Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ªantaj sau profesor „ciudat“?

• douã surori, de 8 ºi 11 ani, îl acuzã pe dirigintele uneia dintre ele cã s-a purtat necuviincios cu ele ºi le-a încuiat în casã • cazul a fost semnalat ºi Poliþiei, care nu a descoperit nimic suspect, mai ales cã reclamanta a revenit asupra plîngerii • aceastã „afacere“ a costat 20 milioane de lei • profesorul incriminat îºi susþine nevinovãþia dar a dat banii ºi s-a retras din funcþia de diriginte •

Un profesor de la o ºcoalã dintr-o comunã din apropierea Romanului, în vîrstã de aproape 60 de ani, este în mijlocul unui scandal ciudat, fiind acuzat de douã surori cã s-ar fi purtat necuviincios cu ele ºi le-ar fi încuiat în casa sa. Bãrbatul susþine cã este nevinovat, dar, nevinovat fiind, s-a retras din funcþia de diriginte al clasei în care în care învaþã una dintre eleve ºi a plãtit 20 milioane de lei, pentru un soi de „împãcare“. Cert este cã a luat acasã douã fetiþe, eleve, care, mai apoi, l-au acuzat cã s-a purtat necuviincios cu ele ºi le-a încuiat în casã. Teodora C., mama adoptivã, minorelor A.P., în vîrstã de 11 ani, ºi E.C., în vîrstã de opt ani, a declarat cã fetiþele au fost, în urmã cu cîteva sãptãmîni,acasã la profesor, care, mai ales cã era dirigintele celei mai mari, le ºtia situaþia materialã precarã ºi le mai ajuta cu bani ºi alimente. Conform spuselor femeii, cadrul didactic ar fi certat-o pe cea mai micã dintre fetiþe cã nu s-a dus acasã la învãþãtoarea ei, dupã care le-a primit în casã, spunîndu-le, mai întîi, sã facã baie. „Cu toate cã fetele i-au zis cã s-au spãlat acasã, profesorul a insistat. Fiicele mele s-au dus în baie ºi s-au dezbrãcat, cea micã în chiloþei, iar cea mare în chiloþei ºi maieu. Tot timpul, acest om a insistat sã se dezbrace de tot, ceea ce au ºi fãcut pînã la urmã, spãlînd-o el complet pe cea micã, dar ºi parþial pe cea mare, care, deºi este mai firavã, a ajuns la pubertate. Trebuie spus cã fetele au insistat ca el sã iasã din baie, dar ºi-a gãsit tot felul de pretexte pentru a intra. Dupã aceea, le-a luat în bucãtãrie, sã le dea mîncare, dar le-a oferit ºi cafea ºi bãuturi alcoolice, spunînd cã are bãuturã destulã. Noroc cã fetele nu au bãut, cine ºtie ce le-o fi pus în bãuturã“, a declarat Teodora C.. Cutremurãtoarele spuse ale acesteia au fost confirmate, în faþa redactorilor „Monitorului“, de cele douã minore. Acestea au mai povestit cã, deºi i-ar fi spus profesorului cã vor sã plece acasã, acesta nu le-ar fi lãsat, zicîndu-le sã se uite la desene animate. „Domnul profesor ne-a dus în dormitor ºi ne-a încuiat acolo, la televizor. Vãzînd cã este aproape ora 5 dupã-amiaza, i-am spus cã vrem sã plecãm sã prindem autobuzul, dar a zis cã ne ducem la 6. Ne-a mai spus cã putem dormi la dînsul, însã am refuzat. A ieºit pe casa scãrilor, cã avea ceva de lucrat acolo, încuind uºa. Am gãsit cheia ºi am plecat cît de repede am putut. Asta am spus tuturor celor care ne-au întrebat, inclusiv la Poliþie ºi vom susþine în continuare, pentru cã este adevãrul“, au spus copilele.

Toate... pînã la bani
Dupã ce a aflat pãþania fetelor ei, Teodora C. s-a sfãtuit cu cunoºtinþele ºi cu un om al legii, decizînd sã depunã plîngere la Poliþie. Conform declaraþiilor inspectorului principal Dragoº Bãlãu, comandant al Poliþiei Roman, reclamaþia ar fi fost formulatã doar în sensul cã minora ar fi fost luatã la domiciliul cadrului didactic fãrã acordul mamei. „Din cercetãrile noastre a reieºit cã, într-adevãr, minorele au fost luate de profesorul diriginte al celei mai mari, reclamaþia mamei pornind de la o premisã de genul «de unde ºtiu eu cã nu s-a întîmplat nimic». Cercetãrile au relevat faptul cã profesorul în cauzã a dat minorei un ajutor material. Ulterior, reclamanta a venit la post, spunînd cã «s-a lãmurit treaba» ºi cã nu are nici un fel de doleanþã“, a declarat comandantul Poliþiei romaºcane.
Acest deznodãmînt a fost confirmat de Teodora C., care nu a putut ascunde faptul cã a primit 20 milioane de lei de la dirigintele fiicei sale mijlocii, deoarece are mari probleme financiare. „Am trei copii, toate fete, pe care le cresc singurã. Singurul venit bãnesc în casã sînt alocaþiile lor. Sîntem asistaþi social de Fundaþia «Pacea», care a cumpãrat casa unde ne permite sã stãm. Tot prin bunãvoinþa lor primim alimente ºi haine. De aceea, recunosc, i-am cerut profesorului 30 milioane de lei. Mi-a dat 20 de milioane, sîmbãta trecutã, la Postul de Poliþie. Am acceptat banii, dar, în sufletul meu, nu pot sã-l iert, mai ales cã fetiþa mea are coºmaruri. De cînd s-a întîmplat acest caz, permanent ne-a ameninþat ºi ne-a stresat. A zis ba cã e de la Poliþie, ba de la presã, fluturîndu-ne în faþã o legitimaþie“, a mai declarat Teodora C.
Tot parte a deznodãmîntului incidentului extrem de ciudat profesorul în cauzã a depus, la conducerea ºcolii, o cerere prin care, pe motive de sãnãtate, solicitã sã nu mai fie diriginte la clasa a V-a, în care învaþã ºi minora A.P. Demersul ne-a fost confirmat de cãtre directorul instituþiei de învãþãmînt. Aceasta considerã cã o asemenea situaþie, care atinge moralitatea unui dascãl, ar fi trebuit sesizatã oficial ºi ºcolii, pentru a fi efectuate cercetãri ºi luate mãsuri.

„Totul este o înscenare“
Profesorul incriminat susþine vehement cã este victima unei înscenãri, declarîndu-se nevinovat ºi ºantajat. Acesta a negat toate acuzaþiile, însã nu a putut explica de ce, în calitate de om integru, a cedat aºa-zisului ºantaj ºi a plãtit cei 20 milioane de lei. „Nu este nimic adevãrat, totul este o înscenare pusã la cale de o persoanã din anturajul mamei fetei, care m-a pus sã le dau bani. Fetele au fost la mine acasã, dar nu s-a întîmpat nimic. Au stat la televizor, cu fata mea ºi cu bãiatul meu împreunã. Nu-i adevãrat nimic. Cum sã nu le dau banii dacã mi i-au cerut, m-au ºantajat? Eram într-o situaþie deosebitã, au stat pe mine împreunã cu Poliþia, cu tot, sã le dau banii. Sînt ºi alþii care urmãresc sã mã denigreze. Acestor copii le-am dat ºi au mîncat, au fãcut baie ºi s-au uitat la televizor, pentru cã ei sînt foarte amãrîþi acasã. Am încercat sã-i ajut, asta-i toatã treaba“, a declarat profesorul.

Articol afisat de 1390 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective