Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Securist radical

Securist radical

• un romaºcan, fost ofiþer de Securitate, cere dizolvarea Parlamentului • el a adresat o scrisoare de protest preºedinþilor celor douã camere ºi premierului Cãlin Popescu Tãriceanu • acesta îºi varsã nãduful pe politicienii români acuzîndu-i de lipsã de patriotism ºi dispreþ faþã de popor •

Octogenarul Costicã Rãdulescu, din Roman, a expediat, vineri, 2 decembrie, trei scrisori, cãtre: ºefii celor douã camere ale Parlamentului ºi cãtre premierul Cãlin Popescu Tãriceanu, prin care-ºi exprimã indignarea referitor la dispreþul pe care l-au arãtat faþã de Ziua Naþionalã a României, motiv pentru care cere dizolvarea Parlamentului. „Cu mare mîhnire am aflat de la televizor cã cei pe care i-am trimis în Parlament nu au catadixit, nici mãcar de formã, sã serbeze Ziua Naþionalã a României. Noi, românii de rînd, dar mai ales generaþia noastrã, crescutã în spiritul dragostei de þarã, am respectat ºi vom respecta Þara Româneascã, moºii ºi strãmoºii noºtri. De aceea am simþit o imensã mîhnire, cînd am vãzut cã cei pe care noi i-am trimis sã ne reprezinte n-au fãcut acest lucru, nici mãcar fictiv. Iatã de ce, eu, ca român, cer destituirea tuturor parlamentarilor. Dacã eu, ca om simplu, mi-am putut exprima sufletul ºi demnitatea, este inadmisibil ca cei pe care i-am trimis, prin votul nostru, în fruntea þãrii, sã manifeste un asemenea dispreþ faþã de valorile româneºti“, ºi-a exprimat mînia Cosnstantin Rãdulescu (foto).
Acesta povesteºte cã aprinde candela, ori de cîte ori se cîntã Imnul þãrii, ºi tot atunci spune ºi Tatãl-Nostru, pentru cã simte cã, în felul acesta, devine mai bogat sufleteºte. Reamintim faptul cã pensionarul romaºcan a fost în tinereþe ofiþer de Securitate, dar a fost nevoit, din cauza problemelor medicale, sã se retragã din sistem ºi sã practice meseria de statistician medical, în spitalul în care s-a internat sã-ºi trateze o tuberculozã mai veche. Constantin Rãdulescu este deþinãtorul unor colecþii impresionante de cãrþi rare, de monede, mãrci poºtale, reviste din strãinãtate, permise a fi citite în România, în vremea dictaturii ceauºiste, memorii, documente vechi, scrise în chirilicã, documente de pe vremea lui Cuza, sufrageria acestuia fiind un mic muzeu. Ca sã poatã trãi, pensionarul a fost nevoit anul trecut, cu ajutorul redactorilor „Monitorului de Roman“ sã vîndã o parte din piesele preþioasei sale colecþii, pentru a putea supravieþui.

Dezamãgit de indiferenþa premierului
ÃŽn scrisoarea adresatã lui Cãlin Popescu Tãriceanu, acesta îi reaminteºte premierului cã, imediat dupã alegeri, a stat în genunchi, în faþa icoanei ºi s-a rugat sã-l lumineze Dumnezeu pe premier, ca sã poatã scoate þara din necazuri ºi sã o ducã în Europa. ªi ca Dumnezeu sã-i ajute, octogenarul a aprins candela, în ziua de 28 decembrie 2004, (ziua de investiturã a Guvernului Tãriceanu.n.red.,) pentru ca echipa premierului sã reuºeascã sã scoatã þara din tranziþie ºi românii sã trãiascã, cum li s-a promis, mai bine. „M-am rugat la Fecioara Maria sã-i dea primului nostru ministru: putere, sãnãtate, sã-i lumineze calea, sufletul ºi trupul pentru binele Þãrii Româneºti, pentru cei ce vor veni dupã noi, iar cei care mai avem puþin timp de trãit pe lumea asta, sã trãim un pic mai bine, cu sprijinul dumneavoastrã. Vreau sã ºtiþi cã tot ce v-am scris este din suflet, cã nu sînt membru al niciunui partid politic ºi cã n-am mai ieºit din casã, din cauza suferinþelor de ºase luni“, ºi-a încheiat Costicã Rãdulescu epistola cãtre premier, la vremea investiturii. ÃŽn noua scrisoare expediatã cãtre ºeful de la Palatul Victoria, romaºcanul îºi exprimã, însã, dezamãgirea, cã dupã un an, nimic din toate acestea nu s-au întîmplat. „Nu sînt politician, nu sînt comentator, nu sînt analist, ci un simplu român, un pensionar de 78 de ani, care doresc sã se termine cu hoþii, cu nemernicii, cu neoamenii, cu cei 7-10% dintre românii care nu au frica lui Dumnezeu, ºi-ºi bat joc de aceastã þarã. Românul s-a nãscut muncitor, demn, cinstit, uman, îngãduitor, rãbdãtor, cu frica lui Dumnezeu ºi cu multe calitãþi, dar dacã constatã pe pielea lui cã-ºi baþi joc de el, nu mai rabdã ºi-þi spune în faþã ce gîndeºte, aºa cum fac eu, acum, domnule prim ministru“, s-a plîns Costicã Rãdulescu. Acesta este nemulþumit de faptul cã, în timp ce, de la Palatul Cotroceni, consilierul prezidenþial, Adriana Sãftoiu, i-a rãspuns, mulþumindu-i pentru urãrile de sãnãtate adresate preºedintelui Traian Bãsescu, exprimîndu-ºi admiraþia pentru tinereþea sufletului ºi minþii romaºcanului, susþinînd cã preºedintele este bucuros sã ºtie cã existã mulþi români care sprijinã schimbãrile necesare în România, premierul n-a fãcut acelaºi lucru. Costicã Rãdulescu îi spune premierului cã este total dezamãgit ºi cã nu mai crede în declaraþiile sale privitoare la binele pe care acesta l-ar dori þãrii, de vreme ce nu ºi-a gãsit timp sã-i rãspundã, fie ºi protocolar, la scrisoarea sa, în care-ºi pusese tot sufletul, toatã buna credinþa în omul aºezat în fruntea Guvernului, care ar fi urmat sã stîrpeascã hoþiile din þara asta.

Articol afisat de 1487 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective