Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ARESTARE CONTESTATÃ

ARESTARE CONTESTATÃ

• arestãrile lui Dumitru Scutaru, ºeful serviciului administrativ din cadrul Comisariatului pentru Societate Civilã Neamþ, ºi Mircea Chelaru, fiul fostului ºef al Statului Major al Armatei, sînt considerate ca fiind înscenãri • Aurelia Scutaru considerã cã ea ar fi fost cea vizatã • cei doi sînt acuzaþi de trafic de influenþã • denunþãtorul este un poliþist pietrean •

Arestarea recentã de cãtre magistraþii Înaltei Curþi de Casaþie ºi Justiþie a lui Dumitru Scutaru, din Piatra Neamþ, alãturi de Mircea Nicolae Chelaru, fiul fostului ºef de Stat Major al Armatei, generalul Chelaru, sub acuzaþia de trafic de influenþã, este contestatã. Cea care contestã este Aurelia Scutaru, soþia celui reþinut, ºi ea cercetatã penal în aceastã cauzã ºi pentru care s-a dispus interzicerea pãrãsirii teritoriului României. Pietreanca a declarat pentru Monitorul de Neamþ cã toatã aceastã speþã este o înscenare ºi cã, de fapt, cea care era vizatã era ea ºi nicidecum soþul sãu sau fiul generalului Chelaru. Aurelia Chelaru ºi-a motivat aceastã susþinere prin faptul cã plãteºte pentru unele articole semnate într-o publicaþie din Neamþ, cã denunþãtorul este un poliþist pietrean, de a cãrui onestitate se îndoieºte ºi cã flagrantul a avut loc la Bucureºti.
Dar iatã ce a declarat pentru Monitorul Aurelia Scutaru.
Reporter: Cum comentaþi postura în care a ajuns soþul dumneavoastrã?
Aurelia Scutaru: Este o victimã. Eu eram cea vizatã. ÃŽn momentul de faþã am suspiciuni asupra calitãþii denunþãtorului. Cred mai degrabã cã acest domn este unealta unei alte persoane care n-a vrut decît sã se rãzbune pe mine pentru articole care au apãrut în presã sub semnãtura mea la un moment dat. Din pãcate nu vã pot da indentitatea acelei persoane pentru cã nu am date sigure ºi aº risca sã fiu datã în judecatã pentru calomnie. Domnul Ciubotaru a insistat ca eu sã merg la Bucureºti. Domnul Ciubotaru este un fost lucrãtor de la SEIP, de la Serviciul de Evidenþã a Persoanei, care a ajuns la «buletine» pentru cã locul sãu a fost ocupat prin concurs în urmã cu vreo lunã de zile, dacã nu mã înºel, cred cã de o persoanã civilã.
Rep.: Cum l-a cunoscut soþul dumneavoastrã pe Mircea Chelaru, fiul generalului Chelaru?
A.S.: Prin intermediul meu. Eu îl cunoaºteam pe Mircea Chelaru.
Rep.: Spuneaþi cã aveþi dubii asupra calitãþii denunþãtorului. Aveþi ºi în ceea ce priveºte ancheta?
A.S.: Dupã datele pe care le am în momentul de faþã credeþi-mã cã este singura variantã explicabilã. Este aproape ºocant. Abia pe mîine - poimîine o sã ºtiu mai multe. Este aberant sã crezi cã poþi sã faci trafic de influenþã fãrã sã ai un motiv. Domnul Ciubotaru vroia acum o lunã de zile sã fie numit pe post la Serviciul de Evidenþã a Persoanei. I s-a spus nu. Dupã ce i s-a spus nu, a avut loc concursul. Dupã concurs posturile de la SEIP au fost ocupate de persoane civile, inclusiv al sãu. A ajuns la Evidenþa Populaþiei. Dupã o lunã de zile se gîndeºte sã denunþe la PNA Bucureºti, nu la Piatra Neamþ. În mod normal el trebuia sã facã denunþul la Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Piatra Neamþ. A fãcut acest denunþ la Bucureºti pe numele soþului meu, pe al meu ºi pe al lui Mircea Chelaru. Nu vã puteþi imagina cît de rãu îmi pare cã numele acestuia a trebuit tîrît alãturi de al meu ºi al soþului meu în aceastã mizerie. Pentru cã este o mizerie în fond. Acest individ nu s-a gîndit nici o clipã, a fost atît de lipsit de scrupule sã nu se gîndeascã nici o clipã cã distruge niºte oameni care pur ºi simplu n-aveau nici în clin nici în mînecã cu luarea de mitã, cu darea de mitã, cu traficul de influenþã, complicitate la trafic de influenþã. E ca ºi cum v-aº întreba pe dvs. de unde aveþi numãrul meu de telefon ºi peste o lunã de zile am fãcut plîngere penalã pentru trafic de influenþã pentru cã v-a dat numãrul.
REP.: Unde a avut loc flagrantul?
A.S.: În Bucureºti. Despre flagrant nu ºtiu absolut nimic. Eu sînt doar cu calitate de învinuit, nu am voie sã pãrãsesc teritoriul României. Mi s-a spus cã sîntem amîndoi complici la trafic de influenþã. Trafic de influenþã pe care le-ar fi fãcut Mircea Chelaru pe lîngã nu ºtiu cine.
Rep.: Se vorbea de domnul Lazãr Cîrjan, ºeful Direcþiei Generale de Paºapoarte...
A.S.: Este absurd. Credeþi-mã cã omul acela este absolut nevinovat. Domnul Cîrjan este nevinovat. Nici mãcar nu s-a pus problema vreunei complicitãþi, a vreunei luãri de mitã. Dacã o sã verificaþi bibliografia domniei sale o sã vedeþi cã este unul dintre cei mai buni criminaliºti pe care-i are România. Se putea preta un criminalist de talia domniei sale la o luare de mitã, la trafic de influenþã? Pentru cine? Pentru nenea Ciubotaru de la Piatra Neamþ? Dar cine-i ãsta?

Flagrantul cu euro
Reamintim cã, în noaptea de luni spre marþi, 14 spre 15 noiembrie, Dumitru Scutaru ºi Mircea Nicolae Chelaru au fost arestaþi pe o perioadã de 29 de zile pentru cã ar fi promis unui poliþist pietrean cã îi vor facilita obþinerea unui serviciu mai bine plãtit. Dumitru Scutaru era angajat al Comisariatului pentru o Societate Civilã Neamþ, avînd funcþia de ºef al Serviciului Administrativ. El era proaspãt angajat al acestei structuri, devenind comisar la începutul anului 2005. Potrivit unor surse judiciare citate de agenþia de presã MEDIAFAX, soþii Aurelia ºi Dumitru Scutaru ar fi primit bani de la un poliþist care dorea sã-ºi schimbe locul de muncã ºi l-au contactat pe Chelaru, iar acesta, la rîndul lui, urma sã contacteze în acest scop doi poliþiºti de rang înalt de la Inspectoratul de Evidenþã a Populaþiei ºi Serviciul Paºapoarte.
Fiul generalului ar fi pretins ºi primit iniþial zece milioane de lei vechi ºi bunuri în valoare de 17 milioane de lei vechi, pentru a interveni pentru transfer. Ulterior, fiul generalului ar fi pretins alþi 4.000 de euro pentru intervenþie, moment în care au intervenit anchetatorii. Chelaru ºi Dumitru Scutaru au fost prinºi în flagrant delict de cãtre procurorii anticorupþie. În comunicatele de presã ale agenþiei amintite s-a mai specificat ºi faptul cã ºeful Direcþiei Generale de Paºapoarte, Lazãr Cîrjan, este cercetat de procurori în acest caz. El ar fi fost poliþistul cu rang înalt pe lîngã care Chelaru urma sã intervinã pentru a obþine transferul agentului de poliþie. La mijlocul lunii octombrie, Chelaru a mers la chestorul Cîrjan, însoþit de agentul de poliþie. Motivul deplasãrii celor doi la DGP era ca ºeful Direcþiei sã-ºi dea acordul pentru ca poliþistul sã fie mutat de la Serviciul de Evidenþã a Populaþiei Piatra Neamþ la Serviciul Paºapoarte.

Articol afisat de 1863 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(DAN SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective