Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
La Teatrul Tineretului „Copiii cîntã pentru copii“

La Teatrul Tineretului „Copiii cîntã pentru copii“

• Monitorul de Neamþ este partener media al manifestãrii

Un spectacol caritabil sub genericul „Copiii cîntã pentru copii“, organizat de Rotary Club Piatra Neamþ 2005 ºi Rotary Club Vaslui, va avea loc, miercuri, 30 noiembrie 2005, de la ora 18.30, în sala Teatrului Tineretului din Piatra Neamþ. Spectacolul, patronat de Rotary International, va fi susþinut de grupul pianistic „Junii magi“, îndrumat de Iulian Arcadi Trofin ºi grupul instrumental „Rotarya“ din Vaslui, dirijat de Romeo Tãlmaciu. Pe lîngã aspectul pur artistic ºi cultural, spectacolul este ºi un prilej de a aduna fonduri din donaþii care sã fie destinate organizãrii ºcolii rurale de muzicã din Budeºti-Neamþ ºi recompensãrii copiilor din Piatra Neamþ care au realizat performanþe deosebite în domeniul artistic. Grupul pianistic „Junii magi“ este, de fapt, o reuniune interpretativã a doi foarte cunoscuþi ºi tineri pianiºti pietreni: Andrei Gologan ºi Daniel Ciobanu, cãrora li s-a alãturat, nu de mult, colegul lor George Todicã, elev al Liceului de Artã „Octav Bãncilã“ Iaºi.
Grupul instrumental „Rotarya“ din Vaslui este o micã fanfarã alcãtuitã din treisprezece copii cu vîrste de pînã la treisprezece ani. ÃŽndrumãtorii celor douã formaþii, Iulian Arcadi Trofin ºi Romeo Tãlmaciu, au conceput programul în aºa fel încît sã existe o consonanþã totalã între facturile expresive diferite ale micilor interpreþi. ÃŽn legãturã cu aceastã manifestare culturalã, preºedintele „Rotary Club“ Piatra Neamþ 2005, Cornel Agãleanu, a þinut sã precizeze: „Spectacolul propus de noi este realizat în cadrul unui parteneriat cu clubul similar vasluian ºi are un aspect umanitar, de încurajare ºi promovare a potenþialului artistic al copiilor din judeþul nostru. Importante cu adevãrat nu sînt aceste sume pe care noi vrem sã le strîngem în scopul enunþat, ci evoluþiile profesionale pe care aceºti copii talentaþi le vor etala publicului, în scopul cunoaºterii mai aprofundate a potenþialului artistic de care dispunem ºi pe care sîntem datori a-l încuraja. Cu siguranþã cã atît Iulian Arcadi Trofin cît ºi Romeo Tãlmaciu, care sînt niºte profesioniºti, vor face din aceastã searã una cu totul specialã. Þin sã profit de aceastã ocazie pentru a-i invita miercuri searã la teatru pe toþi cei care sînt doritori de a trãi cîteva clipe cu o încãrcãturã spiritualã aparte sub acest titlu, pe care îl socot foarte inspirat «Copiii cîntã pentru copii»“. La rîndul sãu, pianistul, compozitorul ºi pedagogul Iulian Arcadi Trofin a adus cîteva lãmuriri în legãturã cu intensa activitate umanitarã pe care o desfãºoarã la nivelul populaþiei din satul Budeºti:
„ªcoala ruralã îºi continuã activitatea ºi în timpul în care noi lipsim. Sînt treizeci ºi cinci de copii care participã cu foarte mare însufleþire. Nu este chiar ceea ce se înþelege prin noþiunea de ºcoalã de muzicã. Este, de fapt, un ciclu de întîlniri cu arta, cu viaþa, cultura. Aici copiii învaþã sã vorbeascã, învaþã sã mãnînce, învaþã sã se bucure de unele aspecte ale vieþii pe care ei nu le-au întîlnit niciodatã la ei acasã. Se poate spune, cu modestie, cã aceastã formã de educaþie nu este neapãrat un factor civilizator, dar poate fi un profil pozitiv pentru personalitatea unor copii care, deºi trãiesc în anul 2005, sînt rupþi de ceea ce noi numim civilizaþie. Dincolo de raportul pedagogic existã un raport uman de ajutoare în domeniul sãnãtãþii, alimentaþiei, vestimentaþiei. Totul s-a transformat într-un raport de tip total. Comunitatea a început sã înþeleagã la modul just acest efort. Camelia este prinsã în cel puþin douãzeci ºi cinci de proiecte pe care le conduce în comunitatea localã. Am creat o micã pseudo bancã, sã-i spunem, unde se practicã împrumuturi cu dobîndã zero, fireºte, prin care încercãm sã încurajãm oamenii în a deveni mai motivaþi, sã-ºi dea seama cã au niºte ºanse ºi, în acelaºi timp, sã aibã demnitatea de a-i lãsa ºi pe ceilalþi a face ceva. Sînt fericit cã acest complex proiect este conturat pe deplin ºi deja funcþioneazã“.
Spectacolul de miercuri a fost preludiat duminicã dimineaþa, la Budeºti, de o întîlnire de suflet a unui grup statornic de împãtimiþi ai artei sunetelor care s-a putut bucura de un recital divers ºi atractiv propus de amfitrion. ªi tot acolo a fost anunþat turneul internaþional al „Junilor magi“ care se va desfãºura în luna decembrie în Italia ºi Statele Unite ale Americii.

Articol afisat de 1529 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective