Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 28 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gripã aviarã la o curcã din judeþul Brãila

Gripã aviarã la o curcã din judeþul Brãila

• toate pãsãrile domestice din localitatea Scãrlãteºti vor fi sacrificate ºi incinerate, cu plata despãgubirilor aferente

Virusul H5 al gripei aviare a fost depistat, sîmbãtã, la probele prelevate de la o pasãre domesticã din satul Scãrlãteºti, comuna Cireºu, judeþul Brãila, transmite Ministerul Agriculturii, Pãdurilor ºi Dezvoltãrii Rurale. Testele efectuate pe tampoane cloacale ºi probe de organe prelevate de la o curcã din gospodãria lui Vasile Tobã au dovedit prezenþa virusului H5.
În sat s-au instituit deja mãsuri de izolare a virusului. Operaþiunea de vaccinare a populaþiei a început duminicã, la fel ca ºi operaþiunea de sacrificare ºi incinerare a tuturor pãsãrilor domestice din localitate, cu plata despãgubirilor aferente.
Satul Scãrlãteºti se aflã la o distanþã mai mare de trei kilometri de orice altã localitate, prin urmare, mãsurile de sacrificare a pãsãrilor se vor aplica doar pe raza satului. În Scãrlãteºti existã aproximativ 400 de gospodãrii, cu un numãr estimat de 15.000 de pãsãri domestice. De la începutul lunii octombrie, în judeþul Brãila au fost verificate un numãr de 249 de probe.

Mobilizare pentru realizarea carantinei
Efectivele Ministerului Administraþiei ºi Internelor (MAI), alãturi de reprezentanþii Direcþiei de Sãnãtate Publicã ºi Siguranþa Alimentelor din judeþul Brãila, precum ºi de cei ai Direcþiei pentru Agriculturã ºi Dezvoltare Ruralã, sprijinã autoritãþile locale pentru asigurarea ºi menþinerea ordinii publice ºi pentru realizarea condiþiilor de carantinã în zona Scãrlãteºti.
Personalul Inspectoratelor de Poliþie ºi de Jandarmi Brãila desfãºoarã activitãþi de izolare a focarului de gripã aviarã prin constituirea unor filtre de blocare pe principalele cãi de acces, precum ºi pe toate celelalte cãi de acces în localitate.
De asemenea, pentru prevenirea extinderii focarului de gripã aviarã din Scãrlãteºti, au fost dispuse mãsuri de interzicere a tranzitãrii în/din localitate a personelor, animalelor ºi pãsãrilor, precum ºi de monitorizare a cãilor de acces în zonã. S-au constituit filtre permanente pe drumurile judeþene Scãrlãteºti-Dudescu, Scãrlãteºti-Vultureni ºi Scãrlãteºti-Batogu, pe drumul comunal Scãrlãteºti-Cireºu ºi în zona de sud-est a satului Scãrlãteºti.
Direcþia de Sãnãtate Publicã a luat mãsura vaccinãrii efectivelor implicate direct în acþiunile de izolare a localitãþii, iar în cursul zilei de azi a început vaccinarea antigripalã a întregii populaþii a satului.
În paralel, se acþioneazã pentru instruirea populaþiei în legãturã cu pericolul pe care îl reprezintã gripa aviarã.
Lucrãtorii Ministerului Administraþiei ºi Internelor îºi vor continua misiunile ºi în zilele urmãtoare, pînã la eradicarea completã a focarului de gripã aviarã în zonã.
Sîmbãtã, 26 noiembrie, sesizînd posibilitatea apariþiei unui focar de gripã aviarã în satul Scãrlãteºti, comuna Cireºu, preºedintele Comitetului pentru Situaþii de Urgenþã din Brãila a convocat reunirea Grupului de suport tehnic pentru epizootii ºi supravegherea contaminãrii produselor vegetale ºi animale ºi a ºefilor tuturor structurilor cu funcþii de sprijin membri ai comitetului. În urma întîlnirii, prin ordin al prefectului s-a dispus instituirea carantinei în satul Scãrlãteºti

Articol afisat de 1492 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective