Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Greva s-a încheiat în ºcolile nemþene

Greva s-a încheiat în ºcolile nemþene

• doar 10% din cadrele didactice mai erau, ieri, în grevã • greviºtii sperã sã nu rãmînã fãrã bani de sãrbãtori •

Dupã trei sãptãmîni de grevã, dascãlii nemþeni s-au reîntors, ieri, la ºcoalã, fãrã sã mai aºtepte decizia federaþiilor sindicale din învãþãmînt. Conform datelor centralizate de reprezentanþii Inspectoratului ªcolar Neamþ, doar 10% dintre cadrele didactice nemþene mai erau, ieri, în grevã, în aºteptarea votului liderilor sindicali întruniþi în ºedinþã la Bucureºti.
„Conform datelor noastre, cam 1.200 de sindicaliºti erau ieri în grevã, ceea ce reprezintã cam 20% din totalul cadrelor didactice nemþene. Nu conteazã dacã în Neamþ greva e aproape de final, dacã votul membrilor de sindicat, la nivelul federaþiilor, este în favoarea grevei, trebuie sã continuãm protestul, dat fiind cã ºi conflictul a fost declanºat la nivel naþional, nu pe judeþe“, a declarat profesor Florin Florescu, preºedintele Sindicatului Liber din ÃŽnvãþãmînt Neamþ.
La sfîrºitul ultimei runde de negocieri, dascãlii au obþinut o majorare salarialã de circa 11,5%, în medie, cei mai cîºtigaþi fiind salariaþii cu o vechime de pînã la 10 ani, aceºtia urmînd sã primeascã ºi pînã la 18% din salariu. În cazul în care acordul propus de Guvern va fi semnat, majorãrile salariale vor fi acordate în douã tranºe, 5% de la 1 ianuarie ºi încã 6,5% de 1 septembrie, urmînd ca greva sã fie suspendatã pînã în vara anului viitor. În plus, în primãvara anului viitor, Guvernul ar urma sã le prezinte un proiect al legii de salarizare în sectorul bugetar ce ar urma sã intre în vigoare de la 1 ianuarie 2007.
Pînã în 2006, dascãlii greviºti se gîndesc cum vor face Sãrbãtorile de Iarnã, în condiþiile în care nu vor fi plãtiþi pe perioada protestului, astfel cã se vor alege doar cu un sfert din salariul lunii noiembrie. Sindicaliºtii sperã cã vor beneficia de înþelegere din partea autoritãþilor judeþene, mai precis a comisiei judeþene pentru finanþarea învãþãmîntului, iar dascãlii vor lua, ca ºi în alþi ani, un avans din banii pentru luna decembrie. Reprezentanþii sindicaliºtilor nemþeni se vor întîlni mîine, în cadrul comisiei paritare, cu inspectorii generali ºcolari pentru a stabili modul de recuperare a materiei pierdutã pe perioada grevei. Greviºtii aºteaptã cu emoþie verdictul Ministerului Educaþiei privitor la modul cum vor fi recuperate orele pierdute pe perioada celor trei sãptãmîni de protest, dat fiind cã replanificarea materiei nu i-ar avantaja de loc, deoarece nu ar mai fi plãtiþi. Dascãlii ar fi plãtiþi doar dacã orele pierdute vor fi recuperate în afara orarului sau în zilele de week-end.

Articol afisat de 1481 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective