Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 16 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cristalele au adus scandalul în Grãdiniþa „Veronica Filip“

• educatoarele de la grupa micã fãceau ºedinþe de cristaloterapie în unitate • cabinetul a fost închis deoarece funcþiona fãrã acordul Inspectoratului ªcolar Neamþ •

Descinderile inspectorilor ºcolari la unitãþile de învãþãmînt din judeþ au ºi rezultate mai puþin aºteptate. Astfel, un control de rutinã la Grãdiniþa „Veronica Filip“ Piatra Neamþ i-a lãsat cel puþin surprinºi pe reprezentanþii Inspectoratului ªcolar Neamþ. Aceºtia au nimerit, miercuri, 9 noiembrie, dupã ora 17, în plinã ºedinþã de cristaloterapie la care participau atît cadre didactice din unitate, dar ºi alte persoane. Surprizele au continuat sã aparã ºi la verificarea documentelor, descoperindu-se cã respectivul cabinet funcþiona fãrã acordul conducerii Inspectoratului ªcolar Neamþ. Oricum, legislaþia nu permite desfãºurarea unor astfel de activitãþi în unitãþile de învãþãmînt preºcolar, mai ales dacã la ele participã persoane neverificate din punct de vedere al stãrii de sãnãtate.
„Inspectorii ºcolari aflaþi în control au descoperit acest lucru accidental cînd au ajuns la grãdiniþã ºi au gãsit cadrele didactice într-o ºedinþã de cristaloterapie. Activitatea a fost interzisã, iar verificãrile vor continua pentru a stabili cine este responsabil de cele întîmplate, mai ales cã directoarea unitãþii susþinea cã nu ºtie nimic despre aceastã activitate deoarece s-a aflat în concediu medical. ÃŽn primul rînd, ar fi trebuit sã existe o adresã scrisã pentru înºtiinþarea Inspectoratului ªcolar Neamþ, dar ºi acordul instituþiei pentru desfãºurarea unor astfel de activitãþi în incinta grãdiniþei. Problema e cã sînt contraindicate astfel de acþiuni la care participã persoane neverificate din punct de vedere medical tocmai în spaþiile în care stau copiii. Personalul grãdiniþelor este verificat periodic în ceea ce priveºte starea de sãnãtate, tocmai pentru a preveni îmbolnãvirea copiiilor“, a declarat profesor Mariana Roºanu, consilier de imagine în cadrul ISJ Neamþ.
În acelaºi timp, educatoarele implicate au susþinut cã activitatea nu era ilegalã, existînd o informare verbalã a viitorului inspector pentru învãþãmîntul preºcolar, Codruþa Sava, educatoare la aceeaºi grãdiniþã. Nici prezenþa unor persoane strãine în spaþiile destinate copiiilor nu a fost consideratã o abatere de cãtre persoanele implicate.
„Noi am vorbit cu doamna Sava ºi dumneaei nu mi-a interzis sã fac ºedinþe de cristaloterapie. Bineînþeles, am cãzut de acord cã trebuie fãcute dupã plecarea copiiilor. Nu e nici o ilegalitate, motiv pentru care nici nu am primit vreo sancþiune din partea inspectoratului. Cristaloterapia e o chestiune destul de cunoscutã, la fel aromaterapia, meloterapia, fitoterapia ºi multe altele. E adevãrat cã au fost persoane strãine în unitate, dar nu la fel se întîmplã atunci cînd vin bunicii, vecinii sau mãtuºile sã îi ia pe copiii ?“, a declarat educatoarea Elena Dumitriu.

Cristaloterapia, între terapie neconvenþionalã ºi magie
Cristaloterapia este o terapie neconvenþionalã care utilizeazã cristalele pentru îmbunãtãþirea funcþionãrii cîmpului energetic uman. În cadrul ºedinþelor, cristalul se pune pe corpul pacientului pentru a ameliora dezechilibrele, deoarece se presupune cã adunã ºi dirijeazã energia în vederea vindecãrii. Cristalele sînt folosite nu doar pentru energizarea ºi purificarea organismului, ci ºi în tehnicile de meditaþie sau divinaþie. În aceste cazuri, ele acþioneazã nu doar asupra aurei energetice ºi, implicit, a sãnãtãþii, ci ºi asupra subconºtientului, influenþînd comportamentul ºi chiar deciziile purtãtorilor. Unii practicanþi mai cred ºi în proprietãþile magice ale pietrelor susþinînd cã, în afarã de rolul energizant ºi curativ, cristalele mai contribuie ºi la realizarea personalã a purtãtorilor, atît în ceea ce priveºte banii, dragostea, cariera sau afacerile ºi nu numai. Pentru a avea rezultate maxime, cristalele sînt alese în funcþie de zodie, în ideea cã aºa intrã în rezonanþã cel mai bine cu cîmpul energetic al purtãtorului. Proprietãþile cristalelor erau cunoscute încã din antichitate, iar atribuirea unei pietre preþioase fiecãrei luni a anului este menþionatã chiar în Vechiul Testament. În evul mediu, rubinul era simbolul puterii ºi dragostei, dar multe pietre preþioase au fost considerate malefice din cauza nenorocirilor abãtute asupra proprietarilor lor.

Articol afisat de 2353 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective