Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tir încruciºat asupra spitalelor

Tir încruciºat asupra spitalelor

• reprezentanþi ai CAS Neamþ au începutul verificãrile spitalelor în vederea elucidãrii suspiciunilor de deturnare de fonduri • CNAS a cerut unitãþilor sanitare din judeþ o situaþie amãnunþitã privind contractele bugetare încheiate pe 2005 ºi 2006 •

Reprezentanþii Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ au început ieri verificãrile la spitalele din judeþ în vederea elucidãrii suspiciunilor legate de faptul cã parte din fondurile alocate medicamentelor, materialelor sanitare ºi alimentelor au fost cheltuite în alt scop. Lãcrãmioara Ciobanu, medicul ºef al CAS Neamþ, a început controlul la cea mai mare unitate sanitarã din judeþ, Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, dupã care urmeazã Spitalul Municipal Roman ºi Spitalul Orãºenesc Bicaz.
Constatarea conducerii CAS Neamþ cã aceste trei unitãþi au utilizat nu tocmai corect banii destinaþi medicamentelor a fost fãcutã pe baza analizãrii bilanþurilor contabile depuse de cãtre directorii financiar contabili de la spitalele din cele trei oraºe amintite.
Astfel, jurist Daniela Soroceanu, preºedinte director general al CAS Neamþ, a susþinut cã din cele 97 miliarde de lei virate spitalelor în cursul anului 2005 cu destinaþia achiziþionare medicamente numai 65 de miliarde au fost direcþionate într-acolo, iar restul de 32 miliarde care au fost cheltuite nu se regãsesc în facturile pentru medicamente. Cea mai gravã situaþie de acest fel pare sã se înregistreze la Spitalul Bicaz, unde numai 10% din banii destinaþi achiziþionãrii de medicamente au fost folosiþi în acest scop. Conducerea CAS bãnuieºte cã banii au fost utilizaþi pentru plata salariilor ºi avînd în vedere cã acestora li se alocã fonduri pe capitole (cheltuieli de personal, medicamente, materiale sanitare, hranã) cheltuirea lor altcumva poate fi consideratã deturnare de fonduri.
O supervizare a modului în care s-au cheltuit banii de cãtre spitalele din judeþ, ca de altfel din toatã þara, va face zilele acestea ºi Casa Naþionalã de Asigurãri de Sãnãtate. Conducerea acesteia a solicitat CAS Neamþ ca pînã mîine la ora 12 sã primeascã o situaþie privind contractele de anul acesta, cele din 2006, precum ºi date amãnunþite despre numãrul contractului, valoarea acestuia, numele furnizorului de la toate spitalele din judeþ.
Cele opt unitãþi sanitare cu paturi din judeþ trebuie sã întocmeascã aceste situaþii ºi sã le predea pînã astãzi la ora 16. Valabilitatea acestor documente va fi giratã prin semnãtura directorului general, respectiv financiar contabil al instituþiei, iar, acolo unde cazul, de serviciul Audit al Direcþiei de Sãnãtate Publicã ºi al CAS Neamþ.
În zilele urmãtoare, douã comisii alcãtuite din cîte un medic ºi un economist vor începe analiza ºi evaluarea activitãþilor spitalelor din judeþ, în vederea plãtirii datoriilor acestora. Ministrul sãnãtãþii, Eugen Nicolãescu, are în vedere chiar restructurarea spitalelor, a consiliilor de administraþie ºi a comitetelor directoare ale acestora.
Existã voci care spun cã acest tir încruciºat asupra spitalelor are drept scop schimbarea conducerilor acestora, care va fi argumentatã printr-un management prost cauzat de faptul cã directorii desfãºoarã concomitent ºi activitate medicalã ºi poate ºi de alt fel.

Articol afisat de 1361 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective