Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nouã judecãtori au decis eliberarea din arest a comisarului Scutaru

Aºa cum relatam ºi în numãrul de ieri al cotidianului Monitorul de Neamþ, Dumitru Scutaru, comisar în cadrul Comisariatului pentru o Societate Civilã Neamþ ºi Mircea Preda Chelaru, fiul generalului Chelaru, fost ºef al Statului Major General, arestaþi pentru trafic de influenþã, au fost puºi în libertate luni searã, 21 noiembrie. Revenim astãzi cu amãnunte despre acest caz, demn de consemnat fiind faptul cã cei doi au fost arestaþi pe baza unor înregistrãri audio ºi video. Cel puþin aºa reiese din pledoariile avocaþilor, citate de Agenþia Rompres, susþinute la judecarea contestaþiei depuse împotriva mãsurii arestãrii. Decizia de punere în libertate a fost luatã de un complet format de 9 judecãtori ai Înaltei Curþi de Casaþie ºi Justiþie. Magistraþii bucureºteni au hotãrît ºi revocarea mãsurii arestãrii preventive a celor doi, dispusã în noaptea de 14/15 noiembrie de instanþa supremã. Avocatul lui Dumitru Scutaru, Sanda Cuculis, a apreciat cã instanþa a aplicat legea ºi cã mandatele de arestare preventivã emise pe numele lui Preda Chelaru ºi Dumitru Scutaru erau nule pentru cã instanþa supremã nu era competentã sã judece acest dosar.
Apãrãtorii aleºi ai celor doi acuzaþi au pledat în ºedinþa de judecatã pentru eliberare pe motiv cã mãsura arestãrii preventive a acestora este ilegalã ºi netemeinicã, deoarece nu existã infracþiunea de trafic de influenþã în acest caz. De asemenea, avocaþii au precizat cã nu au avut posibilitatea sã aibã la dispoziþie casetele audio ºi video privind flagrantul din acest dosar.
Preda Chelaru ºi Dumitru Scutaru au fost reþinuþi de procurori ai Departamentului Naþional Anticorupþie, care au propus arestarea lor preventivã, lucru petrecut în noaptea de luni spre marþi, 14/15 noiembrie. Totodatã s-a dispus ºi mãsura interdicþiei de a pãrãsi þara pentru soþia lui Dumitru Scutaru, Aurelia Scutaru, acuzatã ºi ea de trafic de influenþã. Preda Chelaru ºi Dumitru Scutaru i-au pretins unui poliþist bani, promiþîndu-i în schimb cã îl vor ajuta sã se transfere de la locul sãu de muncã. Iniþial aceºtia i-au cerut 10 milioane de lei vechi ºi bunuri în valoare de 17 milioane de lei vechi, dupã care i-au mai solicitat 4.000 de euro, au anunþat surse judiciare.

Articol afisat de 1663 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective