Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 1 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tãriceanu - „Premierul Faliment“, în viziunea lui Geoanã

Tãriceanu - „Premierul Faliment“, în viziunea lui Geoanã

• o scrisoare deschisã pateticã afirmã cã „acest buget nu este bugetul României, ci bugetul minciunii portocalii ºi al intereselor corupte ale Alianþei“

Liderul PSD Mircea Geoanã i-a trimis o scrisoare deschisã premierului Cãlin Popescu Tãriceanu, în care susþine cã acesta este reponsabil pentru consecinþele sociale nefaste pe care le vor provoca bugetul de stat ºi bugetul asigurãrilor sociale pe anul 2006, adoptate precum în Marea Adunare Naþionalã
„Vã scriu într-un moment trist pentru þarã. Prin modul în care aþi adoptat bugetul de stat ºi bugetul asigurãrilor sociale de stat, aþi pregãtit terenul pentru sãrãcirea a sute ºi sute de mii de români“, începe scrisoarea adresatã de Geoanã lui Tãriceanu, remisã, miercuri, presei de cãtre Biroul de presã al PSD.
Geoanã îi atrage atenþia lui Tãriceanu cã este „responsabil personal în faþa naþiunii“ pentru toate consecinþele economice ºi sociale nefaste pe care le vor provoca aceste bugete. „ªi, de fiecare datã, dumneavoastrã ºi numai dumneavoastrã va trebui sã rãspundeþi în faþa oamenilor pentru greutãþile pe care le-aþi provocat prin acest buget“, adaugã liderul PSD.
„Þineþi minte, domnule prim-ministru liberal, cã veþi rãmîne în cãrþile de istorie sub numele de Premierul Faliment“, se aratã în scrisoarea lui Geoanã. El îi mai spune lui Tãriceanu cã acest buget ºi nu jocurile lui Traian Bãsescu va „falimenta“ politicile guvernamentale, cã acest buget ºi nu conflictele politice din interiorul Guvernului „va dãrîma soclul“ pe care s-a instalat „fraudulos“.
„ÃŽn urmã cu un an, o mare Minciunã Portocalie v-a adus la putere. Acum, o mare Fraudã Portocalie, consfinþitã prin aprobarea acestui buget antinaþional, vã va da jos de la putere“, susþine liderul PSD.
El menþioneazã cã adoptarea bugetului de stat ºi a bugetului asigurãrilor sociale de stat în doar o orã, în absenþa reprezentanþilor opoziþiei, reprezintã un fapt fãrã precedent în istoria parlamentarismului românesc democratic.
„Aº putea chiar sã vã «felicit» domnule prim-ministru. Emil Bobu ar putea fi chiar invidios... Ieri, coaliþia de dreapta a reuºit sã egaleze sau chiar sã depãºeascã performanþele Marii Adunãri Naþionale. Ritmicitatea cu care parlamentarii Alianþei au ridicat mîna la fiecare articol ne-a amintit de vremuri pe care le credeam definitiv apuse....“, se mai aratã în scrisoare.
Geoanã precizeazã cã, în opinia PSD, „acest buget nu este bugetul României, ci bugetul minciunii portocalii ºi al intereselor corupte ale Alianþei“. El apreciazã cã bugetul este „inconsistent“, „nerealist în construcþie“, „un buget al minciunii“, „antisocial“.
„ÃŽn rest, domnule prim-ministru liberal, doresc sã vã reamintesc un singur lucru: România poate îndura minciuna, poate tolera incompetenþa, dar nu va accepta niciodatã nepãsarea. Iar prin bugetele propuse de guvernul pe care îl conduceþi ºi de coaliþia pe care credeþi cã o conduceþi aþi dovedit cã nu vã pasã de oameni“, se încheie scrisoarea lui Geoanã cãtre Tãriceanu.
Tot miercuri, Mircea Geoanã i-a adresat o scrisoare deschisã ºi preºedintelui Traian Bãsescu, în care îi cere sã nu promulge legea bugetului de stat ºi pe cea a bugetului asigurãrilor sociale pe anul 2006 ºi sã le trimitã Parlamentului pentru reexaminare.
Parlamentul a adoptat, marþi seara, legea bugetului de stat pe 2006 ºi pe cea a bugetului asigurãrilor sociale, în absenþa senatorilor ºi deputaþilor aparþinînd PSD ºi PRM, care s-au retras de la lucrãri, nemulþumiþi de atitudinea preºedintelui de ºedinþã, liberalul Dan Radu Ruºanu.

Articol afisat de 1265 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective