Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medic cu limbaj „de cartier“

• un grup de sãteni, din comuna Stãniþa, sînt nemulþumiþi de modul dispreþuitor în care sînt trataþi de cãtre medicul de familie • sãtenii susþin cã doctorul Lucian Costin nu face muncã de teren, în cele ºapte sate din comuna Stãniþa • primarul comunei va pune în discuþie cazul, în ºedinþa Consiliului Local • contactat de reporterii Monitorul, medicul acuzat a rãspuns mitocãneºte •

Doctorul Lucian Costin, medic de familie în cadrul Dispensarului Uman din Stãniþa, a dat dovadã, faþã de redactorii „Monitorului de Roman“ cã nu poate purta un dialog civilizat, neputînd sã treacã peste limita limbajului suburban. Asta, în condiþiile în care reporterul a încercat sã se documenteze, cu privire la un caz, în care medicul de familie de la Stãniþa era acuzat tocmai cã se poartã urît. Lucian Costin „ºi-a dat în petec“, reacþiile acestuia pãrînd sã confirme spusele oamenilor. „Reclamaþiile se fac la Monitorul, sau ce? Dar eu nu vorbesc cu «ziarul care stã de vorbã cu oamenii», adicã, cu dumneavoastrã... la revedere...“, a închis telefonul în nas doctorul Lucian Costin. Contactat din nou, doctorul s-a simþit ofensat, fiind vizibil iritat de atitudinea redactorului, care „a îndrãznit“ sã-l „deranjeze“ în timpul programului, pentru o problemã ridicatã de cei din banii cãrora este plãtit. „Dar nu mã intereseazã, doamnã, de unde sînteþi. Puteþi sã fiþi de la camera ascunsã... nu am timp sã discut. Dumneata nu ai nici o calificare pentru ca sã scrii la ziar, iar eu am holul plin de lume ºi n-am timp sã mã ocup de declaraþii... Te rog sã nu mã mai suni, cã mã deranjezi. Vorbeºte cu Cãrpuºor, vorbeºte cu ãia care te primesc, cu ãia de la partide, vorbeºte... N-aveþi decît sã lingeþi în c*** pe cine vreþi, cã pe mine nu mã intereseazã“, a închis din nou telefonul doctorul Lucian Costin. Halal limbaj, demn de poveºtile cu mitocani de cartier, nu de un medic. Pãcat cã anii petrecuþi în facultate nu au lãsat urme în vocabularul stimatului medic, care a dovedit cã o diplomã poate fi ºi apanajul unui personaj care ºi în cele mai sordide anturaje ar fi privit probabil cu reticenþã. Oare cum o fi vorbind stimatul medic cu pacienþii sãi? Tot cu un limbaj de matroz o fi discutînd ºi cu pacientele sale? Sau asta o fi vreo nouã gãselniþã doftoriceascã, mitocãnia limbajului pe post de calmant, adicã, mai pe ºleau spus, cînd stimatul medic te porcãieºte uiþi ºi de durere ºi de tot?!!

Primarul ºtie ceva...
Totul a început dupã ce Tinca Pãduraru, din localitatea Ghidion, s-a adresat redacþiei noastre, reclamînd comportamentul medicului de familie. „Noi sîntem pensionari, deci plãtitori de asigurãri de sãnãtate. Domnul doctor Costin ne-a spus sã nu-l mai deranjãm acasã niciodatã, ºi dacã vrem informaþii sã ne uitãm pe programul afiºat pe uºa cabinetului. I-am replicat cã pe programul de pe uºa cabinetului scrie cã are ºi muncã de teren,ceea ce nu face niciodatã. Domnul doctor s-a supãrat. Ne-am mai dus o datã, astã varã. Am cerut o trimitere, la un laborator de analize medicale, pentru cã am suportat multe operaþii, din cauzã cã nu am un rinichi, am fierea scoasã ºi trebuie sã-mi fac, anual, investigaþii ºi analize medicale. ÃŽn luna august i-am cerut o trimitere pentru Bãlþãteºti, cãci sînt «plinã de reumatic». Mi-a dat atunci biletul de trimitere, dar fãrã diagnosticele medicale. M-am dus din nou, la el ºi mi-a spus cã sînt o femeie insuportabilã“, s-a plîns Tinca Pãduraru. Aceasta a spus cã, în timp ce soþul ei a rãmas în evidenþa aceluiaºi medic, ea a trebuit sã se mute la un doctor din Roman. Localnicii din comuna menþionatã sînt nevoiþi sã parcurgã 7 kilometri pînã la dispensar, iar, atunci cînd trebuie sã ajungã la Roman, pentru a-ºi cumpãra medicamente, trebuie sã facã 60 de kilometri dus-întors.
Primarul comunei Stãniþa, Laurenþiu Todireanu, a declarat cã doctorul este un bun profesionist, dar cã... nu este prea diplomat. „Sînt oameni care susþin cã doctorul îi repede. Ca meseriaº, sã ºtiþi cã doctorul Lucian Costin lucreazã foarte bine ºi sîntem mulþumiþi de serviciile acestuia. Pentru cã am mai avut astfel de sesizãri, astãzi (miercuri, 23 noiembrie-n.red), la ºedinþa Consiliului Local, vom discuta ºi acest aspect“, a declarat primarul Todireanu. Acesta a recunoscut cã medicul nu are asistentã medicalã, deºi legea impune ca, la 1.000 de locuitori, un medic sã angajeze una. Primarul mai spune cã nu ar vrea ca la Stãniþa sã izbucneascã un scandal „tip Vãleni“, între medic ºi administraþie.

Articol afisat de 1453 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective