Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mitropolitul a sfinþit Centrul „Popasul Iubirii Milostive“ Sãvineºti

• „Monitorul de Neamþ a primit „Distincþia de Vrednicie“ din partea Mitropolitului Daniel

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei ºi Bucovinei a sfinþit, duminicã, Centrul Social „Popasul Iubirii Milostive“ din comuna Sãvineºti. Alãturi de pãrintele paroh de la biserica cu hramul Arhanghelii Mihail ºi Gavriil, Petru Munteanu, cel care s-a ocupat, în cea mai mare parte, de înfiinþarea acestui centru, Mitropolitul a susþinut slujba de sfinþire a acestui lãcaº de ajutor pentru copiii nevoiaºi. La eveniment au participat oficialitãþi judeþene ºi locale, dar ºi sute de cetãþeni ai comunei ºi din împrejurimi. Cu aceastã ocazie, IPS Daniel a amintit ºi pe cei care, prin diferite metode, au ajutat la finalizarea acestui proiect. Printre aceºtia se numãrã ºi cotidianul „Monitorul de Neamþ“, care, pe numele reprezentantului sãu, directorul Camelia Varvara Tudose, a primit „Distincþia de vrednicie“ pentru ajutorul acordat de la demararea ºi pînã la finalizarea proiectului.
„Noi, Daniel, prin harul lui Dumnezeu Mitropolit al Moldovei ºi Bucovinei, urmînd cuvîntul Sfintei Scripturi care spune cã în Bisericã «sînt felurite slujiri dar acelaºi Domn; ºi lucrãrile sînt felurite dar este acelaºi Dumnezeu care lucreazã în toate, în toþi». Ne bucurãm cînd fii ºi fiicele Bisericii noastre dreptmãritoare înmulþesc talanþii primiþi în dar de la Preamilostivul Dumnezeu, apãrînd credinþa ortodoxã ºi lucrînd pentru binele Bisericii. Conferim, cu pãrinteascã dragoste, aceastã DISTINCÞIE DE VREDNICIE pentru credincioºi doamnei Camelia Varvara Tudose, ca semn al preþuirii ºi binecuvîntãrii Noastre, pentru rîvna ºi dãrnicia faþã de Bisericã“, se aratã în diploma semnatã de Mitropolitul Daniel.
„Parohia noastrã serbeazã, astãzi (n.r. duminicã, 20 noiembrie) 15 ani de cînd IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei ºi Bucovinei, a venit în mijlocul nostru, biserica noastrã fiind prima sfiinþitã de la înscãunarea sa ca Mitropolit. Iatã cã în 2005 se întoarce la noi ºi a sfinþit ºi binecuvîntat Centrul Social. Acesta a fost realizat de noi, împreunã cu Consiliul Local Sãvineºti pentru a veni în sprijinul copiiilor cu o situaþie materialã precarã. Zilnic, circa 60 de copii iau gratuit masa aici“, a declarat preotul Petru Munteanu.
Reamintim cã, acum cîteva luni, inþiativa parohului Munteanu s-a concretizat în Centrul de Zi „Popasul Iubirii Milostive“, aºezãmînt care funcþioneazã într-o clãdire construitã cu finanþare RICOP - în cadrul unei proiect de reconversie profesionalã ºi asistenþã socialã - cîºtigat de cãtre Primãria Sãvineºti. Aici ar fi trebuit sã înceapã sã funcþioneze un centru polivalent. Cum autoritãþile locale nu au mai avut bani sã continuie proiectul, clãdirile au intrat în conservare, dar ideea centrului a fost pusã în practicã în martie 2005.

Articol afisat de 2431 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective