt nemþean, Dan Ostahie, patron, printre altele, a companiei Altex, care aproape ºi-a dublat averea, de la 90 la 170 milioane de dolari. Acesta ºi-a consolidat, în perioada 2004-2005, poziþia pe piaþã, ajungînd la o cotã de peste 30% ºi o reþea de retail de 123 de magazine în toatã þara. Vînzãrile companiei s-au apreciat vertiginos ºi datoritã sistemului de rate.
Investiþiile lui Aurel Kober ºi ale soþiei acestuia, Mariana, originarã din comuna Sagna, s-au dovedit bune aducãtoare de profit ºi în anul care se încheie. Cu 40-45 milioane de dolari, cei doi oameni de afaceri ocupã un onorant loc în Top 300, dovedind cã pornind aproape de la zero se poate face o avere frumoasã. Principala afacere a lui Aurel Kober rãmîne fabrica de vopsele de la Turtureºti, una din cele mai moderne capacitãþi de producþie din þarã, care cuprinde, pe lîngã baza de producþie, un depozit de produse finite ºi un departament propriu de cercetare - dezvoltare. ÃŽn plus, compania a înfiinþat un centru de logisticã ºi distribuþie în Bucureºti, la ieºirea spre „Autostrada Soarelui“, compus din 1.000 metri pãtraþi de depozite, 500 metri pãtraþi de birouri ºi show-room.
Singura scãdere de poziþie în Top 300 o înregistreazã politicianul ºi omul de afaceri nemþean Iulian Þocu, averea acestuia ajungînd la 18-20 milioane de dolari, faþã de aproape 50 milioane anul trecut. „Pentru Iulian Þocu, 2005 a fost anul în care s-a ocupat mai mult de reorganizarea întregului sãu grup de firme, care se întindea în foarte multe domenii. Primul pas fãcut de omul de afaceri nemþean spre atingerea acestui scop a fost vînzarea companiilor care activau în domenii care a considerat cã nu mai au potenþial. Este vorba, în primul rînd de transport local ºi de agriculturã“, au apreciat jurnaliºtii de la „Capital“.
În fine, ediþia a patra a topului celor mai avuþi români consemneazã poziþia, staþionarã faþã de anul trecut, a actualului primar de Piatra Neamþ, Gheorghe ªtefan. Bunurile ºi afacerile acestuia au fost evaluate la aproximativ 9-10 milioane de dolari. Cei care au alcãtuit ierarhia au declarat cã preluarea, în anul 2004, a funcþiei de edil ºef al municipiului reºedinþã de judeþ l-a obligat pe Gheorghe ªtefan sã se retragã din funcþiile de administrator pe care le deþinea la companiile sale: Silvex ºi Termoutilaj. În acelaºi timp, la echipa de fotbal Ceahlãul Piatra Neamt, unde ani de zile s-a remarcat în funcþia de preºedinte, ªtefan a rãmas doar cu funcþia de preºedinte de onoare.

Articol afisat de 2704 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMÞU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective