Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 3 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Gheorghe ªtefan a cîºtigat alegerile în Piatra Neamþ într-un moment cînd PSD pãrea foarte greu de învins“

„Gheorghe ªtefan a cîºtigat alegerile în Piatra Neamþ într-un moment cînd PSD pãrea foarte greu de învins“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamþ ªerban Strãtilã

Reporter: Ce înseamnã pentru PNL Neamþ realegerea echipei propuse de primarul Gheorghe ªtefan?
ªerban Strãtilã: Din moment ce aproape toþi delegaþii la Conferinþã au votat pentru echipa propusã de domnul Gheorghe ªtefan, cred cã este foarte clarã opþiunea membrilor organizaþiei PNL. Aceastã echipã reprezintã, în opinia mea, singura opþiune în momentul de faþã pentru PNL, ºi asta nu pentru cã nu a mai candidat nimeni, ci pentru cã domnul Gheorghe ªtefan are principalul merit pentru ceea ce este PNL-ul astãzi în judeþ. Domnia-sa a adus în jurul sãu oameni de bunã calitate, a format o organizaþie puternicã ºi a cîºtigat alegerile în Piatra Neamþ într-un moment cînd PSD pãrea foarte greu de învins.
Sã nu uitãm cã domnul ªtefan are o poziþie de frunte ºi în ierarhia naþionalã a partidului, poziþie care nu a fost cîºtigatã uºor.
Sigur cã se puteau propune ºi alte candidaturi, dar ar fi fost un gest formal, pentru cã nu ar fi obþinut voturi. Sper ca noua echipã sã consolideze rezultatele obþinute pînã acum ºi chiar sã le îmbunãtãþeascã.
Rep.: Conferinþa judeþeanã a însemnat ºi un moment de bilanþ. Cum apreciaþi rezultatele obþinute ºi ce ar fi de fãcut pentru a le
îmbunãtãþi?
ª.S.: La Piatra Neamþ, politic vorbind, este greu de obþinut rezultate mai bune. Eficienþa administrãrii oraºului este prioritatea noastrã, iar domnul primar are un program foarte clar pe care îl pune în practicã.
În judeþ, tot din punct de vedere politic, trebuie sã ne pregãtim pentru a cîºtiga alegerile viitoare, pentru cã, din punctul nostru de vedere, actuala majoritate din Consiliul Judeþean nu a demonstrat nimic bun pentru cetãþeni. Dar sperãm sã îndreptãm acest lucru la viitoarele alegeri. ªi din acest punct de vedere ne sînt extrem de utile sugestiile nemþenilor. Îi aºteptãm oricînd la noi pentru a ne informa de la ei, pentru a le asculta propunerile menite a le îmbunãtãþi viaþa de zi cu zi. Am mai spus-o, uºa cabinetului meu parlamentar de la sediul PNL Neamþ este deschisã pentru propunerile cetãþenilor.

„PNL este principalul pilon al construcþiei democratice din þara noastrã“
Rep.: Cum comentati proiectul de lege a minoritãþilor? Au fost
numeroase voci care l-au contestat...
ª.S.: Acum proiectul se aflã în dezbaterea Camerei Deputaþilor. În Senat nu a întrunit numãrul de voturi necesar unei legi organice ºi din acest motiv cred cã va trebui adoptat în urma unei negocieri cu toate forþele politice democratice. În opinia mea, conceptul de autonomie culturalã este unul modern, european, dar unele aspecte legate de implementarea lui în sens administrativ mai trebuie analizate. Poate cã o dezbatere publicã fãrã patimã ºi fãrã idei preconcepute ar fi de naturã sã clarifice ºi aceste aspecte aflate în disputã.
Rep.: Theodor Stolojan a vorbit la Piatra Neamþ despre necesitatea ca PNL sã-ºi definitiveze programul politic ca partid aflat la guvernare. Care ar fi principalele coordonate ale acestui program?
ª.S.: Alianþa D.A. PNL-PD îºi realizeazã programul de guvernare, acesta fiind, dupã mine, principalul proiect politic. Totuºi, cred cã domnul Theodor Stolojan are perfectã dreptate atunci cînd atrage atenþia cã nu este bine sã se confunde actul de guvernare cu conducerea unui partid politic. PNL are nevoie de un proiect politic în vederea abordãrii viitoarelor alegeri ºi în contextul preconizatei aderãri la UE în 2007. Se simte nevoia unei dezbateri mai largi în interiorul PNL, pentru cã altfel opiniile ajung sã fie exprimate în mass-media, ºi acest lucru nu este în beneficiul partidului. Sã nu uitãm cã PNL este singurul partid istoric din România, are 130 de ani de existenþã ºi multe realizãri istorice, dintre care nu putem omite contribuþia decisivã la înfãptuirea Marii Uniri din 1918. Fãrã a vrea sã supãr pe nimeni, cred cã PNL este acum principalul pilon al construcþiei democratice din þara noastrã, nefiind apãrut ca o „emanaþie“ a revoluþiei din 1989 sau ca o regrupare a structurilor vechii nomenclaturi. De aceea, cred cã PNL împreunã cu partenerii de Alianþã vor trebui sã constituie nucleul unei construcþii politice moderne ºi eficiente.

Articol afisat de 1416 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective