Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Afacerea Parcarea“ - sesizare publicã

Excesul de transparenþã cu care domnul primar a promis cã va gestiona problemele în Piatra Neamþ a rãmas în fazã declarativã. Modul cum se rezolvã unele probleme de interes ale primãriei sau ale primarului este de domeniul secretomaniei, care necesitã o intervenþie publicã pentru clarificare. Ca urmare a multiplelor nedumeriri, dar ºi nemulþumiri cu care pietrenii au întîmpinat iniþiativa primãriei de a renunþa la o sursã de venituri bugetare în favoarea unei firme private, solicit în mod public ca aceastã instituþie sã rãspundã acestor pietreni prin sursele media pe care le are dispoziþie. Transformarea unei benzi de rulare a drumului public în locuri de parcare ºi cedarea administrãrii acestora în favoarea unei firme private, reprezintã un act de management defectuos al primãriei cu repercursiuni imputabile asupra bugetului local, aflat ºi aºa în mare suferinþã. Contribuþia investiþionalã a firmei XDATASOFT în realizarea parcãrilor respective de pe drumul public este practic zero în comparaþie cu efortul bugetar în proporþie de 100% realizat în aceastã investiþie de cãtre Consiliul Local. ÃŽn aceste circumstanþe, se pune firesc întrebarea cum de ºi-a permis primãria, ºi mai ales Consiliul Local, dacã ºi-a dat acordul, sã cedeze firmei XDATASOFT 75% din încasãrile pentru „parcarea cu ora“ pe spaþiile de pe drumul public. Dacã firma XDATASOFT, înfiinþatã special pentru aceastã „afacere de familie“, ar fi investit în realizarea unor spaþii de parcare pe teren propriu sau concesionat, cota de 25% din încasãri viratã prin contract Primãriei s-ar fi justificat. Dar nefiind vorba nici pe departe de aºa ceva, „afacerea“ cu parcãrile respective nu se poate încadra decît în categoria escrocheriilor de tip DALI ale Bucureºtiului.
Spaþiile de parcare au fost date în administrarea Publiservului, pe parcurs a apãrut firma Parking, iar acum XDATASOFT, neºtiindu-se nici acum cum ºi-au împãrþit acestea zestrea locurilor de parcare de pe raza municipiului. Persoane cu funcþii importante din Primãrie ºi consilierii municipali nu au fost în stare sã-mi rãspundã la urmãtoarele întrebãri:
1. Cînd a avut loc licitaþia de atribuire a suprafeþei drumului naþional din municipiu, pentru a fi transformatã în surse de venit ca locuri de parcare ºi cine a participat la aceastã licitaþie?
2. Dacã existã o hotãrîre a Consiliului Local privind scoaterea la licitaþie ºi mai ales modul de atribuire prin gestiune delegatã a acestor spaþii?
3. De ce nu s-a luat decizia ca aceste locuri de parcare sã fie atribuite în gestiune directã la Publiserv, constituindu-se astfel o sursã de venit pentru realizarea proiectului parcãrilor pe Cuejdi, pentru care Primãria reclamã cã nu are fonduri sã-l demareze?
4. Dacã tot se spune cã a avut loc o licitaþie la care a participat firme Parking ºi XDATASOFT de ce nu a fost nimeni din Primãrie care sã constate cã licitaþia nu poate avea loc, fiind vorba la mijloc de concurenþã neloialã, în spiritul Legii nr. 11/1991 privind combaterea concurenþei neloiale. În speþã, directorul firmei XDATASOFT tocmai îºi terminase mandatul de director al firmei Parking, ceea ce, conform legii, este un subiect de concurenþã neloialã în adevãratul sens al definiþei.
Dacã se analizeazã mai atent cazul este posibil sã ajungem ºi la definiþia „licitaþii trucate“. Direcþia de specialitate din Ministerul de Finanþe, în atribuþiile cãreia intrã anchetarea unor astfel de cazuri, trebuie sã facã luminã în aceastã situaþie în care Primãria a creat un nou model de activitate cãpuºatã în dispreþul protecþiei banului public.
În mod public, solicit rãspunsul primãriei, prin presa scrisã localã, ca semn cã transparenþa promisã este ºi asumatã.

Articol afisat de 1791 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU, deputat PSD de Neamþ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective