Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vizitele în strãinãtate ale ºefilor CJ, puse pe tapet

Vizitele în strãinãtate ale ºefilor CJ, puse pe tapet

• în cadrul ºedintei de Consiliu Judeþean de ieri, preºedintele Constantin ºi vicepreºedintele Frãþilã „au dat raportul“ privind vizitele în strãinãtate

La solicitarea reprezentanþilor legislativului judeþean, cu precãdere a celor din Alianþa PNL-PD, ºeful executivului nemþean, Dan Vasile Constantin, a prezentat, ieri, o informare privind deplasarea pe care a fãcut-o, în perioada 9-16 octombrie, la Bruxelles ºi în Danemarca, un raport similar prezentînd ºi vicepreºedintele Valericã Frãþilã, care a efectuat o vizitã în Austria, în perioada 11-17 noiembrie.
Ca urmare a deplasãrilor fãcute, preºedintele Dan Vasile Constantin a fost aspru criticat de cãtre adversarii sãi politici, el fiind acuzat cã se plimbã în strãinãtate pe banii contribuabililor.
Potrivit raportului prezentat, preºedintele Constantin a primit de la Uniunea Naþionalã a Consiliilor Judeþene din România (UNCJR), la începutul lunii septembrie, invitaþia de a participa la manifestãrile organizate sub egida Open Days 2005 - Sãptãmîna Europeanã a Regiunilor ºi Oraºelor, organizate de Comitetul Regiunilor ºi Directoratul General pentru Politica Regionalã al Comisiei Europene, la Bruxelles, în perioada 10-13 octombrie. De asemenea, ºeful administraþiei judeþene a fost informat cu privire la deschiderea Biroului de Reprezentare al UNCJR la Bruxelles, programatã pentru data de 11 octombrie. Plecarea spre Bruxelles a fost fixatã pentru data de sîmbãtã, 8 octombrie, transportul fiind mai ieftin în week-end, decît în timpul sãptãmînii (costul unui bilet de avion Bucureºti-Bruxelles - dus - fiind de 547 euro în timpul sãptãmînii, faþã de 302 euro, cît reprezintã preþul unui bilet dus-întors, în week-end).
La începutul lunii octombrie, Dan Vasile Constantin a primit o nouã invitaþie, de data aceasta din partea Companiei Danice Invest APS, pentru a efectua o vizitã oficialã în Danemarca, în perioada 9-16 octombrie, alãturi de reprezentanþi ai autoritãþilor administrative locale. Potrivit preºedintelui Dan Constantin, vizita a fost inclusã în programul - derulat între Consiliul Judeþean Neamþ ºi partenerii danezi - care vizeazã recuperarea deºeurilor lemnoase ºi producerea de pelete, precum ºi utilizarea directã a acestora pentru obþinerea energiei termice. Pentru a onora cele douã invitaþii, Dan Vasile Constantin s-a deplasat de la Bruxelles la Billund - în Danemarca, pe 11 octombrie. „Deplasarea în Danemarca a avut în vedere o serie de vizite la diferiþi producãtori de pelete ºi de energie termicã produsã pe bazã de deºeuri lemnoase, deºeuri din agriculturã sau menajere. ÃŽn cadrul vizitei am putut vedea echipamente specifice producerii de pelete, instalaþii de ultimã generaþie, cu tratamentul gazelor arse, pentru incinerarea deºeurilor menajere. De asemenea, cu aceastã ocazie, s-au derulat negocieri cu partenerii danezi, în vederea finanþãrii programului WWE-- Wood Waste to Energy, rezultatele acestora fiind apreciate ca pozitive“, a subliniat preºedintele Constantin.

Promovare a imaginii judeþului în Austria

Vicepreºedintele Valericã Frãþilã a onorat invitaþia Institutului Cultural Român din Viena - Austria, Ambasadei României din Austria ºi Universitãþii de Arte „George Enescu“ din Iaºi, participînd, în perioada 11-17 noiembrie, la manifestãrile dedicate Anului “George Enescu“. Cu acest prilej, vicepreºedintele Frãþilã a luat parte la un concert prezentat de studenþi români ºi austrieci, cu invitaþi din diaspora românã din Viena - organizat la Institutul Cultural Român, la dezvelirea unei plãci comemorative „George Enescu“ - la Universitatea de Muzicã din Viena. Potrivit reprezentantului judeþului, ambasadorul României în Austria, prof. dr. Andrei Corbea-Hoisie Botschafer, s-a arãtat foarte receptiv la doleanþele delegaþiei care a reprezentat judeþul Neamþ, solicitînd cît mai rapid propuneri de investiþii ºi afaceri, cu promisiunea cã va facilita organizarea de întîlniri ºi realizarea de proiecte comune ale oamenilor de afaceri nemþeni ºi austrieci.
Vizita în Austria s-a finalizat cu o serie de proiecte care se vor derula în viitorul apropiat: organizarea, la Viena, a unor manifestãri culturale, în cursul anului viitor, strîngerea de obiecte de cult pentru Biseria Ortodoxã din Viena - care deserveºte peste 1.000 de credincioºi, participarea studenþilor Colegiului de Muzicã din Piatra Neamþ la schimburi de experienþã cu studenþii din Viena, cooperarea cu oameni de afaceri din Austria, ca ºi atragerea, prin oferte atractive, a turiºtilor austrieci, în Neamþ.

Articol afisat de 1351 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective