Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 18 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Melana IV, rãpusã de zvonuri

Zvonurile cã Melana IV Sãvineºti n-ar mai avea, de fapt, nimic de vînzare, au alungat orice potenþial investitor.
"Au apãrut zvonuri ºi anonime care ne denigreazã. Tot oraºul vuieºte cã instalaþiile Melanei IV au fost tãiate ºi vîndute, iar lumea mã întreabã dacã «mai are ce reporni?», «mai are ministerul ce privatiza?». Iar anonimele în care se spune cã unitatea a fost golitã de instalaþii au ajuns pînã la Bucureºti, la Ministerul Economiei ºi Comerþului. Sîntem disperaþi. Au venit, de la Bucureºti, membrii CA ºi AGA ai societãþii, inclusiv administratorul special, Stelian Bãnãþeanu, care este ºi directorul Direcþiei Tehnice din cadrul Ministerului Economiei ºi Comerþului. Au luat lista de inventar, au fost cu ea prin fabricã ºi au verificat fiecare utilaj, fiecare piesã, fiecare instalaþie în parte. Dupã trei ore de verificãri, au semnat un proces-verbal în care au consemnat faptul cã nu lipseºte nimic ºi toate instalaþiile sînt la locul lor", a declarat Gheorghe Þepeº Greuruº, directorul SC Melana IV SA Sãvineºti.
ÃŽnfiinþatã în 2002, prin ordonanþã de urgenþã, Melana IV deþine un capital social de 190.869.754.000 lei ºi are ca obiect principal de activitate fabricarea ºi comercializarea fibrelor ºi firelor sintetice ºi artificiale. ÃŽn toamnã, Ministerul Economiei ºi Comerþului, prin Oficiul Participaþiilor Statului ºi Privatizãrii în Industrie (OPSPI), a încercat sã vîndã societatea, cerîndu-le potenþialilor investitori sã prezinte oferte finale, îmbunãtãþite ºi irevocabile. Acþiunea a eºuat, pentru cã nici mãcar caietul de sarcini nu a fost cumpãrat. Oricum, încercarea Ministerului Economiei ºi Comerþului de a cãuta investitori care sã porneascã Melana IV Sãvineºti nu are prea mari ºanse de izbîndã din cauza costurilor pe care le presupune reluarea activitãþii - într-o primã etapã, investiþiile necesare repornirii Melanei IV s-ar ridica la aproximativ 17-18 milioane de dolari. Din momentul publicãrii anunþului ºi pînã în prezent, societatea a fost vizitatã doar de reprezentanþii unei firme conduse de un american de origine arabã, SC Biosin SA Bucureºti, care a desfãºurat, în iulie, în incinta Melanei IV, activitãþi de „recuperare ºi valorificare a deºeurilor metalice“. La un moment dat, ºi Serviciile Comerciale Române (SCR), firma pietreanului ªtefan Vuza, au manifestat un interes destul de puternic faþã de Melana IV. Grupul a purtat corespondenþã, a vrut sã facã un audit la sediul societãþii, a renunþat, apoi a trimis un reprezentat la Bucureºti sã solicite ministerului reluarea privatizãrii pe un euro ºi cu un plan de afaceri bun... ÃŽnsã n-a trimis pe nimeni la Melana IV ºi n-a mai dat de mult vreun semn de viaþã. Se pare cã n-a mai avut motive.
"Din cîte ºtiu, Oficiul Participaþiilor Statului ºi Privatizãrii în Industrie nu va mai publica nici un anunþ de vînzare, pentru cã nu mai are ce sã anunþe. Am înþeles cã Oficiul îi va trimite ministrului economiei, Codruþ Sereº, o notã, în baza cãreia ministrul va decide soarta societãþii. Noi nu ne-am pierdut speranþa, chiar dacã se va decide lichidarea societãþii. «Textila» Piteºti, de exemplu, a fost cumpãratã la lichidare ºi merge foarte bine", a adãugat directorul Gheorghe Þepeº Greuruº.

Articol afisat de 1480 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective