Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Preºedintele Dan Constantin aratã cu degetul cãtre presã

Legislativul judeþean a dat undã verde însuºirii inventarului unor bunuri trecute în patrimoniul judeþului Neamþ ºi darea lor în administrarea Serviciului Judeþean de Protecþie a Plantelor. Practic, prin Ordonanþa de Urgenþã a Guvernului nr. 71/1999 privind organizarea activitãþii de protecþie a plantelor ºi carantinã fitosanitarã, în subordinea Consiliilor Judeþene trebuia înfiinþate Servicii Publice de Protecþie a Plantelor, care sã preia patrimoniul aferent activitãþii în baza unui protocol încheiat cu Direcþia Fitosanitarã Judeþeanã. Însã, prin Hotãrîrea nr. 36/1999, CJ Neamþ s-a pronunþat împotriva înfiinþãrii acestui serviciu. Dar, printr-o sentinþã civilã emisã, în 2003, de cãtre Tribunalul Neamþ, ale cãrei dispoziþii au fost menþinute, în parte, printr-o decizie civilã emisã, în acelaºi an, de cãtre Curtea de Apel Bacãu, CJ Neamþ a fost obligat sã înfiinþeze Serviciul Judeþean de Protecþie a Plantelor. Certificarea acestuia s-a fãcut prin Hotãrîrea de Consiliu Judeþean nr. 7/2004. Printr-un protocol avizat de cãtre Ministerul Apelor, Pãdurilor ºi Dezvoltãrii Rorale, la începutul lunii noiembrie, CJ Neamþ a preluat de la Direcþia pentru Agriculturã patrimoniul aferent acestui Serviciu ºi l-a predat noii structuri cu subordonare judeþeanã. Cu consecinþele legate de întîrzierile în aplicarea prevederilor legale.
Pînã la preluarea patrimoniului, Direcþia Agricolã a asigurat, contra cost, paza obiectivelor vizate, situate în Piatra Neamþ, Roman ºi Tîrgu Neamþ. În perioada 1999-2002, paza a însumat 780 milioane lei. Instituþia subordonatã Ministerului Agriculturii a dat în judecatã CJ Neamþ, pentru recuperarea acestei sume, avînd cîºtig de cauzã. Cum banii nu au fost viraþi în contul Direcþiei Agricole, conducerea acesteia intenþioneazã sã dea din nou în judecatã CJ, pentru recuperarea datoriei actualizate.
Dan Vasile Constantin, preºedintele CJ Neamþ, a subliniat faptul cã întîrzierile, care au fost provocate de fostul legislativ judeþean, vor fi plãtite cu bani grei, însã a dat vina pe presã, care, în opinia sa, ar fi prezentat în mod „tendenþios“ aceastã situaþie. „«Indolenþa» dumneavoastrã - a CJ, dar a vechiului legislativ - ne-a costat 780 milioane de lei ºi încã ne va mai costa pentru cã Direcþia Agricolã va cere actualizarea acestei sume. Protestez pentru modul tendenþios în care a fost prezentatã aceastã situaþie în presã“, a subliniat, pe ton ironic, preºedintele Constantin.

Articol afisat de 1550 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective