Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Paraºutist împuºcat

Paraºutist împuºcat

• soldatul, din comuna ªtefan cel Mare, ºi-a tras un glonþ în gurã cu zece minute înainte de a fi schimbat din gardã • el avea 20 de ani ºi a lãsat un bilet neterminat, care este ilizibil • tatãl militarului nu-ºi poate explica nici el gestul sinucigaº •

Un soldat în termen la o unitate militarã din municipiul Bacãu s-a împuºcat cu arma din dotare în timpul servicului de gardã, în noaptea de joi spre vineri, 24 spre 25 noiembrie. Soldatul Gheorghiþã Eduard Atomei, în vîrstã de 20 de ani, din comuna nemþeanã ªtefan cel Mare, sat Cîrligi, a intrat în servicul de gardã la Unitatea de paraºutiºti „Smaranda Brãescu“, la ora 21, ºi urma sã iasã la miezul nopþii. „Cu aproximativ un sfert de orã înainte de a fi schimbat, el a sunat la colegii lui ºi a întrebat cînd va fi schimbat. I s-a spus cã la ora stabilitã ºi a închis. Militarii din dormitorul de lîngã punctul de pazã au auzit o împuºcãturã. Soldatul a fost gãsit mort. El ºi-a pus pistolul mitralierã în gurã ºi a tras un singur glonþ“, a declarat colonelul magistrat Gheorghe Stoica, de la Parchetul Militar Iaºi -Secþia Bacãu. Atomei fusese încorporat în luna iunie anul acesta ºi era considerat un militar model. „A efectuat perioada de pregãtire la Buzãu ºi apoi a fost mutat la Bacãu. Era apt pentru efectuarea servicului de gardã, nu a avut niciodatã probleme ºi a fost consiliat, la fel ca toþi militarii, de cãtre psihologul nostru, cel puþin o datã pe lunã. Gestul lui ne-a luat prin surprindere“, a declarat maiorul Rãzvan Surdu, purtãtorul de cuvînt al UM 01983.
Parchetul militar a declanºat o anchetã pentru a stabili motivul care l-a determinat pe soldat sã-ºi punã capãt zilelor ºi împrejurãrile în care s-a petrecut accidentul. Lîngã cadavru, anchetatorii au gãsit un bilet prin care militarul încerca sã îºi explice gestul. Totodatã, se va efectua o expertizã grafologicã pentru a se stabili dacã biletul a fost scris de el ºi se va încerca descifrarea luin deoarece scrisul este ilizibil. Militarul era necãsãtorit ºi mai are doi fraþi. Familia lui a fost anunþatã despre tragicul eveniment chiar de cãtre comandantul unitãþii, care a promis cã se va ocupa de toate cele creºtineºti necesare înmormîntãrii.
„Nu avea nici o supãrare care sã-l macine în aºa fel încît sã facã asta...Nu avea prietenã, nu mergea la discotecã ºi nici nu cred cã a fãcut asta din cauza unui astfel de motiv. Era un bãiat vesel, cuminte ºi nu am avut niciodatã probleme cu el. Lui îi plãceau foarte mult caii ºi i-am ºi cumpãrat cai. ÃŽi plãcea foarte mult sã aibã grijã de animale. ÃŽn rest nu a dus lipsã de nimic. Sînt supãrat ºi nedumerit pentru cã azi dimineaþã (ieri n.r.) m-au sunat de la unitate din Bacãu ºi mi-au spus: «Avem o veste, dar nu una bunã, ci una proastã. Bãiatul dumneavoastrã s-a împuºcat în post». ÃŽn acelaºi timp nu-mi dau seama cum s-a întîmplat, pentru cã acum o ducea mai bine în armatã, fãcea gardã cîteva sãptãmîni, apoi avea permisie ºi venea acasã“, a declarat Costicã Atomei, tatãl tînãrului care s-a sinucis. Tot de la el am aflat cã ultima datã cînd ºi-a vãzut fiul a fost duminica trecutã, cînd a venit în permisie. „Am sã mã duc ºi eu acolo sã vãd despre ce este vorba chiar dacã cei de la unitate mi-au spus cã îl aduc ei. Eu l-am crescut, nu alþii“, a mai adãugat Costicã Atomei.

Articol afisat de 2103 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective