Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 23 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rectificarea bugetului a trecut de Parlament

Senatul ºi Camera Deputaþilor au adoptat, marþi, cu majoritate de voturi, proiectele de lege privind rectificarea bugetului de stat ºi a bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 2005. Noile reglementãri prevãd majorarea veniturilor bugetului general consolidat cu 27.528,2 miliarde de lei, majorarea cheltuielilor acestuia cu 9.194,9 miliarde de lei, ceea ce conduce la o þintã a deficitului bugetului general consolidat de 20.800,0 miliarde de lei, respectiv 0,7% din Produsul Intern Brut.
Ministrul finanþelor publice, Sebastian Vlãdescu, a afirmat cã la cheltuieli a fost estimatã creºterea de 9.194,9 miliarde de lei reprezentînd o sporire cu 1,1% faþã de proiecþia iniþialã. El a menþionat cã s-au majorat substanþial cheltuielile de personal la 16,9% ºi au crescut transferurile de la 38,9% la 39,3% în total cheltuieli.
Potrivit ministrului finanþelor, recalcularea pensiilor ºi indexarea alocaþiilor pentru copii au influenþat cheltuielile bugetare, dar au existat ºi diminuãri de cheltuieli, s-au redus dobînzile aferente datoriei publice, precum ºi rambursãrile de credite externe, în timp ce costurile au fost micºorate, în special, datoritã diminuãrii cursului de schimb valutar.
De la bugetul de stat s-au alocat sume suplimentare pentru Ministerul Justiþiei ºi Ministerul Administraþiei ºi Internelor, a amintit Sebastian Vlãdescu. „Cheltuielile din credite externe s-au diminuat cu 13.704 miliarde de lei, cele mai importante reduceri înregistrîndu-se la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Apãrãrii Naþionale ºi Ministerul Administraþiei ºi Internelor“, a adãugat el.
Vlãdescu a precizat, totodatã, cã bugetele locale au fost suplimentate cu 6.260 miliarde de lei prin alocarea sumelor defalcate din TVA.
Potrivit ministrului finanþelor, rectificarea bugetarã a avut în vedere, în primul rînd, încercarea de a corela veniturile obþinute ca urmare a introducerii cotei unice de impozitare cu veniturile prognozate iniþial, precum ºi reducerea deficitului bugetar de la 1,5% la 0,7%, în scopul pãstrãrii echilibrelor macroeconomice în condiþiile deteriorãrii contului curent.
Vlãdescu a spus cã rectificarea bugetarã a avut ºi scopul de a acoperi cheltuielile, inclusiv cele de protecþie socialã, printre care majorarea de salarii aprobate în octombrie 2004, care nu fusese însã inclusã în bugetul anului 2005.
Cît priveºte bugetul asigurãrilor sociale de stat, în proiectul de lege se aratã cã veniturile totale ale bugetului asigurãrilor sociale se majoreazã per sold cu suma de 5.622,4 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile totale ale bugetului asigurãrilor sociale se majoreazã per sold cu suma de 4.302,8 miliarde de lei.
În acelaºi timp, veniturile totale în bugetul asigurãrilor pentru ºomaj se majoreazã cu suma de 1.013,3 miliarde de lei, ca urmare a modificãrilor intervenite în indicatorii macroeconomici ºi a veniturilor încasate pe primele luni ale acestui an.
Cheltuielile totale ale acestui buget se diminueazã cu suma de 1.350,5 miliarde de lei.

Articol afisat de 1360 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective