Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Preºedintele CJ se ia din nou în beþe cu ºeful Salvamont

Preºedintele CJ se ia din nou în beþe cu ºeful Salvamont

• Dan Vasile Constantin a gãsit o nouã soluþie pentru reorganizarea Salvamont Neamþ • „cu Dan Vasile Constantin în fruntea partidului, sã nu se mire domnul Geoanã de ce va pierde alegerile în 2008“, spune Raul Papalicef •

Un nou conflict a izbucnit între preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ ºi Raul Papalicef, ºeful Serviciului Salvamont din cadrul Direcþiei de Administrare a Parcului Naþional Ceahlãu ºi Salvare în Munþi (DAPNCSM). Disputa s-a reaprins dupã ce preºedintele CJ Neamþ a declarat cã are de gînd sã desfiinþeze acest serviciu prin „reorganizare“. El a afirmat cã structura actualã din cadrul Salvamont Neamþ este „prea stufoasã“, serviciul funcþionînd, în momentul de faþã, cu 6 salvatori montani atestaþi ºi cu 3 în curs de atestare. „Vor fi doar trei angajaþi la acest serviciu care vor desfãºura activitãþi de îndrumare. Fiecare dintre comunitãþile locale pe raza cãrora existã trasee turistice vor trebui sã-ºi înfiinþeze propriile structuri de salvare“, a declarat Dan Vasile Constantin. El a mai adãugat cã în alte structuri asemãnãtoare din þarã numãrul salvatorilor montani este de doi pînã la 6 angajaþi ºi cã trebuie luat exemplu în acest sens. Cu alte cuvinte, Dan Vasile Constantin are de gînd sã desfiinþeze un serviciu care are 9 angajaþi, pentru a înfiinþa alte trei, cu cîte 6 angajaþi fiecare (n.r. aºa prevede Hotãrîrea de guvern 77/2003, în astfel de cazuri). ÃŽntrebat care numãr i se pare mai „stufos“, 9 sau 21 (salvatorii, plus cei trei coordonatori), Dan Vasile Constantin a spus cã „se va merge mai mult pe voluntariat“. ÃŽn acest sens, preºedintele CJ vrea sã propunã un proiect de hotãrîre prin care sã „reorganizeze“ serviciul Salvamont de la Neamþ, astfel obligînd oraºul Bicaz ºi comunele Ceahlãu ºi Bicaz Chei sã-ºi organizeze propriile structuri de acest gen.
ÃŽn final, Dan Vasile Constantin a mai adãugat cã pentru noul ºef al acestui serviciu „va respecta legea ºi va solicita ca acesta sã aibã studii superioare de specialitate“.
ÃŽntrebat care este opinia sa despre acest proiect, Raul Papalicef, ºeful Serviciului Salvamont, a declarat cã aceasta este „o vendetã personalã“ a preºedintelui CJ la adresa sa. „Probabil cã este rãnit în amorul propriu pentru cã anul trecut a desfiinþat cel mai performant serviciu din aceastã instituþie, iar acum, dupã un an, este haos. Din fericire nu mai trebuie sã aºteptãm decît doi ani pînã la finalul mandatului. ÃŽn afarã de acestea, domnul Constantin este preºedintele PSD Neamþ, un partid de orientare socialã, dar nu vãd nimic în sensul protejãrii propriilor angajaþi. Au trecut 6 luni de cînd trebuia sã semnãm contractul colectiv de muncã ºi acest lucru tot nu s-a întîmplat. ÃŽn cazul în care se va desfiinþa serviciul Salvamont, voi face un memoriu cãtre preºedintele PSD, Mircea Geoanã, care se va numi «Memoriu social democrat» ºi în care îi voi explica acestuia cã în Neamþ este singurul loc unde se desfiinþeazã echipele de salvare ºi sã nu se mire de ce va pierde alegerile din 2008 în judeþul nostru“, a declarat Raul Papalicef.

Articol afisat de 1405 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective