Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 15 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Asigurãrile de locuinþe devin obligatorii

Asigurãrile de locuinþe devin obligatorii

• guvernul pregãteºte un act normativ care sã contrîngã populaþia sã-ºi asigure imobilele • pentru sãrmani, primele de asigurare vor fi subvenþionate de stat •

Copleºit de valoarea despãgubirilor pe care a trebuit sã le acorde, anul acesta, românilor care ºi-au vãzut casele distruse de furia apelor, guvernul pregãteºte un act normativ care sã contrîngã populaþia sã-ºi asigure imobilele. Potrivit proiectului, cuantumul poliþelor de asigurare obligatorie pentru locuinþe ar putea varia între 20 ºi 45 de euro, iar sumele maxime la care cei care se asigurã vor fi despãgubiþi vor varia între 1.000-2.000 de euro ºi 15.000 de euro, în funcþie ºi de valoarea impozabilã a locuinþei. De asemenea, iniþiatorii proiectului intenþioneazã sã propunã Ministerului Finanþelor sã accepte deducerea primelor de asigurare la calculul impozitului pe venit. Existã, în plus, ºi propunerea aca cei care nu îºi achitã poliþele sã fie înregistraþi ca debitori la administraþia fiscalã, ca ºi cum nu ºi-ar fi plãtit impozitele. Proiectul þine seama ºi de cei sãrmani, care nu vor avea posibilitatea sã-ºi achite prima de asigurare. Statul va subvenþiona primele de asigurare pentru persoanele care beneficiazã de venitul minim pe economie, dar va sprijini ºi alte categorii de persoane defavorizate. Clemenþa statului se opreºte aici, proiectul stabilind amenzi usturãtoare pentru românii care nu îºi vor face, anul viitor, asigurare obligatorie pentru locuinþe.
„Ar fi foarte oportunã aplicarea unei astfel de mãsuri. La noi, oamenii încã nu conºtientizeazã necesitatea protejãrii propriilor locuinþe, iar, pînã cînd vor înþelege, o astfel de mãsurã coercitivã este mai mult decît binevenitã! Dupã cum s-a vãzut, statul nu are resursele necesare pentru a-i despãgubi pe românii care ºi-au pierdut locuinþele în urma unor calamitãþi naturale, precum inundaþiile de anul acesta. Sistemul asigurãrilor, care ºi-a dovedit utilitatea ºi eficienþa în cîteva sute de ani de existenþã în Occident, este singurul în mãsurã sã asigure protecþia cetãþenilor împotriva unor asemenea calamitãþi“, a precizat Mariana Ciuche, directorul Filialei Neamþ a Omniasig SA.
În prezent, numãrul românilor care ºi-au asigurat locuinþele nu depãºeºte 10%. În Neamþ, procentul ar putea fi ºi mai mic, din moment ce mai puþin de 5% dintre clienþii sucursalei nemþene au încheiat asigurãri de locuinþe. Aceasta, în condiþiile în care statul le-a dat cîte 8 milioane lei nemþenilor care ºi-au vãzut casele distruse de furia apelor.

Articol afisat de 1330 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective