Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Atacuri ºi contraatacuri politice la Casa de Asigurãri de Sãnãtate

O premierã absolutã a fost înregistratã ieri la Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ, cînd, în cadrul unei conferinþe de presã, conducerea acestei instituþii a dat conotaþii politice discuþiilor. Mai exact, jurista Daniela Soroceanu, preºedinte director general al CAS Neamþ, a reacþionat la atacurile venite din partea doctorului Ioan Lazãr, fost director al instituþiei în perioada martie 2001-martie 2005.
„Nu am crezut niciodatã cã voi ajunge sã politizez discuþiile referitoare la activitatea instituþiei pe care o conduc ºi nici sã fac referire la activitatea fostei guvernãri, dar mã simt datoare sã rãspund la atacurile pe care domnul doctor Ioan Lazãr le-a lansat împotriva mea. A afirmat dumnealui la un moment dat cã aº fi total dezorientatã în noianul de legi din domeniu. Þinînd cont cã sînt de profesie jurist, cred cã înþeleg mãcar la fel de bine ca un medic legislaþia din domeniul sanitar ºi mi-aº fi dorit ca dumnealui sã nu facã aprecieri la capacitãþile mele de jurist. Eu nu mi-am permis niciodatã sã fac aprecieri la felul cum îºi face profesia de medic, pentru cã nu sînt de meserie ºi nu mã pricep. Mai spune dumnealui cã la ora actualã, din cauza guvernãrii în exerciþiu, în sistemul sanitar este bramburealã. Pãrerea mea este cã brambureala au fãcut-o alþii, iar noi trebuie sã o îndreptãm. Zice doctorul Lazãr cã reforma din sistem trebuie fãcutã cu cap, nu înþeleg unde bate ºi ce vrea exact sã spunã. Vreau sã spun foarte clar cã actuala guvernare plãteºte datoriile guvernãrii precedente. Chiar la capitolul tratamente cu medicamente în ambulatoriu, þin sã spun cã la ora actualã au fost plãtite integral datoriile de anul trecut cãtre farmaciºti, adicã am plãtit campania electoralã a PSD în acest domeniu extrem de sensibil“, a susþinut preºedintele director general al CAS Neamþ, Daniela Soroceanu.
Aceasta a mai precizat cã a recunoscut chiar din prima zi cînd a preluat conducerea instituþiei cã numirea sa s-a fãcut pe criterii politice, iar ulterior a susþinut trei concursuri pentru adjudecarea postului pe care îl ocupã. „Instituþiile de sãnãtate au fost politizate ºi pe vremea fostei guvernãri ºi acum, ºi consider cã lucrurile pot merge mai bine atunci cînd o guvernare are în teritoriu reprezentanþi de aceeaºi coloraturã politicã, pentru cã pînã la urmã au interese comune“, a adãugat jurista Daniela Soroceanu. Contactat telefonic, doctorul Ioan Lazãr, fostul director general al CAS Neamþ, a declarat: „Eu nu am atacat-o pe doamna Soroceanu, nu i-am pronunþat numele ºi nu am fãcut referire la Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ. Am discutat la modul general ºi am spus cã sînt pentru autonomia caselor de asigurãri, pentru depolitizarea acestei instituþii, pentru o reformã bine gînditã a sistemului sanitar, ºi pentru ca fondurile asiguraþilor sã fie colectate de casele de asigurãri“.

Articol afisat de 1532 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective