Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ªeful ARR Neamþ iese la rampã

ªeful ARR Neamþ iese la rampã

• Lucian Popescu susþine cã Emilia Arcan, actualul proprietar al firmelor Niela Company ºi Niela Invest 2003, încearcã sã îl discrediteze pentru a nu-i achita restul sumei pe care o are de plãtit în urma cumpãrãrii afacerilor sale • mai mult, el crede cã aceasta a reuºit sã învrãjbeascã pe toatã lumea împotriva sa •

ÃŽn numãrul din 14 noiembrie al ziarului „Monitorul de Neamþ“ a fost publicatã o anchetã în care am relatat o serie de nemulþumiri la adresa lui Lucian Popescu, actualul ºef al Agenþiei Neamþ a Autoritãþii Rutiere Române, unii dintre foºtii colaboratori ºi parteneri contractuali aducîndu-i reproºuri legate atît de activitatea desfãºuratã ca ºef al ARR, ca ºi de cea din perioada în care a condus filiala Neamþ a Camerei Naþionale a Taximetriºtilor. ÃŽnsã cele mai grave acuze au fost ale Emiliei Arcan, cea care i-a cumpãrat firmele - Niela Company ºi Niela Invest 2003 - ºi care a financiar-contabil, motiv pentru care a fãcut plîngeri penale atît împotriva lui Lucian Popescu (foto), cît ºi a Danielei Popescu, soþia ºefului ARR, foºtii administratori ai firmelor. Emilia Arcan a declarat cã soþii Popescu au profitat de buna sa credinþã ºi, în loc de afacere, s-a trezit cã a „cumpãrat“ de la aceºtia datorii ºi litigii, în fapt o firmã falimentarã în care ºi-au pierdut ºi continuã sã piardã bani. Aceasta ar fi trebuit sã le achite, în final, 31.000 de euro. „ÃŽn prezent, din cauza modului defectuos ºi a actelor de înºelãciune comise de soþii Popescu, mai mulþi agenþi economici, cu care au avut relaþii comerciale, se îndreaptã cu acþiuni de judecatã împotriva mea ºi, bineînþeles, a societãþii Niela Company SRL pe care am cumpãrat-o de la aceºtia, cu aspecte ilegale pe care cei doi nu mi le-au prezentat“, declara Emilia Arcan.

Lanþul frustrãrilor
Lucian Popescu considerã cã scandalul mediatic se datoreazã faptului cã Emilia Arcan nu mai doreºte sã îi achite restul sumei potrivit contractului încheiat între pãrþi care au consimþit asupra condiþiilor stabilite de bunãvoie ºi nesilite de nimeni, dar ºi unor alte interese, motiv pentru care acestui conflict i-au fost date conotaþii politice ºi profesionale. El mai susþine cã aceasta a reuºit sã îi învrãjbeascã împotriva sa pe unii dintre cei implicaþi în activitatea de transport, declaraþiile cu care au ieºit la rampã scoþînd la ivealã o serie de frustrãri. Nominalizaþi au fost consilierul local Vasile Petraru, fostul sãu coleg de formaþiune politicã, cel care a demisionat din PD, neputînd sã stea - dupã cum declara - alãturi de „un posibil infractor“, Petru Apetrei, vicelider al Sindicatului Taximetriºtilor, cel care l-a reclamat pe Lucian Popescu la ARR Bucureºti pentru „abuz în serviciu contra intereselor persoanei“, ca ºi Ioan Lãzãroaia, viceliderul Federaþiei Naþionale a ªoferilor din România.
Popescu a susþinut cã, deºi contractul de vînzare-cumpãrare a celor douã firme a fost încheiat pe 2 aprilie 2005, negocierile au fost începute din luna februarie. „ÃŽn preambulul contractului se stipula clar cã «pãrþile semnatare ale prezentului contract ºi-au manifestat de bunãvoie ºi nesilite de nimeni intenþia sã procedeze conform legislaþiei în vigoare, la data prezentei, la vînzarea - cumpãrarea pãrþilor sociale ºi a patrimoniului SC Niela Company SRL Piatra Neamþ ºi a SC Niela Invest 2003 SRL Piatra Neamþ». Contractul a fost semnat ºi parafat în prezenþa a doi martori. ÃŽncã din luna februarie am negociat cu aceastã doamnã - care mi-a fost prezentatã de un cetãþean al municipiului Piatra Neamþ, al cãrui nume îl voi dezvãlui la momentul potrivit, ºi care a insistat foarte, foarte mult sã fac aceastã tranzacþie cu nimeni altcineva decît cu aceastã doamnã - înstrãinarea ºi cesiunea pãrþilor sociale ºi, ca în orice contract am plecat de la o sumã mare ºi am tot negociat pînã am ajuns la...“, a subliniat Lucian Popescu.

Bani restanþi, procese-verbale, clauze...
Potrivit graficului stabilit de pãrþi, Emilia Arcan ar fi trebuit sã îi achite 12.000 de euro la data semnãrii contractului, reprezentînd parte din avansul convenit de pãrþi. Potrivit lui Lucian Popescu, aceasta i-ar fi achitat suma în avans cu cîteva zile - pe 29 martie, deºi contractul a fost încheiat pe 2 aprilie, subliniind insistenþa ºi graba acesteia de a cumpãra firmele. Ultima parte a avansului, în valoare de 5.000 euro, ar fi trebuit achitatã în termen de 15 zile de la semnarea contractului. ÃŽn caz contrar, potrivit clauzelor stabilite de comun acord, aceasta ar fi pierdut suma, deja achitatã, de 12.000 de euro. „Pe data de 17 aprilie, am încheiat actul, dar doamna s-a prezentat pe 22 sau 23 aprilie, cu suma de 4.000 de euro, plîngînd, smulgîndu-ºi pãrul din cap cã a uitat sã aducã banii, cã a pierdut cei 12.000 de euro ºi cã o omoarã bãrbatul. Am întrebat-o cîþi bani are ºi mi-a spus cã are 4.000 de euro, iar pe resul îi va aduce dupã-amiazã. Am fãcut proces-verbal, dar pentru suma de patru mii de euro, urmînd ca pînã seara doamna sa aducã diferenþa de o mie de euro ºi sã trecem la derularea contractului. Doamna nu a mai apãrut decît pe data de 4 mai, cînd a adus mia de euro. A venit tot la fel de disperatã, rugîndu-ne în genunchi sã gãsim o modalitate de continuare a contractului. Mi-a spus cã soþul ei nu este în þarã ºi cã o omoarã cînd vine, dacã nu cumpãrã firmele aºa cum s-a discutat. La negociere a participat ºi soþul sãu, dar la data respectivã era plecat din þarã. ÃŽn noul contract pe care l-am încheiat se stipula cã, pînã la data de 12 mai, pãrþile vor întocmi actele de cesiune la Oficiul Registrului Comerþului, iar cumpãrãtorii vor achita suma de 8.700 euro la data de 15.10 cãtre vînzãtor, sumã pentru care vor constitui o garanþie în ziua semnãrii actului de cesiune cãtre vînzãtor, constînd din gajarea cãtre cel puþin unul dintre vînzãtori a trei autoturisme Daewoo Cielo echipate ºi omologate pentru taximetrie din patrimoniul SC Niela Company Piatra Neamþ. Cumpãrãtorii urmau sã întocmeascã ºi actele notariale privind gajarea celor trei autoturisme, cît ºi cesionarea pãrþilor de asigurare CASCO“, a adãugat Lucian Popescu.

Expertul contabil, mai tare ca Direcþia de Finanþe
Acesta susþine cã, dupã încheierea contractului de vînzare-cumpãrare, tonul discuþiilor s-a schimbat ºi cã, odatã devenitã administrator, Arcan Emilia nu i-a mai primit pe foºtii administratori în sediu ºi cã nici nu a vrut sã încheie proces-verbal de predare-primire a patrimoniului societãþilor, susþinînd cã nu îi va mai da nici un ban. De asemenea, acesta a subliniat cã firmele sale nu erau datoare la bugetul de stat, fapt atestat de cazierul fiscal ºi cã singurele „codiþe“ ar fi fost niºte dobînzi ºi penalitãþi.
Lucian Popescu a mai susþinut cã, la încercarea de a-ºi recupera restul sumei datorate, prin intermediul executorului judecãtoresc, „am fost ameninþat, mi s-a transmis prin intermediari ºi interpuºi cã va face un scandal uriaº, se va adresa presei, se va duce la partid, la ministrul transporturilor, cã nu îmi mai dã nici un ban pentru cã am înºelat-o“.
Lucian Popescu mai susþine cã expertiza contabilã cerutã de Emilia Arcan a avut o direcþie foarte clarã: „Dînsa a cerut un control fiscal de fond. La controlul fiscal de fond de ce nu au ieºit nereguli? Cu toate cã i-am sugerat sã facem un control de fond înainte de preluarea firmei, a spus cã nu este nevoie pentru cã ºtie ºi înþelege foarte bine ce scrie în documente. Dar, dupã controlul de fond, a cerut o expertizã contabilã. De ce dupã controlul de fond al Finanþelor?
Intenþia sa a fost clarã: va merge pînã în pînzele albe ca sã nu mai plãteascã nimic. Finanþele au vreun interes sã îl acopere pe Popescu? Dimpotrivã! Dacã gãseau ceva, mã «omorau»! N-am de gînd sã pierd banii, mai ales dupã tam-tam-ul ãsta. Este vorba despre o afacere personalã, încheiatã dupã principiul de bunãvoie ºi nesilit de nimeni, iar acum i se dau conotaþii politice ºi profesionale“.

Articol afisat de 2613 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective